Poraba vaše alfe

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta QV
Kraj: Ljubljana

ARfan napisal/-a:Ja jaz nevem kako se vozte vendar z nobenim bencinarjem ni slo pod 12 mesane voznje(vkljuceno mesto). Pa naj bo alfin 3.2, 325ci, audi 2.2, 2.7 turbo, audi 2.8 V6....
Ne vozm ravno pocasi sploh na AC ampak noben od treh 166 3.0 ni pila vec k 12l!
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Jaz na moji sploh ne morem prit pod 12. Saj ne vozim počasi, samo gonim je pa tudi ne nonstop...
Uporabniški avatar
grega983
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia Delta 1.6 turbo
Alfa Romeo 33 1.7 16v Permanent 4
Lancia Thema 2.0 16v turbo LS

Volvo XC90
Kraj: Fram

Huh, po opravljenem rednem servisu, blindiranju EGR ventila (je bil rahlo zabasan), menjavi sprednjih zavor in povišanju tlaka v sprednjih kolah za 0.5 bara ..... poraba pri okoli 120 km/h in z klimo brez težav na relaciji mb-gradec-mb okoli 6.5 l/100 km. Pred tem je bila okoli liter višja.

Zgleda je imel EGR nekaj prste vmes, še več pa 2.5 bara v kolah, kar je kot kaže za 235/18 valjarje premalo .....

Seveda je motorka 20v mjet v 159 SW
Vsi kosi, odpadli z mojih krip, so bili s ponosom izdelani v Italiji :)
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

didi napisal/-a:
ARfan napisal/-a:
didi napisal/-a:Ajde da jst se svojo prpopam :) 10,5 avtocesta in mesto :) 3.0 V6

a se to sploh kam premakneš :) ?
260 konjev pa verjem da premakneš ;) =) pa glede na to da naše avtoceste tud za 130 km/h niso verjem da je tud ta konjenica učasih preveč
S čim pa si točno dobil 260 konjev iz 3.0? To je 40 več kot serijsko, tako da zelo dvomim v to številko. Se pa da Alfin V6 po AC sigurno vozit pod 11 litri, tudi 10 se da doseči, ampak če je pa to 50/50 z mestno vožnjo pa bo težka. Je pa seveda odvisno o katerem mestu govorimo. Po Ljubljani zelo težko, po kakšnem manjšem mestu pa se da.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
didi
Alfa Freak
Alfa Freak

ARfan napisal/-a:
didi napisal/-a:Ajde da jst se svojo prpopam :) 10,5 avtocesta in mesto :) 3.0 V6
S čim pa si točno dobil 260 konjev iz 3.0? To je 40 več kot serijsko, tako da zelo dvomim v to številko. Se pa da Alfin V6 po AC sigurno vozit pod 11 litri, tudi 10 se da doseči, ampak če je pa to 50/50 z mestno vožnjo pa bo težka. Je pa seveda odvisno o katerem mestu govorimo. Po Ljubljani zelo težko, po kakšnem manjšem mestu pa se da.
[/quote]

Poglej v mojo temo pa bos videl ;) na kratko,glava od 3.2, polirani ventili in bati,druge odmicne od ZEX Tunninga in spremenjen ECU.
Hranata
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: 156 2.4 JTD 10V GTB2260 (projekt)
Kraj: Cerkno

didi napisal/-a:
ARfan napisal/-a:
Poglej v mojo temo pa bos videl ;) na kratko,glava od 3.2, polirani ventili in bati,druge odmicne od ZEX Tunninga in spremenjen ECU.[/quote]

Tud enga posta nimaš od predelav motorja v svoji temi od 166... Zdej razn če mi je uspelo ravno ta post spregledat, ko si predelave opisoval :wink:
Slika
didi
Alfa Freak
Alfa Freak

Ni direktno nc napisan je omenjeno ;) romanov se mi pa res ne da pisat...
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Romanov... :) 3.2 glav niti omenil nisi.

Kaj je bilo narobe z motorjem, da ste glave menjali? Je zaropotal?
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
didi
Alfa Freak
Alfa Freak

opankar napisal/-a:Romanov... :) 3.2 glav niti omenil nisi.

Kaj je bilo narobe z motorjem, da ste glave menjali? Je zaropotal?
Ja sm bral res nisem pisal...;) my mistake...ne zaropotal ni nic ampak ko smo delal swap motorja z odmicnimi in ostalimi stvarmi sem menjal tudi glavo ker jo je imel mozak pristimano za nekoga druzga,rabljeno sicer pa ker sem itak menjal sva tesnila po motorju smo potem tudi to. In sm v enem kosu komplet motor naredu oz v dveh ker sm svece in dihtunge pok. ventilov menjal par dni kasneje.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@didi: Glavo imata 3.2 in 3.0 itak enako. Razlike med tema motorjema so v glavni gredi, nekoliko drugaćnih batih in pušah, ter ojnice so druge. Ima pa 3.2 seveda druge odmične.

Kako si pa motor z drugimi oz. športnimi odmičnimi postavil v fazo oz. kdo je opravil delo/predelavo? Kako motor kaj dela v prostem teku?

Se mi vseeno zdi 260 malo preoptimističnih. Autodelta ima v ponudbi za 3.0 športne odmične in chip tuning, kar po njihovem da do 30 konjev prirastka. Povdarek na do :)

Imaš kakšno dyno meritev moči? Brez tega ostajam skeptičen ob takih trditvah.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Pa saj, glede na volumen motorja, mora tole že nekaj ven pljunit!

Pred davnimi 16. leti, moja 164 Q4 mal remapa, odmične in izpuh, 268KM nameril Gabat! Pri njih so takrat edini v "najbližji" okolici imeli dinamometer za 4x4.
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

A tale didi mal naklada? :)

Če povzamem:
Dokaj težka krava, kot je 166, z dobro predelanim 3.0 V6 motorjem ima pri dinamični vožnji kombinirano porabo 10,5 L.

Kar ne verjamem. :doubt:
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Če so kaj na navoru delal, bi lahko bilo možno.

Sicer je pa odvisno, če med vožnjo teraš konje ali pa izkoriščaš navor!
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Imel sem jo in taka poraba je možna le na avtocesti brez klancev in pri 130km/h.
S kombinacijo mesta pa ne verjamem in je potem hitro na 12 l/100km.
Meni je kuril thesis 3.2 12 litrov plina, pretežno relacija.

Še največji "šparovc" je 2.0 v6 turbo.
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

No dejmo ga nehat srat...

Sm že parkrat nalimov, pa še enkrat. https://www.poraba.com/usage_view.php?c ... 008&page=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Moja bivša 166 3.0, pretežno lokalne relacije, ene 15% avtoceste, pa 20% manjše mesto. Pustmo trenutne porabe, povprečje za cel tank je na zgornji povezavi. Ta drug tank, lagano na morje je blo še celo pod 10l...

Če je pa mesto kot LJ, tisto ubije porabo, je takoj nad 12l...če je pa malo več relacij, pa z normalno vožnjo bp pod 12l, razn če se skoz nad 4krpm vozte.
Če je ravno, ni zabavno.
Odgovori
  • Informacija