Alfa Romeo 145 QV

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

zal ne.. QV nerabljeni niso barvani se nikoli in jih je treba dat tut v plastic primer, navadni so pa crne barve.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

QV obvezno!
Slika
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Za QVjke bo colibry hotel dobro ceno. :P Bol je drgač fora, da je karoserija v slabem stanju in se mi zdej novih pragov ravno ne daje gor. Moral se bom odločit ali bom komplet dal štrihat pa tist nekaj rje popravt ali pač imet avto dokler se vozi. Enkrat do spomladi se bo treba odločit se meni zdi :)

Colibry poznaš kakega, ki zna štrihat in popravljat in to res kvalitetno, ne nek lari fari?
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Poznam. Brat od moje zene samo je tok na tankem s casom da tudi meni barva zender kit za 145ko ze 2 leti :D Varianta je edino da odpeljes na servis kjer dela. Citroen Jerovsek v Grosupljem. Za ceno ti nebi znal povedat bi bilo pa po citroex ceniku.... Problem je najveckrat dobit dobrega kleparja da ti ORNK dobro popravi ( odreze in postuka )
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A je mozno sam popravit luci? Mam tri Hella orginal sam je tisti mehanizem znotraj polomljen.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

da se.. ampak kot si ze ugotovil so tisti vijaki precej obcutljivi. plastika pa to..
Slika
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

jaz sem za 1 par delujocih luci razdrl kar 7 parov :D in komaj skupaj spacal 1 normalno delujoce :D
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Piši propalo potem. :)
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Tolmin

Se ne da kombinirat z kakšnimi drugimi lučmi?
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ne. Zal pasejo tisti kosi plastike samo iz luci AR 145/146

Plastika ki je notri je zaradi vrocine tako preparela da samo pogledas in se drobi. Edini mozni nacin tole skupaj spacat je da najdes v kaksni luci se CEL kos plastike in das po temu narest enmu strugarju hvadratni kos z navojem na obeh straneh. Nekje na forumu je tudi domaca izvedba tega kosa z epoxy smolo.... zadeva ni bila najlepsa je pa opravljala funkcijo fenomenalno.. Resitev ki je se za pogledat je da kupis ponaredek luci ( DEPO ) in pogledas kaksni stifti so tam vgrajeni in ali pasejo v originalne luci. Ce vse klapa bi se jaz odlocil za to opcijo in sicer zaradi tega ker originalne luci najlepse "sedejo" v lezisce vezne stene in najlepse se prilegajo maski in zmigovcem in zato tudi lepse stojijo linije na blatnikih.
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sicer sem leto nazaj si kupil tiste res najcenejše TYC luči za obe sem dal 80€. :) No v glavnem pisalo je sicer, da so z motorčkom pa niso bile, ampak sem iz Hella zjebanih vzel motorčke in sedaj dela, ampak vseeno je snop luči kratko malo čuden. Zato sem razmišljal, da bi obnovil Helle, ampak, če recimo razdrem tudi TYC in se ne da popravit, sem potem lahko brez luči all together. :P
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

une plastike komot prestaviš iz TYC ali depo
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No potem se pa bom v kratkem spravil v ta projekt. Mi lahk sam pove kdo kaj je zaeno tesnilo al lepilo k drzi steklo pa tisto plastiko skupaj?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Malo segreješ, obrežeš z nožem in luč gre narazen. Vsaj pri GTV je bilo tako, pa je ista kombinacija steklo + plastika. Potem pa spet malo segreješ, pritisneš skupaj in lepilo spet prime.

Sicer jaz sem to delal poleti, ko sem pustil luč na soncu in je bila vroča do te mere, da je lepilo postalo zelo mehko. V hladnem pa ... Ne vem. Fen ali pa daš v pečico na 35 stopinj in pustiš 30 minut ...
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

butyl trak je tak čigumjast
Odgovori
  • Informacija