didi napisal/-a:ali si ga prikopila oz so ga na servisu priklopili mogoče na tester in sprobali stopnje ventilatorja če vse delajo in če jim ubistvu sploh zazna kako napako? lahko da se pa je tudi kot so že prej omenl da je s pokrovčkom kj narobe al pa s posodo. lahko je kje napokana in ne zdrži pritiska in vsakič ko je kj tazga se mu začne mešat.
lp,
d
Oprostite neumnemu vprašanju ampak če je napokana posoda je potem možno da voda uhaja tam pri ventilatorju?
didi napisal/-a:ali si ga prikopila oz so ga na servisu priklopili mogoče na tester in sprobali stopnje ventilatorja če vse delajo in če jim ubistvu sploh zazna kako napako? lahko da se pa je tudi kot so že prej omenl da je s pokrovčkom kj narobe al pa s posodo. lahko je kje napokana in ne zdrži pritiska in vsakič ko je kj tazga se mu začne mešat.
lp,
d
Oprostite neumnemu vprašanju ampak če je napokana posoda je potem možno da voda uhaja tam pri ventilatorju?
ne ni ampak govorim ti možne točke, ker jst sem imel pri 166ki ravno ta probelm pa baje da jih imajo tudi 145/147 in 156ke "težave" da pokajo posode...zakaj ne vem...slab material al neki tazga. če ti pušča pri ventilatorju točno probej locerat kje al ti na cevi pušča, ali ti na hladilniku. objemke maš na ceveh zgori in spodi? dobr držita?
Normalen hladilni sistem dela BP tudi brez pokrovčka.
Pa glede na to da voziš k Sušniku, predvidevam da si z Gorenjske, torej tudi Podborška močno odsvetujem.
Se mogoče vidi kakšne mehurčke, ki prihajajo v ekspanzijsko posodo, ker če, bi priporočil testno vožnjo brez pokrovčka in če bi v tem primeru nekako držala temperaturo, je skoraj 100% fuč tesnilo glave. Mi pa ne gre v račun tisti del, ko je vse delalo normalno.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
alfa_samec napisal/-a:Nihče ti ne more preko spleta povedati ali so ti naredili prav ali ne in poleg tega bi to bi bilo res neodgovorno.
Tega sploh nisem želela...preberi še enkat... želela sem mnenja ljudi, ki imajo z njim izkušnje. Nisem prišla nikogar grajat, prišla sem po pomoč.
Čisto preprosto vprašanje si postavi: koliko si pripravljena plačati mehaniku za delo in dele, da avto popravi kot se spodobi?
Prvic: Kaj ima to veze
Drugic: Ta avto imam res rada in ga ne zelim zamenjati..to ti pove vse, sem pa v popravila tegale problema vlozila ze veliko, koliko pa je moja stvar in tebe ne briga. Tako da ce nimas namena pomagati prosim da ne komentiras vec.
El barto napisal/-a:Normalen hladilni sistem dela BP tudi brez pokrovčka.
Pa glede na to da voziš k Sušniku, predvidevam da si z Gorenjske, torej tudi Podborška močno odsvetujem.
Se mogoče vidi kakšne mehurčke, ki prihajajo v ekspanzijsko posodo, ker če, bi priporočil testno vožnjo brez pokrovčka in če bi v tem primeru nekako držala temperaturo, je skoraj 100% fuč tesnilo glave. Mi pa ne gre v račun tisti del, ko je vse delalo normalno.
Mehurckov Ni opaziti.. In pa ja...ravno podborsek je prvi gledal avto in me nato napotil k Susniku...
Drugic: Ta act imam res rada in ga ne zelim zamenjati..to ti pove vse, sem pa v popravila tegale problema vlozila ze veliko, koliko pa ke moja stvar in tebe ne briga. Tako da ce nimas name a pomagati prosim da ne komentiras vec.
Kaj ima to veze? Kako pa misliš, da ti bo kdo to uredil? Na lepe oči?
Zato se moraš odločiti ali boš avto imela še nekaj časa, požrla slino in plačala konkreten znesek ali pa vozila dokler bo šlo in potem čao. V avto si rekla, da si vložila 76€, jaz drugega zneska nisem videl. Če je to veliko, potem te čaka zelo grdo presenečenje.
