problem s pritiskom, 2.4 jtd

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
jan_147
Alfa Member
Alfa Member

Živjo!

Če bo mogoče znal kdo kaj več pomagat, predno se peljem do mehanikov, bi vas prosu za mnenje.

to je blo snemano pri 90km/h, poln plin v peti prestavi. Pritisk se umiri šele, ko obrati presežejo nekje 3kRPM.

link do videa, se pa opravičujem za glasno glasbo!

https://www.youtube.com/watch?v=m5FHCOy ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

Hvala.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Mogoče znam zrihtat, ni pa 100%...

To je en čuden simptom ki ga ima večina čipanih 200HP mašin.
jan_147
Alfa Member
Alfa Member

super, mogoče bi še blo prej fajn preverit, spucat maf/map senzorja?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mah to niti ni pomembno...

Če že hočeš kej pucat, spucaj sesalni kolektor... samo to je ogromno dela :)
jan_147
Alfa Member
Alfa Member

itak se mi je odlomu vijak na kolektorju, tako da bo počas treba razdret, pa se bo komplet še to spucalo.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vijak se ti je odlomu na izpušnemu kolektorju... sesalni kolektor pa je na drugi strani :D
boxer88
Alfa Member
Alfa Member

Podoben problem se občasno pojavi tudi pri meni (čipirana 200HP), vendar ne zaniha tako intenzivno in toliko dolgo časa. Se mi pa to zgodi pri polnem plinu v tretji, četrti in peti. Če ugotovita vzrok, prosim sporočita, v čem je bil problem!Že v naprej hvala! :)
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Boxer88 tvoja je ena od tistih, kjer tega problema s cukanjem nisem mogel rešiti na noben način...

Verjetno edina rešitev bi bila da zmanjšaš navor med 2000 in 3000 obrati pod 440Nm.
boxer88
Alfa Member
Alfa Member

TribesMan napisal/-a:Boxer88 tvoja je ena od tistih, kjer tega problema s cukanjem nisem mogel rešiti na noben način...

Verjetno edina rešitev bi bila da zmanjšaš navor med 2000 in 3000 obrati pod 440Nm.
Torej da bi naredil down-tunning? :(
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jep...
jan_147
Alfa Member
Alfa Member

Kar sem hotu povedat je, da bom itak pustu avto pr mehaniku dlje časa in se bo komplet nardilo. Če bo mel ded seveda čas
jan_147
Alfa Member
Alfa Member

No, da napišem svojo kratko dogodivščino preteklega vikenda. S tribsom sva v četrtek? flashala popravke za to mojo nihanje pri pospeševanju in tudi testirala vožnjo - vse brez večjih problemov. Proti večeru sm se odločil, da še sam potestiram avto, če je res vse gut. Grem na AC, pritisnem plin do podna v četrti prestavi, kmalu za tem začutim pojenjanje moči in dobim svetovno znani "check your engine" ter safe mode. Cel nikakav se nekak prijajcam do doma, nakar v prostem teku slišim neko ropotanje (kot da bi udarjal bat)

Pride jutro, se odpravim mal prej v službo, ker globoko v sebi vem, da me bo verjetno pričakalo kakšno nečedno presenečenje.. Zaštartam avto, hočem spelat rikverc, nakar v mašini zaruži. Skušam zamotat volan levo desno, itak ne gre. Se nahitrco odpravim peški v službo, po službi pride Tribes, da naloži še en popravek ter avtovleka, da odšlepa Brerico iz Ljubljane v Celje k mojemu mehaniku.

Med tem časom dobim nadomestno vozilo Opel Mokka, 4x4 turbo bencin.. pravi Penzič mobil, sem se ga pa v treh dneh še kar navadu :mrgreen:

Torej da povzamem.. V ponedeljek sem prevzel avto pri mehaniku, skurlo mi je pa jermenico ter vrglo dol mikrojermen. Avto sedaj dela kot nov, nobenega, ali minimalno cukanje in ponovno pospešuje tako kot je treba.

Mogoče se celo ponovno zaljubim v Alfico, tako kot tistega davnega dne, ko sem si prvič kupil svojo 147ko. :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija