Opozorilna lučka motorja - 1.9 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Zgleda da ne.. tisti avto je bil 2.4 Jtd. :?

Najbolje bo da zapelješ avto na tester. Najbolj ugodno te bo prišel na AC Cosmos v LJ.
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

sicer ne vem če je to ista lučka, ampak meni se tudi men vožnjo prižiga tista lučka (narisana je šoba za vbrizg).
ko zasveti ta lučka začneta ventilatorja proizvajati drugačen glasen zvok.

drugače tista lučka zasveti za par sekund ko dam kontakt.

imam še en problem, kazalec pri prikazovalniku za temperaturo vode se sploh ne premakne (mogoče se premakne čisto malo nad 50°) ventilatorja delata drugače čisto normalno.

ne vem če je to kaj povezano med sabo.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Tudi jaz se od nekod spomnim problemov nekoga pri AUTODELTI, samo ne bi rad na pamet kakšne krivice delil. Vsekakor pelji ta avtomobil še na kakšen drug servsi, da ti dajo na tester in ti bodo taokj povedali odkrite napake.

Ko pa bo avtomobil popravljen, pa veliko lepih kilometrov.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Policist
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ajdovščina

Podoben problem sem imel tudi jaz pri Peugeotu HDi. Med vožnjo se mi je prižgala lučka samodiagnoze motorja. Motor ni potegnil več kot do 2250obratov/min. Na servisu so mi zamenjali pumpo, računalnik,... p stvar ni hotela delovati. na koncu so mi rekli, da je kriv avtoradio ker sem ga sam montiral v vozilo.

Pelji avto na tester, pa ti bojo znali pomagat.
Slika
neso
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: lj

Policist napisal/-a:Podoben problem sem imel tudi jaz pri Peugeotu HDi. Med vožnjo se mi je prižgala lučka samodiagnoze motorja. Motor ni potegnil več kot do 2250obratov/min. Na servisu so mi zamenjali pumpo, računalnik,... p stvar ni hotela delovati. na koncu so mi rekli, da je kriv avtoradio ker sem ga sam montiral v vozilo.

Pelji avto na tester, pa ti bojo znali pomagat.
Men so tud hotel nekaj povezat češ da je kriva huda muska, k sem jo montiral v avto (ojačevalci ipd.), samo men se je to dogajal že ko avto ni mel niti radia not, tko da mislim, da iščejo izgovor za svoje "neznanje".

Bom pa res šel na tester že jutri, če bo le možno, pa sporočim kaj je blo !

HVALA NA LEPIH ŽELJAH :wink:
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: slov. bistrica

tisti vrnjen je bil M-JET kupljen pri triglavu.
bulldog
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: LJUBLJANA
Kontakt:

Ja, te podatke dobiš na upravni enoti (LJ - mačkova), na okencu za registracijo motornih vozil, kjer imajo vso zgodovino avtomobila odkar je bil uvožen v Slovenijo.

Dobi vso dokumntacijo preko katere boš prišel do lastnika v Italiji, tam pa ti bodo natančno povedali več o tem vozilu (najbrž je bil prejšen lastnik leasing hiša v Italiji), take najraje uvažajo v Slovenijo. Če vidš da so te nategnl greš v tožbo.

Jest mam isti primer, in mam vloženo tožbo za 1,5 mio sit. zdej pa čakam, sej veš da to dolgo traja.

Veliko lažje je do denarja pridt če si avto kupu v avtohiši.

Sporoči ko boš izvedel kaj novega, ker mam teh prascev k nategujejo poln k....

Cajt bi že bil da se neha ta nategancija v Sloveniji.

LP
bulldog

NAJBOLJŠA HRANA ZA VAŠE PSE IN MAČKE !!!
Zastopstvo za hrano HUSSE na področju LJ !!!
www.husse.si
Email: [email protected]
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Cuore Sportivo napisal/-a:sicer ne vem če je to ista lučka, ampak meni se tudi men vožnjo prižiga tista lučka (narisana je šoba za vbrizg).

imam še en problem, kazalec pri prikazovalniku za temperaturo vode se sploh ne premakne (mogoče se premakne čisto malo nad 50°) ventilatorja delata drugače čisto normalno.

zarad česa to men dela??
neso
Alfa Junior
Alfa Junior

Cuore Sportivo napisal/-a:
Cuore Sportivo napisal/-a:sicer ne vem če je to ista lučka, ampak meni se tudi men vožnjo prižiga tista lučka (narisana je šoba za vbrizg).

zarad česa to men dela??
Mislim, da oba govoriva o isti lučki, ker prikazuje napako v delovanju motorja, pri teb možno da je kaj z elektriko narobe, pri men pa s kakimi filtri za nafto, ipd. Dve stvari, ena lučka !

Kar se pa temperature tiče, se pa ne sekiraj, to je pri Alfah kar pogost pojav, merlici malo lažejo, če ga pelješ na tester je s tempraturo vse o.k. - NAJ BI BILO - PREVERI.

Meni nikoli ne kaže več kot 70 st.C, razen v extremnih naporih pride do 90 st.C.

