Alfa 156 (1.6 ,120KM)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Heavy
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

Sem nov na forumu in sem že uporabil iskalnik , a kaj veliko o tem modelu nisem uspel izvedeti(o 1.8, 2.0, jtd je veliko)Verjetno zato, ker je le 1.6 #-o .Kupili bi rabljeno tam do 70k Km, oziroma dali zanjo tja do 2.1M sit.Glede na ponudbo na avto.net-u bi se moralo kaj najti, samo še prej me zanima kaj menite vi, ki ste glede na prebrano že kar Alfastrokovnjaki =D>

Torej zanima me predvsem VZDRŽLJIVOST,poraba, lega je menda več kot solidna.....Na koliko km se dela ta velik servis in koliko približno nanese($$) in če, kaj se najpogosteje pri tem modelu/motorju kvari(ser. napake ali podobno)?skratka čim več koristnih informacij.

Že vnaprej hvala!

PS:Če tema o tem že obstaja se opravičujem.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Lep pozdrav na forumu!!

Tisti ki majo 1.6 pravjo da je mal prešvoh-odvisno kak voznik si jst pravm.
Drgač pa razmisli malo o 1.8 ki so precej ugodne!

Vzdržljivost je zlo hipotetična stvar. Variator faze je kot potrošni material, nekatere serije so mele težave s sprednjo premo - z rokami...
Cena velikega servisa je nadpovprečna dela pa se na 100.000 km, in tudi svečke se menjajo na 100.000 km.
Cene varirajo glede na to kam voziš avto servisirat. Drag serviser ti bo računal krepko preko 150k sit...

Upam da ti bodo drugi-lastniki dali še kak nasvet
Uporabniški avatar
akhaab
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: lj-center

nisem sicer lastnik 156ke, ampak se tud jst zlo zanimam zanjo ze neki cajta, dozdej sm pa slisu velik stvari. skupno vsem izjavam je to, da so 156ke zelo solidni avti, sploh ce so od letnika 99 naprej. razlika v zmogljivostih med 1.6 in 1.8 je (baje) minimalna, ce ze kupujes 1.8, je ze bols 2.0 twin spark. Po besedah prijaznega stricka Norda je to ena bolj vzdrzljivih alfinih masin. pa razlika v registraciji med 1.8 in 2.0 je minimalna.

edina stvar pri nakupu je ta, da jih je (spet baje) velik uvozenih iz nemcije z nerealnimi kilometri.

jaz bi poisku lepo 156ko 2.0 ts od prvega lastnika z okrog 70000 km in potrjeno servisno knjigo.

upam da ti je to v kaksno pomoc.

aja, pa dobrodosel na forumu!! :D
sapere aude
Heavy
Alfa Junior
Alfa Junior

Malo me bega tale zadevca...from ADAC..

10 NAJMANJ ZANESLJIVIH VOZIL (število okvar na 1000 vozil):

1. ALFA ROMEO 156 205
2. RENAULT ESPACE 194
3. RENAULT KANGOO 189
4. MERCEDES VITO 176
5. RENAULT MEGANE 163
5. OPEL OMEGA 163
7. VOLVO S60/V70 158
8. RENAULT CLIO 143
9. FIAT PUNTO 133
10. FORD GALAXY 131

Sam avto je pa vsen lep za znoret...

Vzel, če bom, bom sigurno 1.6, zaradi porabe. Sem še študent, pa ni glih ogromno $$.Aja pa še to, kombinirala bova skupaj z mamo :lol: , ki pa tudi ne bi rada imela povprečja nad 8L/100km porabo(normalna vožnja)...pustimo tiščanje, tist vem kam se pride s porabo že z 1.4 mašino #-o
Uporabniški avatar
akhaab
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: lj-center

Ce hoces (pregovorno) zanesljivost, je skoda al pa toyota bolj pravi naslov.al pa vw. je pa tud res, da tisti k alfe se niso mel, pravjo da se ful kvar in nevemkajvsesezravn.

moja alfa je stara 11 let, polna stroma (ki dela b.p.), 1.8 motor, in poleg rednih servisov (aja, starter sm mogu obnovit in bencin pumpo zamenat;oboje pr okrog 170000) ni nikakrsnih problemov. sparovni avti to niso, kar je dejstvo, ampak noben avto k da kej od sebe nima porabe od zippota. in tud olje ni problem, ce je taprav notr.

vseen mislm, da je kombinirana poraba 10 l/100km za 1.8 motor s 122KM zelo sprejemljiva. in 1 liter olja na cca 3000km tud ne.
sapere aude
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

.....Po besedah prijaznega stricka Norda je to ena bolj vzdrzljivih alfinih masin.
problem ni v vzdržljivosti mašine-ta nau crklna, razn če boš jermn utrgu.
Problem je v kaki elektroniki, kakih zglobih,sklopki-če je avto zgonen itd...
Uporabniški avatar
zombi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm
Kraj: Logatec
Kontakt:

Kolga ima 156 SW 1.6. in moram rečt, da sem bil presenečen nad živahnostjo od tako "slabotnega motorja.
Drugače je pa vse odvisno zgolj od tvojega načina vožnje, če se voziš večinoma normalno, potem bi znala bit 1,6 dovolj, za bolj živhano vožnjo pa vsekakor 2.0, tudi zato, ker je v istem razredu kot 1.8 in s tem z isto registracijo.
Se pa solidno pelje tudi z 1.6.

