Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Čar dobre reklame ni v temu, da te zabava in je lepa na oko pač pa da si jo zapomniš. Reklama, ki je še tako slaba tekstovno, grafično in tematsko in ti gre toliko na živce, da jo že poznaš na pamet in jo prepoznaš v 0.1 sekundi je v bistvu odlična reklama, ker si si jo zapomnil. Drug element pa je repeticija in to v nedogled.

Če se dotaknem recimo te omenjene reklame za VW z Magnificom: v bistvu v celotnem trajanju ne izveš absolutno ničesar o avtu ali modelu, tehniki ali čem drugem, pač pa ti gre počasi tale kreten na živce in to je to. Zapomniš pa si jo in točno to je namen. O tematiki (o tem kako predstavnik VW-ja, v našem primeru Magnifico, gleda zviška na revne slovenceljne in jih zasmehuje zaradi pomanjkanja intelekta) pa kdaj drugič.

Če koga zanimajo podrobnosti okoli obnašanja potrošnika in oblikovanje njegovih navad komot vzame v roke delo Brede Luthar Homo ludens - homo šoper: uvod v potrošno kulturo.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

janezkranj
Natanko tako kot si napisal.
Bravoooooo!!!!

Ce je 200 avtov uspeh sem jaz jezus.
Inženiring je stal milione in milione eur in prodaja tega ne bo nikoli pokrila.
Kot smo ugotovili avto ni bajni presezek, zato bo moral biti cenovno izjemno konkurencen. Ena izmed markrtinskih potez bi tudi bila 6 letna garancija ali 150.000 km. S tem bi serviserjom zagotovili redne servise kupcem pa povrnili zaupanje.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

mater eni pa imate veze oz. od kje dobivate te informacije? Verjetno ste sodelovali pri razvoju, ste testni vozniki? Ne razumem kako smo prišli do ugotovitve, da avtomobil ni bajni presežek? Jaz namreč Giulie v živo še nisem videl kaj šele peljal.

Kar se pa tiče marketinga in planov prodaje, za katero množico ljudi je avto namenjen oz. mišljen pa priporočam branje Westerjevih izjav...da ne bomo preveč tople vode odkrivali.
MihaS
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: AR Giulietta 1.4 MA 2015
Kraj: Maribor

Dejstvo je, da bo morala biti Giulia cenovno ugodnejša od Bmw serije 3, Audi A4 in Mercedesa C, da bi se dobro prodajala, pa četudi zgolj za 1.500,00 EUR, torej namesto cca. 30.000,00 EUR pač 28.500,00 EUR.

Glede na predstavljeno se mi zdi, da je to končno prava Alfa in nas ne bo razočarala, pa vendar je cena bistvena. Nekdo, ki ni "Alfa Romeo fan", kot smo mi na forumu se bo ob enaki ceni, vsaj po mojem mnenju prej odločil za Bmw, Mercedes ali Audi, kot za Giulio ali morebiti Jaguar XE.

Mislim pa, da je že skrajni čas, da se pokaže "standardno verzijo" Giulie in da se predstvati preostale motorje in okvirne cene. Prvotni "pomp" in zanimanje bo kmalu mimo in je čas za nove informacije in podatke...
Hranata
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156 2.4 JTD 10V GTB2260 (projekt)
Kraj: Cerkno

alfasan napisal/-a:janezkranj
Natanko tako kot si napisal.
Bravoooooo!!!!

Kot smo ugotovili avto ni bajni presezek, zato bo moral biti cenovno izjemno konkurencen. Ena izmed markrtinskih potez bi tudi bila 6 letna garancija ali 150.000 km. S tem bi serviserjom zagotovili redne servise kupcem pa povrnili zaupanje.
Strinjam se glede dolžine garancije... Na ta način so korejci veliko avtomobilov prodali in močno spremenili mišljenje ljudi glede njihovih avtomobilov :wink:

Jaz gledam na prodajo 4C iz vidika inženirja. Najprej, če proizvodnja ne more uhitevati prodaje pomeni, da je avtomobil presegel pričakovanja prodajnikov in je s tem uspešen produkt. Ni popolnoma nobene razlike, če govorimo o 200 avtomobilih ali pa o 200 000 avtomobilih letno. Noben projekt se ne začne brez predvidenih količin s strani prodaje. Ves razvoj temelji na teh številkah. Orodja v proizvodnji so izdelana glede na te planirane količine. Stroški razvoja pri tako malih količinah večji od polovice. Ampak pri majhnih količinah se zato toliko hitreje pozna večja prodaja od predvidene. Garantirano torej služijo na vsaki prodani 4C. Niso pa to visoke številke, če se premaknemo iz % (relativnih) na € (absolutne). Vendar če so jih po vseh avtomobilističnih straneh, revijah, oddajah itd. vlačili zaradi zamrznjene prodaje, meniš da je to slaba reklama? Vsaka reklama je dobra reklama, kar ste pa v zadnjih par postih lepo razložili (VW-Magnifico).
Slika
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Avto da ni nek presežek? Zakaj, zato ker nekomu vizualno ne potegne? Kot sem napisal že prej, pa so me moderatori pobrisali - alfasan (pa še kdo) pač trosi neumnosti že skozi celotno temo. Alfa_samec je lepo in argumentirano odgovoril janezkranjskemu zakaj skorajda nič kar je napisal ravno ne drži.