Lp
neso
Alfa Junior
Alfa Junior

bulldog napisal/-a:Ja, te podatke dobiš na upravni enoti (LJ - mačkova), na okencu za registracijo motornih vozil, kjer imajo vso zgodovino avtomobila odkar je bil uvožen v Slovenijo.

Dobi vso dokumntacijo preko katere boš prišel do lastnika v Italiji, tam pa ti bodo natančno povedali več o tem vozilu (najbrž je bil prejšen lastnik leasing hiša v Italiji), take najraje uvažajo v Slovenijo. Če vidš da so te nategnl greš v tožbo.

Jest mam isti primer, in mam vloženo tožbo za 1,5 mio sit. zdej pa čakam, sej veš da to dolgo traja.

Veliko lažje je do denarja pridt če si avto kupu v avtohiši.

Sporoči ko boš izvedel kaj novega, ker mam teh prascev k nategujejo poln k....

Cajt bi že bil da se neha ta nategancija v Sloveniji.

LP
Se strinjam.

Kakorkoli, procent takih kot sva midva, da vohljava za takimi stvarmi je verjetno zelo nizek, zato je kot je !

Bodi pa prepričan da jih čaka T O Ž B A, če se ugotovi "nateg" in prav je tako - želim ti NAJ BO PRAVICI ZADOŠČENO in da boš dobil tožbo.

FIGHT FOR YOUR RIGHT :wink:

Za take primere ima jaz zavarovano PRAVNO POMOČ (ZAŠČITO)

Vzemi si čas in si preberi malo o zavarovalnici ARAG, stvar je super in prihaja iz zahoda - pri nas še ne čisto razvita in ti krije vse stroške najrazličnejših tožb (tvojih ali če si tožen)

http://www.arag.si/

Če te bo kdaj zanimalo kaj več o tem (za prihodnost) mi pa piši - imam malo veze s tem, tko da popusti ipd. za Alfiste - NO PROBLEM :wink:
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

@neso: pri meni se ne gre za JTD mašino :wink:

pri meni je bencinar.
neso
Alfa Junior
Alfa Junior

Za vse tiste, ki so skupaj z mano skušali rešiti problem kontrolne lučke za motor !

Ko sem avto prvič odpeljal nazaj na Autodelto so mi zamenjal nek OVERBUST ventil in za trdili da bo vse o.k. - čez 10 km vožnje pa ni več bilo.

Drugič sem jih dejansko prosil, naj me ne kličejo dokler stvar ne zrihtajo in tudi stestirajo, da nebo spet čez 10 km isto.

Kaj se je zgodil - ISTOOOO !!!

No v tretje je pa le šlo - počena je bila cev turbine, in sicer tako, da ni bilo mogoče opaziti s prostim očesom, šele ko je bil avto pod obremenitvijo se je kazalo tisto pravo.

In zato, ko je na avtocesti bil avto pod obremenitvijo, ko sem pospeševal je bilo "o.k.", ko sem pa malo spustil gas, je pa turbino metalo v STANDBY in tuki je bil vzrok lučke, cukanja,....... :wink:

Avto je sedaj čist drug, ful bolj vleče, uglavnem čist druga vožnja ! 8)
Forza Italia
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: kranj

drugič če boste imeli kake probleme z Alfo ali kakim drugim italijanskim avtom, mislim da je pravi naslov za to Avtoservis Senica Beričevo. Tip ful obvlada, redno hodi na ena izobraževanja v Italijo. Imam zelo dobre izkušnje, pa ne samo jest...
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Evo dans v BTCju hočem prižgat avto negre, samo vergla (seveda nisem verglal v nedogled brez občutka!!), vžgat pa noče, pri tem je svetila rdeča lučka za motor in se ni hotla ugasnit. #-o Prvo sem pomislil da ni prijela koda ključa in sem šeenkrat odprl in zaprl vrata in dal šeenkrat ključ notr in spet isto, ni hotel prižgat. Ene parkrat sem probal tako in ni in ni hotel, uzamem knjigco v roke in iščem berem, uglavnem nič pametnega nisem našel. :x Probam šeenkrat in spet noče, potem sem probal tako da nisem čakal da se tiste dve rumene lučke ugasneta (gretje svečk al kaj je) in užgal v prvo.:oops: Potem sem ga ugasnil, ponovil normalni postopek za vžig (počakal da se tiste dve rumene lučke ugasneta) pravtako se je ugasnila tudi rdeča lučka za motor. Skratka vse normalno dela... :roll:

Kaj lahko pričakujem ima kdo idejo? Je kaj narobe? Al samo občasna trma alfice ker jo nisem pobožal in ji rekel da jo imam rad preden sem šel :lol: :lol: :D :oops:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mafko božat bo treba :lol:

Meni tudi ni iz prve vžgala na Pohorju, je šel Bistri v avto nekaj zašepetal pobožal po "joškicah" in vruum pali iz prve :lol: :lol:

Je pa res da je potem šla lambda vseeno na menjavo 8)
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Odgovori
  • Informacija