Jah, končno en konstruktiven odgovor, thx. No, saj ste ostali tudi prispevali ampak:
- rabim kake izkušnje iz prve roke, od nekoga, ki je kaj probal in so mu stvari, v teoriji, kot tudi v praksi, večinoma jasne
- glede mojega "popoldneva šraufanja" motorja, sem pričakoval mogoče kak predlog s ceno, ne pa, da se zaključuje, da sem hotel za 20 eur cel remont mašine od nekoga in bi ga na koncu še česa obtožil
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
... sej se le v to spuščamo zaradi moje želje, če že koga zanima sem imel v mislih, 50-100 eur, za recimo 5-10, no, nekaj ur šraufanja/čiščenja med vikendom, in seveda jaz prinesem vse dele in čistila
- alfa je res zato, da se vozi, ampak pride čas, ko je dobro kaj zamenjati, obnoviti, očistiti, pregledati, ... zgolj zato, da bom lahko še napej vozil in vozil in vozil, pač do sedaj mi res ni bilo treba delati kaj drugega kot menjat puše na rokah in zamenjat kako cev, nafilat klimo, menjat olje in kako žarnico, obožujem ta avto, saj zato bi se tega lotil, zraven pa se kaj še naučim, in mam "žešče muški vikend"
- verjamem, da sigurno obstaja kaka varianta v tem morju aditivov/čistil/pralcev, ki deluje ... sigurno ni enako kot če bi razstavil motor ampak pomaga pa, le lotiti se je treba stvari z andahtjo in po navodilih ali še bolj previdno, zato pa se mi zdi, da je dele, ki jih ni težko razstaviti, ločiti od motorja, ni slabo razstaviti, očistiti in pregledati, če je kaj za zamenjati(če je denar), daš nove dihtunge in podobno
- to delam zato, ker bi rad še malo bolj razumel kaj se dogaja z avtom, in če je komu to "hobi", mi lahko "pomaga" v zamenjvo za neko finančno korist, ki je obema ok, in kako hudo avtomobilistično zgodbo o menjavi žarnice v pepelniku, ali ko sem se odločil za kromane, kovinske ventilčke, v glavem hard core gearhead stuff pa to
- upam, da se spomnem kako sliko narest in pokazat kaj mislim
- ja, sem pa ravno menjal puše/roke spredaj in amortizerje spredaj ter ekspanzijsko posodo in obloge prednjih bremz ... odlično, ko nova
- za zmenjat še spodnje roke s časom, gumica na končnikih al nekje drugje, še preostali, dve svečki, ker mu jih tokrat zaradi časa, ni uspelo, no, niso hotele ven v doglednem času
Jp, to bo to za zdej.
Uživejte v vožnji! ... pa po pamet.