Giulia QV je (sicer povedano iz strani porizvajalca) najlažji avto v klasi, z najmočnejšim motorjem in najboljšimi zmogljivostmi, z najvišjo vzvojno togostjo, z najbolj dirketnim vlanom, zelo kompleksnim in tehnično naprednim podovzjem, 50:50 razporeditivjo teže, najkrajšo zavorno potjo, sestavljena iz aluminija in karbonskih vlaken in karbonkeramičnimi zavorami. Presežek?

Cena je glede na to kar ponuja še skorajda prenizka. Audi je pred 20imi leti imel precej slabši renome kot zdaj.
A je od takrat dvignil kvaliteto svojih avtov, jih tehnološko izpilil, predvsem pa zelo zvišal cene. In po večletnem trudu si je zelo zelo dvignil renome in ima izjemno dobro prodajo - in vse to brez da bi ga prodajali pod ceno. Včeraj so npr. predstavili novega A4, ki zgleda skoraj identično trenutnemu - presežek? Prodajal se bo odlično.

Alfa zgodovinsko sodi v cenovni rang BMW-ja, in edino prav je da začenjo na tem trdo delat. Mogoče na začetku prodaja ne bo blestela, ampak po nekajletnem trudu in pravih potezah je vse to lahko poplačano. Samo mora postat simbol poželenja - in ta lahko postane le z modeli kot so Giulia QV in visokimi cenami. Če Giulio v tem ključnem trenutku napačno pozicionirajo na trg to za sabo potegne spet popravljanje napak zakaj se Alfi ni uspelo vrnit v premiumski razred. In spet bi za 10 let brali kako so naredili napako.

Tako da kdo misli, da je ključen dejavnik da se bo Giulia prodajala v tem da se bo prodajala pod ceno in misli da si bo s tem dvignili renome se najverjetneje moti.

Zdi se mi da ene zelo boli, da si Alf najbrž ne bo več mogoče tako enostavno privoščit kot si jih je bilo v zadnjih 20ih letih. In zdaj udrihajo čez dizajn, pa čez ceno,... pač kislo jabolko na drevesu.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Gorjup
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 159 Ti, 2.0, letnik 2009

Če naj bo konkurenčna mora biti konkurenča povsod, v opremi in ceni in če sodi v višji razred ima seveda višjo ceno, če ne lahko konkurira Mazdi in se začne prodajati pri 20k€. Nekdo ki daje za vstopni model avta 30K€ in mu je avto všeč ne bo ravno trznil zaradi 500-1000€ pri predpisani ceni. Tako ali tako se ve da se redko kater veliko serijski avtomobil proda po predpisani ceni. nekje se dobi velike popuste z še večje predpisane cene, nekje praktično nič z nizke predpisane cene, tako pri MAzdi recimo več kot zastonj predpražnikov in kovinske barve ne moraš izsilit, ampak ja nova Mazda 6 se začne pri dobrih 20K€.
Važno je da se tudi pri neljubiteljih zasidrajo v glavo, da jo bodo prišli pogledat pri izbiri novega avtomobila, ne da jo kar avtomatsko preskočijo. Mi ki smo jo čakali x let smo čisto druga publika in od nas Alfa ne bo preživela. Če bodo delali dobro reklamo in je ne bodo nehali vrtet po dveh dneh imajo možnost, čeprav smo jamrali kako podobna je notri nekaterim Nemcem če jo sedaj primerjam z njimi je svetlobna leta pred njimi v vseh pogledaih in vse linije notri delujejo čisto in nič nikjer ne deluje prisiljeno (kot zaslon v BMW 3 in MB C). Upam da jim uspe :D
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Moje mnenje je tako kar se tiče dizajna v maski sam ne vidim nobene podobnosti s konkurenco iz boka gledano, če nebi razpolavljali zadnjega stekla pa če bi dali kljuje kot pri 166 ne bi prav noben rekel nič, kar se zadka tiče če bi dali registrsko v odbijač se tudi noben nebi dregnil ob to, se pravi kaj je z dizajnom narobe normalno da nebo nikoli kot 156 ampak 156 je iz škatlastih avtomobilov samo preko krivljenja pločevine dosegla nekaj kar se po moje ne da preseči (pa nisem noben fen 156) ampak to je treba priznat 156=revolucija v dizajnu in takrat so Italijani bili glavni v dizajnu danes pa se stvar obrača ljudje postajajo slabovidni ker jim avto ni več lep če nima 100 kg plastike (razni spoileri...) in 10 m led luči in alfa se je temu prilagodila ampak kljub vsemu so naredili dosti lepši avtomobil od konkurence...

