Alfa Romeo 147, 1.9JTD 16V (l.2006)
Zadnja 2 tedna sem opazil, da moj avtomobil nima nikakršnega pospeška pod nizkimi obrati, kar pomeni do 2500RPM. Od 2500RPM dalje avto "potegne" tako kot je vedno. V 1. prestavi je ob zagonu in prvem speljevanju čutiti tudi nekakšno miniaturno cukanje medtem ko je ob speljevanju v klanec dobesedno potrebno malo "zahoditi" sklopko, da sploh spelje, ker drugače začne cukati v smislu kot da se bo avto ugasnil zaradi pretiranega napora. Tudi ko že speljem in pohodim plin do dna, se obratomer v 1. prestavi (in tudi 2., 3.,...) pomika zelo počasi in je pospešek avtomobila dokler ne doseže 2000-2500RPM nikakršen. Ko doseže določene obrate pa iz nič Avto "potegne" do maksimuma v smislu, da me prilima na sedež. Vem da je potreben priklop na računalnik, če pokaže kakšno napako, ampak preden se lotim tega sem mislil, da bi prebral kakšno izkušnjo ali kakšno mnenje, če se je že kdo srečal z podobnimi težavami. Je pa bil mali servis z menjavo vseh filtrov narejen 6000km nazaj oziroma prbl. 8-9 mesecev nazaj in tudi pred tem nisem nikoli zasledil/občutil podobnih simptomov. Je pa res, da je veliki servis pred vrati oziroma 5000km oddaljen. Tankam vedno na enih in istih dveh črpalkah in definitivno vedno natočim dizel, tudi z avtomobilom nisem do sedaj imel težav in pred kratkim ni bil menjan/obnovljen noben del avtomobila.
Hvala za kakršnokoli mnenje.