Alfa Romeo 145 QV

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Sam sem še malo pogledal in nimaš kaj kolikor sam razumem ta navodila je to del (M 12 - Luggage compartment opening actuator electromagnet)

Po shemi je videt da se nahaja v prtljažnih vratih natančneje V samem "odpiraču" http://www.ebay.com/itm/60629431-606282 ... 56694b880c" onclick="window.open(this.href);return false; .
Ni noben problem dvignit ker tam kjer ti gre iz ključavnice iz znaka samo odklopiš tisto palčko, ker tista palčka ne dela nič drugega kot to da ko ti odmakneš znak vtakneš ključ ga obrneš dvigne palčko in s tem odpre zaklep seveda če tvoja 145 sploh to ima morala bi imet.
Glede na eper pa dvomim da se to da menjat oz. je manj komplikacij z menjavo celega dela.

Res nevem kako bi drugače lahko bilo to montirano, ker sam sem sicer menjal ključavnico pri alfi 156 in kolikor poznam italijanske avte ponavadi ne komplicirajo no saj tudi ostali proizvajalci ne, ker če bi pri takih malenkostih komplicirali in delali in za vsak model izmišljevali drugačne stvari bi bil to izredno drag "šport".
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Sepravi bi moral ključavnico tm kjer je znak dol dobit? Ampak je ne morem, ker so šraufi čisto zarustani in je glava tako zjebana, da ne morm jih odšraufat.

Ključavnica dol pri vratih pa ne gre ven, ker je luknja premala...
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Ma pomoje ne tam kjer je znak ampak samo tisto ključavnico na robu prtljažnih vrat in verjetno mora nekako ven, ker če gre nekaj noter gre tudi ven :) če ne od spodaj pa z vrha ampak čez ima verjetno samo okrasno plastiko ko vmakneš tisto plastiko vidiš verjetno dva vijaka in potem odklopiš tisto palčko ki povezuje zaklep z ključavnico ("znakom"). Res govorim po navodilih in eperju tako da realnost je lahko nekaj drugega glej sedaj imam sicer res natrpanan raspored ampak lahko da bom šel kaj na odpad v it. in če najdem kakšno 145 rastavim in pogledam kako in kaj ampak dvomim da ta teden.

Se pravi poglej sliko
Slika

Del osem (8) se te ne tiče vsaj pomoje ne, na njega bi morala priti zajla oz. elektro motor za odpiranje :)

Del pod številko dvanajst (12) je zaščitna plastika oz. okrasna plastika in se mora odstranit. Ko jo odstraniš boš videl dva vijaka 99,9%

Ko odklopiš tisto "palčko" ki povezuje del sedem(7) in del ena (1).

Se pravi ko odklopiš tisto palčko in odviješ vijaka ki sta nameščena na št. 7 bi moral dobit ključavnico v celoti ven. Verjetno edino kar je še priključeno na ključavnico (7) je en kabel od (M 12 - Luggage compartment opening actuator electromagnet) (tisto kar tebe zaj...) , če pa že vidiš da ni nikjer el. kabla pomeni da se del nahaja nekje drugje. Ostalo pa nima kaj bit tam ker večina 145 ima za odpiranje zajlo iz notranjosti ki pa je nameščena na "karoserijo" oz. na spodnjo ključavnico, ki se nahaja na "karoseriji" nevem pa kako je če ima stikalo za odpiranje na armaturni plošči verjetno je takrat poanta v el. motorju tudi ampak v tem primeru se " tebe " to ne tiče.
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Veš kaj po nekaj čudnega jebanja da bi prišel do stikala tam kjer gre žica, sem enostavno izklopil dotično stikalo, tako da mi več ne išče ali so vrata odprta ali ne. :P

Edini minus je to, da v prtljažniku sedaj ne gori luč, ki pa je itak tako švoh, da mi je vseeno. Zdej se luč v notranjosti avta ugasne ko vrata zaprem.