Drugic: Ta act imam res rada in ga ne zelim zamenjati..to ti pove vse, sem pa v popravila tegale problema vlozila ze veliko, koliko pa ke moja stvar in tebe ne briga. Tako da ce nimas name a pomagati prosim da ne komentiras vec.
Kaj ima to veze? Kako pa misliš, da ti bo kdo to uredil? Na lepe oči?
Zato se moraš odločiti ali boš avto imela še nekaj časa, požrla slino in plačala konkreten znesek ali pa vozila dokler bo šlo in potem čao. V avto si rekla, da si vložila 76€, jaz drugega zneska nisem videl. Če je to veliko, potem te čaka zelo grdo presenečenje.
76eurov je bil samo termostat kar pa ni edina stvar ki se je popravljala..
Sploh pa.. nihce ni rekel da cesa ne bom placala jaz sprašujem za mnjenja in nasvete okoli moje težave tako da prosim ne smetit z neprimernimi komentarji ki se ne ticejo mojega vprasanja.
tejcca napisal/-a:
Sploh pa zakaj te skrbi za moj denar in moje stvari? CE nimas pametnega nasveta NE pisi. Jaz te bom od zdaj naprej ignorirala. Lp
Malo umiri strasti.
Odprla si temo na forumu in izpostavila problem na vozilu.
Soforumasi se trudijo pomagat.
Kot pa že rečeno okvare oz. pomanjkljivosti tu ne bomo odpravili.
Lahko samo ugibamo glede na simptome, bo pa potrebmo odpraviti vzrok za pregrevanje in popraviti morebitmo že nastalo škodo zaradi pregrevanja.
tejcca napisal/-a:
Sploh pa zakaj te skrbi za moj denar in moje stvari? CE nimas pametnega nasveta NE pisi. Jaz te bom od zdaj naprej ignorirala. Lp
Malo umiri strasti.
Odprla si temo na forumu in izpostavila problem na vozilu.
Soforumasi se trudijo pomagat.
Kot pa že rečeno okvare oz. pomanjkljivosti tu ne bomo odpravili.
Lahko samo ugibamo glede na simptome, bo pa potrebmo odpraviti vzrok za pregrevanje in popraviti morebitmo že nastalo škodo zaradi pregrevanja.
Tistim, ki mi odgovarjajo na zastavljena vprasanja in pomagajo sem hvalezna in cenim to tisto, ki pa sprasujejo in pisejo nepomembne stvari pa nimajo kaj iskati in se ne vec ukvarjala s tem. Sem pa jaz cisto mirna.
Se enkrat..prisla sem s problemom v pricakovanju da dobim kaksno mnenje in nasvet in ne za to da bom izgubljala cas s stvarmi ki niso sploh pomembne.
Če je Podboršek dvignu roke, potem je ali nekaj še v garanciji, ker oni ne priznavajo nikakeršnih garancij ali pa bo treba kaj pravzaprav naredit, kar pa tudi ni ravno njihova domena.
Tole bo treba najt nekoga, ki si bo vzel čas in malce potestiral vse skupaj, ker na daljavo popravljat je zelo težko/nemogoče.
Neglede na to, bi iskal nekje v tem krogu:
- preventiven test termostata
- razpadajoč ali zabasan hladilnik
- zaribana vodna črpalka ali počen plastičen impeler na črpalki
- spušča tesnilo glave ali je počena glava
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Je bila prva diagnoza počena glava. Mehanik je to potdil s testom, z neko tekočino ki se obarva če je počena glava (tako nekako). Je pa bilo to že lep čas nazaj, potem so glavo še pregledali in naj nebi bila počena. Imam pa še namen dat glavo testirat. Tudi baje avto nebi toliko časa zdržal, od aprila do danes sem namreč naredila že 17000km, pa tudi tisti čas po menjavi sp. manikota 3 mesece ni bilo nobenih problemov.. + to, da avto ne kadi, ponavadi če je glava počena kadi belo, moj ne kadi..
V ponedeljek peljem k nekomu v Lj, da bo malo pogledal in si vzel čas, potem bom pa dala testirati še glavo in bomo videli. Upam, da se pozdravi
Hvala za pomoč še enkrat