Sem imel nemške fulda, niso bile vredne pol kurca. Pa so bile nove. Isto velja za zimske, prodal in kupil nokian. Kot noč in dan. Je pa res, da kolega pa je izredno zadovoljen z njimi na meganu. Zame fulda nikoli več.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Nekateri se očitno še niste naučili, da ZNAMKA gume, ne pomeni MODEL gume. Torej, ko se sklicujete na zanič gumo, pričakujem kateri model gume je bil tako zanič, po možnosti pa še dimenzija in kateri avtomobil. SAVA je zanič, FULDA je zanič, BRIDGESTONE ja zanič, mi žal 0 ne pomaga.
slayer napisal/-a:Nekateri se očitno še niste naučili, da ZNAMKA gume, ne pomeni MODEL gume. Torej, ko se sklicujete na zanič gumo, pričakujem kateri model gume je bil tako zanič, po možnosti pa še dimenzija in kateri avtomobil. SAVA je zanič, FULDA je zanič, BRIDGESTONE ja zanič, mi žal 0 ne pomaga.
Tole je tisto pravo! Znamka, vrsta in nenazadnje niti model pnevmatike ni dovolj. Važna je dimenzija.
Edino, če se ti pač znamka ne dopade.
Plus kakšen imaš način vožnje, kakšen avto(teža ,moč), kolk km naredis. Npr kolegu je bila na accentu kormoran cist ok guma, jaz sem jo na alfi pojedo v eni sezoni plus oprijem za en k..... Ker accent ima 950kg pol on je zlo umirjen voznik. Moja alfa 1350kg plus moja bolj dinamična vožnja in rezultat je tu, kormoranke mi je popapcalo v sezoni, matadorke zdržale 3 sezone, pa tut matadorke niso biser pa so svetlobno leto pred kormoran. Sem imel fuldo na prejsnem avtu 1100kg pa 90konjev pa so mi ble cist ok, me zanima kak bi ble na alfi.
Tak da kako gumo izbrat je treba pretehtat več dejavnikov ne samo kera znamka. Moje mnenje in ugotovitve na podlagi z katerimi gumami sem se opekel z katerimi pa super vozil.
Saj ni treba da je receptorja ista, sploh pa naj bi proizvajalci gume izboljševali.
Jst sm bil na Hondi s fuldo zelo zadovoljen na Alfi imam pa letne rainsport in sm z 2 in 3 bil zelo zadovoljen, medtem ko me je Michelin zimska razočarala, sploh s porabo, grip je kr ok, obrabe pa skoraj ni sem pa zelo dinamičen voznik.
Ja tezko je izbrat oz v naprej vedet kaj ti bo ugajalo. Sam bom tut mogel menjat letne 215 , te kaj imam zaj so se sam za kak mesec dva. In sem v dilemi sprobat se kako poceni gumo ala nexen me vlece al dat gor kako preverjeno premium znamko. Zimske imam dunlom ampak na 15 col in zelo zadovoljen. Nexem me vlece predvsem zato ker opazam na cesti da jih ogromno folka uporablja tut na malo boljsih/Večjih/močnejših avtih. Nisem pa še nobeneg utegno povprasat kak so dejansko zadovoljni. Ker ostale kitajske gume večina grajajo. In jih tut ne zasledim tolk na avtih.
nexen kar sem jih vozil odlične letne gume za to ceno doma mamo na citroenu c3 n6000 14 col 3 sezono res da ne dela toliko kilometrov okoli 40 na dan pa bodo vrjetno zdržale še 2 sezone.
Vse nove gume so fino fajn, sploh če jih primerjaš s kakimi par let starimi, ki so že bolj plastične kot iz gume.
Vsi ki zamenjajo gume, na vse hvalijo nove gume, ja valda držijo, v primerjavi s starimi. Vprašanje je kako držijo v primerjavi z drugo novo gumo.
Kaj je dobra guma se vidi čez čas, recimo kako drži po dveh letih, kakšno je odvajanje vode ko je profil pod 4mm, kako glasna postne ko se lamele malo obrabijo, itd.