Splošno o vsem ali ničim - 5

kar vam pade na pamet
Odgovori
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

El Barto napisal/-a:Dvoje vprašanj:
- kaj bi se bolje obneslo, bencinska (1.8 ali 2.0) 156 ali 147 za zimsko vožnjo in vleko prikolice z gliserjem
- ali se rija na podnu pojavlja na večih 156-kah in kako je s tem na 147
Izkušnje lastnikov dobrodošle.
Za vleko bi jst raje za 156 pogledal, bo bolj stabilen avto.

Z rjo je pa tako, 156ke od 2001 naprej (notranji fl) je bolje z rjo, prej je pa na podnu kar kriza. Od kolega letnik 2000 je bla že malo s kremenčkovimi križana na podnu pri zadnji klopi, moja bivša 2003 pa razn nekaj površinske tam kjer je bil poden podrajsan po tleh praktično nič.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

alfasan napisal/-a:kr tukaj napišem
vozil sem kia optima 1.7 dizel 136 KM avtomatik
izgled zunanjost: lep avto
izgled interier: zelo lepo, materiali so top, vse v usnju, ergonomija je vrhunska, prostornost spredaj in zadaj za mano je odlična
oprema: vse kar hočeš, tudi sončna pomična streha.
občutek za volanom: fantastičen in predvsem nimaš občutka da je to kia
motor: glede na to, da vozim malce močnejši avto lahko rečem da sem pogrešal kakšnih 50+ konjev
menjalnik: hiter, torej odziven, seveda pa ne mora dati več od sebe, ker je šibek člen motor
lega na cesti: izjemno zadovoljen, tudi v ovinkih se lepo pelje, je pa re, da hitreje ni šlo, ker pač ni šlo
končna hitrost: peljal sem jo kolikor ji je duša dala. občutek pri max hitrosti je ok. avto je miren, tuh, nič ne poka ne šklopota, vetra se ne sliši.
kaj me je zmotilo: torej ne samo mene, zmotilo je mendaja prav vsakega potencialnega kupca. Avto je močno, močno predrag. 36.000 € za 1.7 motor, samo zaradi izgleda in opreme. vsaj 10.000-12.000 € je avto predrag, zato so jih pa pri nas prodali samo ??? skoraj nič

Če bi se odločal za nov avto ali bi bil avto v ožjem izboru: DA pod pogojem močnejšega motorja recimo 2.0 170 KM in seveda nižji in konkurenčni ceni. namreč za ta denar dobiš novega passata tudi z precej opreme

primerjava dizajn in notranjost z alfo: kia je lepa, alfa ima pa dušo.
Ali bi zamenjal alfo za kio: NE, NE, NE alfa 159 trenutno za ta denar na trgu nima prav nobene konkurence zato kar ponuja.

Bi pa prosil, da ne vsepovprek šimfati Kio, ke je daleč od tega, da je zanič avto. Pa še 7 let garancije ima in če jo redno servisiraš na pooblaščencu imaš mir cca. 150.000 km. Pri alfah pa je na 150.000 km potrebno zamenjati, noja pri bencinarjih 2x motor, pri dizlih pa vse razen motorja ne.
in še vedno vozim alfo in jo tudi bom.
mater sem bil pa zgleda res močno pod dozo, da nevem kdaj sem v času prevoženih 200kkm na 156 in 147 že 2x motor menjal :D .
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

moofdi napisal/-a:
- kaj bi se bolje obneslo, bencinska (1.8 ali 2.0) 156 ali 147 za zimsko vožnjo in vleko prikolice z gliserjem

Z rjo je pa tako, 156ke od 2001 naprej (notranji fl) je bolje z rjo, prej je pa na podnu kar kriza. Od kolega letnik 2000 je bla že malo s kremenčkovimi križana na podnu pri zadnji klopi, moja bivša 2003 pa razn nekaj površinske tam kjer je bil poden podrajsan po tleh praktično nič.
Ali se mar res tako pozna 5cm na medosni in kak cm na širini?

Moram se pa itak v vsako usedet in videt, če sploh pašem v eno in drugo ... pa seveda je izgled armaturke tudi pomemben (tu me 147 precej bolj priegne).
Mogoče še kakšna informacija od lastnika 147?
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

zakaj pa ne 166-ke za vleko, jaz sem prezadovoljen z njo, vleče včasih tudi 2 tone.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147 JTDm 16v TbT
Kraj: Črnomelj