Problemček salomonsko rešen. :P
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Drugače pa imam eno vprašanje. Sicer nisem imel sabo mobitela kar pomeni, da nisem mogu slikat, ampak mislim, da je pač kazalec bil na 100°C in me zanima, če ta stari ventilator sploh efektivno hladi? Ne vem, ampak se mi zdi, da bi max moglo it na tisto rdečo črto, ki je nad 80°C kar bi zneslo 90°C. Ali je to pač normalno?
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Dejch napisal/-a:Drugače pa imam eno vprašanje. Sicer nisem imel sabo mobitela kar pomeni, da nisem mogu slikat, ampak mislim, da je pač kazalec bil na 100°C in me zanima, če ta stari ventilator sploh efektivno hladi? Ne vem, ampak se mi zdi, da bi max moglo it na tisto rdečo črto, ki je nad 80°C kar bi zneslo 90°C. Ali je to pač normalno?
A termostat je original ?

Ponavadi ventilator al dela al ne dela, ker dokler so njegove lopatice cele in se vse skup obrača hladi.
Sicer nevem kako ima 145 to rešeno vem da znajo neki releji "upori " ventilatorja zaje... zlasti ta 1 stopnja.

Kar se tiče prtljažnika ne obupat vse se da rešit in spoh ni komplicirano zlasti na 145, ki je relativno enostaven avto
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ALFA Romeo 1910 napisal/-a:
Dejch napisal/-a:Drugače pa imam eno vprašanje. Sicer nisem imel sabo mobitela kar pomeni, da nisem mogu slikat, ampak mislim, da je pač kazalec bil na 100°C in me zanima, če ta stari ventilator sploh efektivno hladi? Ne vem, ampak se mi zdi, da bi max moglo it na tisto rdečo črto, ki je nad 80°C kar bi zneslo 90°C. Ali je to pač normalno?
A termostat je original ?

Ponavadi ventilator al dela al ne dela, ker dokler so njegove lopatice cele in se vse skup obrača hladi.
Sicer nevem kako ima 145 to rešeno vem da znajo neki releji "upori " ventilatorja zaje... zlasti ta 1 stopnja.

Kar se tiče prtljažnika ne obupat vse se da rešit in spoh ni komplicirano zlasti na 145, ki je relativno enostaven avto
Ja termostat je nov, orginal pač ne.

Ventilator ima samo eno stopnjo hitrosti, ker je brez klime avto.

Sej nism obupal, sam ni tako pomembno, da bi se s tem jebal cel dan, problem je pač v ključavnici, ker zarad zarustanih šraufov ne morm vn dobit, mogu bi jih vrtat, tega pa nimam. :P
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No pa sem spucal alfico notri tko k treba.

Popravil menjalnik ročko, ker nekdo je rezal pa potem lepil tisto pa je vse popustil in se je vrtela na mestu. Pa usnje pri ročni zavori sem tudi popravil, ker tisti šrauf je bil sam pršraufan not na plastiko pa je tisto usnje plesalo okoli, pol sm pa našel daljši šrauf pa neko podložko (verjetno za les) tko da zdej stoji na mestu. :P
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Škoda edin, da je pleh potolčen in poključan kokr da je bla tretja svetovna pa da plastika (odbijači in pragovi) večinoma vse pri šraufih polomljen...

Mehansko je avto za moje pojme odličen, dobr še kej čaka (svečke naslednji mesec) pa sčasoma amortizerji in vzmeti.
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ABS in Airbag lučka NO MORE!

Pa še spedenal sem, da mi kaže kdaj so dolge luči pržgane (una plava lučka)

Slika
Uporabniški avatar
grega983
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia Delta 1.6 turbo
Alfa Romeo 33 1.7 16v Permanent 4
Lancia Thema 2.0 16v turbo LS

Volvo XC90
Kraj: Fram

Samo še ono rumeno lučko za benz je treba zrihtat :)
Vsi kosi, odpadli z mojih krip, so bili s ponosom izdelani v Italiji :)
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hehe res je. :P
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Ene 70€ stane popravilo, pa maš mir za 600-700km :mrgreen:
155 1.8TS, 164 3.0 V6, 156 1.9JTD 105CV, 156 1.6TS, 156 1.9JTD 116CV, 159 1.9JTDm 120CV, spider veloce
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem se znajdel ghetto stil. Pač sem un črni izolirni trak prelepil čez tisti trak za lučke, dal 4 sloje čez in voila, ni več lučk. :P
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

ma v tej qv tank ne zdrzi niti blizu teh km:D
Slika
Odgovori
  • Informacija