No, da napišem svojo kratko dogodivščino preteklega vikenda. S tribsom sva v četrtek? flashala popravke za to mojo nihanje pri pospeševanju in tudi testirala vožnjo - vse brez večjih problemov. Proti večeru sm se odločil, da še sam potestiram avto, če je res vse gut. Grem na AC, pritisnem plin do podna v četrti prestavi, kmalu za tem začutim pojenjanje moči in dobim svetovno znani "check your engine" ter safe mode. Cel nikakav se nekak prijajcam do doma, nakar v prostem teku slišim neko ropotanje (kot da bi udarjal bat)
Pride jutro, se odpravim mal prej v službo, ker globoko v sebi vem, da me bo verjetno pričakalo kakšno nečedno presenečenje.. Zaštartam avto, hočem spelat rikverc, nakar v mašini zaruži. Skušam zamotat volan levo desno, itak ne gre. Se nahitrco odpravim peški v službo, po službi pride Tribes, da naloži še en popravek ter avtovleka, da odšlepa Brerico iz Ljubljane v Celje k mojemu mehaniku.
Med tem časom dobim nadomestno vozilo Opel Mokka, 4x4 turbo bencin.. pravi Penzič mobil, sem se ga pa v treh dneh še kar navadu
Torej da povzamem.. V ponedeljek sem prevzel avto pri mehaniku, skurlo mi je pa jermenico ter vrglo dol mikrojermen. Avto sedaj dela kot nov, nobenega, ali minimalno cukanje in ponovno pospešuje tako kot je treba.
Mogoče se celo ponovno zaljubim v Alfico, tako kot tistega davnega dne, ko sem si prvič kupil svojo 147ko.