Moja 147 nima omembe vrednih problemov z rjo, kolegova dobro leto starejša tudi ne.
Razdiram eno letnik 2001, pa sem presenečen, kljub navzven slabši ohranjenosti rje kar ni, razen prag pod voznikovimi vrati.
Dejansko kolikor mi je znano na 147 če nimaš preveč sreče pragovi, pa če res nimaš sreče streha pri tesnilu prednje šipe, po možnosti v levi tretjini. Vrag si ga vedi zakaj prav tam...
Pri moji so pragovi kar speskani, ampak kljub temu ne rjavi, tako da do nadalnjega niti ne bom rihtal, ker bi bilo le iz estetskih razlogov ker je od peska barva pač mat.
Ko sem pa kupoval, sem pa videl marsikaj... ](*,) Ampak predvidevam da je šlo povečini za razbitine (se nisem preveč poglabljal pri avtih, kjer je bilo že na prvi pogled jasno da ne bom kupil).
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=8&t=36179" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Banny napisal/-a:Ti odgovorim za 156 in rjo.
Sicer se gre za jtd, ma verjetno je vseeno, ker motor je notri.
Letnik 2001, precej problematično mesto pri moji je bilo tam, kjer je vpeta zadnja klop v pod. Ter na voznikovi strani takoj za b stebričkom mi je pregnila skozi. Ko je bila na dvigalu tega nisem nikdar opazu :doubt:
Letnik 2003, veliko manj rje, se pa pojavla površinska rja. Jo bo treba sanirat kmalu.
To je, kar se mojih dveh tiče
Isto pri moji. 2001 letnik. Imajo bolj kot ne vse 156 problem na istih mestih.
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

SilverMan napisal/-a:Moja 147 nima omembe vrednih problemov z rjo, kolegova dobro leto starejša tudi ne.
Razdiram eno letnik 2001, pa sem presenečen, kljub navzven slabši ohranjenosti rje kar ni, razen prag pod voznikovimi vrati.
Dejansko kolikor mi je znano na 147 če nimaš preveč sreče pragovi, pa če res nimaš sreče streha pri tesnilu prednje šipe, po možnosti v levi tretjini. Vrag si ga vedi zakaj prav tam...
Pri moji so pragovi kar speskani, ampak kljub temu ne rjavi, tako da do nadalnjega niti ne bom rihtal, ker bi bilo le iz estetskih razlogov ker je od peska barva pač mat.
Ko sem pa kupoval, sem pa videl marsikaj... ](*,) Ampak predvidevam da je šlo povečini za razbitine (se nisem preveč poglabljal pri avtih, kjer je bilo že na prvi pogled jasno da ne bom kupil).
Točno to, sprednje steklo na levi strani. 147, letnik 2005.
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

men je blo čist ok vozit avte z 147 jtd
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

El Barto napisal/-a:
moofdi napisal/-a:

Ali se mar res tako pozna 5cm na medosni in kak cm na širini?

Moram se pa itak v vsako usedet in videt, če sploh pašem v eno in drugo ... pa seveda je izgled armaturke tudi pomemben (tu me 147 precej bolj priegne).
Mogoče še kakšna informacija od lastnika 147?
Če imam jaz pri 191 cm brez problema prostor v 147 3vr, potem ni vrag, da ga ti ne bi imel. Nobenih problemov z nogami in volanom (to je bil največji problem pri GTV, ko si z glavo butal v strop, s koleni pa v armaturo). Za mano tudi lahko sedi kdo brez problema.

So pa 147 modeli že precej stari, ponudba pa je pri nas zelo slaba (to lahko povem za bencinarje, za dizle ne vem). Rja je znana na zadnjih robovih pri kolesju, ko pride tista gumijasta zaščita direkt gor in je stalno vlažno. Brisalci zadaj so radi pokvarjeni. Zadnje zavore so rade fuč, sploh če avto dlje časa stoji. Pa lambde in variator, če je TS.

Drugače pa zelo hvaležen avto, če te ne moti škripanje rok serijsko :lol:
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147 JTDm 16v TbT
Kraj: Črnomelj

Zadnji brisalec popraviš z osnovnim orodjem prej kot v eni uri, če imaš levo in desno roko ter hladno pivo 8)
(razdreš, pošmirglaš zarjavelo os, spucaš, namažeš, zložiš, spiješ pivo)
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=8&t=36179" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
igi
Alfist
Alfist
Vozilo: Brera, bencin, ni več.
sedaj Giulietta 1.4 MA
po novem Giulietta 1.8 tbi Veloce

Ni samo v Sloveniji loto "nameštaljka" ](*,)

https://www.youtube.com/watch?t=119&v=AOPj-0xRas4" onclick="window.open(this.href);return false;

direktni prenos
se opravičujem!
so že zablokirali.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/578918 ... i-NAMESTEN" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/578984 ... dgovornost" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnjič spremenil igi, dne Sr Jul 29, 2015 11:55 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
http://www.youtube.com/watch?v=ZSNmlhrAeWw" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Ni v javni objavi in ne predvaja!
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

O vzdržljivosti 5-valjnika JTD! 10 let staro vozilo...

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1

Slika
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Brez skrbi, bo za nekaj časa pri nas (ali drugje) z veliko manj km in veliko višjo ceno, vse potrjeno in vse z garancijo 8)
Odgovori
  • Informacija