Kaj je res nekje sem zasledil, da se bo začela v ZDA prodaja šele leta 2017 ?
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Lizard: =D> =D> =D> =D> =D>

Ne pozabimo, da je alfa izgubila ogromno pristašev/ljubiteljev/kupcev le zaradi prestopa na pogon na prva kolesa. Večina teh je zdaj na bavarcih. Zdaj se vrača z RWD in očitno/končno tudi z cuore sportivo motorji (kajne, jokice jokaste) !!!
Ne dvomim, da se bo velika večina teh bivših alfistov želela prestop nazaj na alfo. In tudi ne dvomim, da ne bo v skušnjavo spravila marsikaterega lastnika švaboljubov (in tudi ostalih), le začetne informacije o kvaliteti bodo morale biti maksimalno vzpodbudne...

Giulia bo dražja kot AR-159, pa kaj....
Če jim je tokrat uspelo sestavit tehnološko boljši model, si to vsekakor zasluži. Že sam RWD je dražji kot FWD.
Jaz jo vsekakor nestrpno pričakujem. Nove ne bom kupil. Bo pa leta '18 devetindevetdeset % ena v moji lasti [-o<
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
primi
Alfa Junior
Alfa Junior

alfasan napisal/-a: Ce je 200 avtov uspeh sem jaz jezus.
Ne vem, če je kdo dejansko tole pomnožil, ampak 200 avtov po 250 jurjev je vseeno 50 milijonov.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

4c ni po 250.000 eur.
Poleg tega je razvoj zelo drag. Ce narocila (200) kom proizvodnja ne dohaja nekaj ne stima. Poleg tega pa msjhno število pomeni številni servisi brez dela, ker ni avtov. Torej malo avtov, malo servisov, malo dela manj zsposlenih, manj davkov itd.

Ti Lizard, ki me vedno omenjas pa mislim, da imas homoseksualni sindrom. A si se mogoče zaljubil vame. Na žalost ti moram povedati, da sem poročen in me moški ne zanimajo.

Admina pa prosim za opozorilo. Jaz nisem nobenega žalil in sem izražal samo svoje mnenje, kar pa je v demokraciji ustavna pravica. Ce komu moje mnenje ni všeč naj konkretno replicira ali pa samo izrazi svoje mnenje.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Kaj ti ne znaš brati? 1500 komadov na leto 4C in 1000 komadov 4C targa + po potrebi več do cca. 3000 komadov letno na roko izdelanih karbonskih superlahkih športnikov v razredu Lotus Exige, ker jih fizično ne zmorejo več. Prodanih je že za 18 mesecev avtov vnaprej + prvotnih 500 4C za EU trg in vse kar je bilo na voljo za ZDA trg za leto 2015. Po domače, če danes položiš 60.000€ Alfi, dobiš 4C čez leto in pol, ker je prej ne morejo fizično sestaviti v Adlerju.

Lotus, mimogrede, proda na leto cca. 600 komadov identičnih superlahkih športnikov s karbonsko šasijo sestavljenih na roke, s tem, da ima več modelov na voljo kot Alfa, ki ima samo 2.

Je pa res, da Toyota štanca robotsko avte enega na vsakih 7 minut ...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

4c ni 250 jurjev, je bila pa zato 8c toliko.
primi
Alfa Junior
Alfa Junior

alfa_samec napisal/-a: Je pa res, da Toyota štanca robotsko avte enega na vsakih 7 minut ...
Kar je, mimogrede, prav beden dosežek, če vemo, da je ford štancal model T na vsake 3 minute. Cel avto je bil menda narejen v 93 minutah. In to leta 1914 oz. skoraj natančno pred stotimi leti. :lol:
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tukaj imamo zdaj mi eno veliko tezavo.
8c je prestiž za bogate.
4c je prestiž za malo manj bogate.
Oba avta sta nam nedosegljiva.
Giulia 3.0 510 km petrol in 335 km diesel sta nam prav tako nedosegljiva.
Nedosegljivi so nam tudi rabljeni, preprosto zato, ker več konjev in več prestiža požre več denarja.
O okusih smo rekli, da se ne razpravlja, toda če že, potem je splošno znano, da alfa dela lepe avtomobile in to ji ne očita nihče, niti konkurenca.

Navadni smrtniki pa si želimo predvsem dobrega, lepeha, zanesljivega avta, ki bo po 5-ih letih stal čim manj denarja, da si ga bomo lahko privoščili.

Prepričan sem tudi to, da če bi alfa 159 stara 5 let stala 15.000 eur, da bi jih bilo na naših cestah komaj za vzorec. Jih je pa veliko samo in samo zaradi enega razloga in ta razlog ni lepota, kvaliteta ali vzdržljivost temveč nizka cena.
Zaklenjeno
  • Informacija