Po moje je edina logična izbira 1.6 ali 2.0, 1.8 je malenkost boljša od 1.6, ampak obučno slabotnjša od 2.0.

Glede okvar.
Nekatere statistike se beležijo tako, da vpišejo v statistiko vsako popravljanje V POOBLAŠČENEM SERVISU, se pravi, da v statistiki ni zabeležena pomoč na cesti, česar pri Alfi v večini držav ni organizirana...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

sam roko na srce alfa ni glih pregovorni avto vzdržljivosti...
pač se zna kej kdaj pokvart... po vsej vrjetnosti pa nč resnega, ali takega da bi na cesti ostal...
Za take stvari pa potem tudi poprosiš forumovce, da si dobiš kak del ceneje ali kak pameten nasvet od uporabnikov...
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pregovori so nastali pred mnogo leti, nekje okrog alfe sud. Nimajo veze z današnjimi alficami. Vprašaj kakšnega lastnika peugeota 206 kolikokrat gre na servis izven predvidenih terminov.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

sej sam pravim....
vem da se vw na veliko kvarijo, bmwji tudi, pugiji and r. lagune...
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Vse je odvisno kako voziš. Kvarla se ti alfa zih nau skoz, motor pa sploh ne. Glede motorjev se sploh ne strinjam, z "strokovnjaki" da so pr alfah bli zanic oz. da so, ker enostavno ni res. Vbistvu so eni najbolsih motorjev, ker ti crknl res naujo nikol. Mel smo 3 ni crknl nc in tud ubistvu nobenga ne poznam, ki bi mu crknu motor v alfi, ceprow tok velik jih pa spet ne poznam, da bi bla legitimna anketa. :) Drgace znajo pa it v k**** kaksne malenkosti, kokr motorcek za brisalce, lucka za zmigavc itd. Morš pa tud vedt, ce kupujes alfo in tudi ce je samo 1,4 z 100km bo skor sigurno zgonjena, ker pac alfe niso za nedelsko voznjo, tako kakor toyote in VW. Pa ubistvu itak vsaka firma ma ene probleme tako da je bolj odvisno kaj tebi sede.

Sepravi probaj dobiti ohranjeno alfo od kake mlade punce k redko prtisne, ampak se pa seveda lahk zmenta, da tebe kej prtisne. :twisted:

Vbistvu, ce ti je bol mal jasn kva sm hotu, se ne sekiraj prevec itak sem mal prevec v rozcah trenutno. :D
Uporabniški avatar
superleggera
Alfist
Alfist
Kraj: Jauerburg

Od mojih petih italijanskih avtov,od tega imam zdaj tretjo alfo ni nikoli nič crknilo.Res nobeden me ni nikdar pustil na cesti.Aja,sem pa s FIAT Tipom šlepal Laguno...Zaradi light showa v njeni armaturki.
Senza cuore saremmo solo macchine
Uporabniški avatar
alf
Alfa Member
Alfa Member

Lep pozdrav!!
Sam vozim točno tako 156 1,6 ts.
Kar se tiče pokvarljivosti avto ne briljira ravno, ni pa tudi kakšnih večjih težav imam pa 120k prevoženih. V glavnem malenkosti, ki pa za ta avto niso ravno poceni. Poraba 8 litrov hmmm, meni pod 8,3 še ni uspelo priti na cel tank, uspelo pa mi je tudi 12L!! Glede na razmerje teža/zmogljivost motorja se mi zdi to dokaj solidno. Edina zamera temu motorju gre na račun obratov. Dokler obratomer ne bo presegel 3000v/min je bol tko tko, potem pa boš glede na 1,6 motor prijetno presenečen. Brzinomer pa brez težav preseže 200 :wink:
Nakup take alfe vsekakor priporočam, kljub le 1,6l je avto solidno poskočen, če pa mu ne prizaneseš z obrati pa že presenetljivo dobro gre. Skratka za vstopni model v svet 156 povsem dovolj!!

Dober nakup želim.
ALF
Uporabniški avatar
vizo
Alfa Member
Alfa Member

156 je super avto v vseh pogledih =D> - evropski avto leta, pa še kej bi se najdl!

Je zadeva poštudirana 100%, sm lihk zanč razmišlu če je kaka stvar k mi na avtu ni všeč in sem našel le eno - vožnja čez ležeče policaje (posebej sestop z njih), drugo je pa popolno ! tko da nabau pa tut če je 1,6, že sam filing k se enkrat za volan usedeš je nepozaben !
Tako kot vsaka prava ljubezen pa tudi ta ni poceni, sam je vredna vsakega €€
Slika
Hombre
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Cjele

Kot novopečeni lastnik alfe 156 sem bil tud na začetku u dilemi kero verzijo alfice vzet...namen sn mel 1.6ts, sam sn na oči vrgu eno prekrasno 1.8ts..razmere so ble idealne, razmerje cena/ohranjenost odlično, tak da sn zdej čist zalublen in si po enem mescu pa pol ne morem predstavlat da bi mel drug avto...mislim da bi bla situacija ista tud če bi mel 1.6...ti sam glej da boš dobu tist za kar si dal denar...
Dejstvo pa je, da je alfa športn avto in se tud tak obnaša in posledično je tud velik potrošnega materiala, ki se kaže v manjših okvarah...tak je!

LP Hombre
Tako je na vasi!
Odgovori
  • Informacija