zobati???
a tud ta lahko cvili al kaj?
Sem bil skoz prepričan da če zacvili zobati samo še pobiraš ventile.
Drugač pr men ko zakurblam zacvili za 1s, tko da kdaj se že prov userjem da bo mašino raznesl.
Zobati jermen ti zihr ne cvili... tega pusti pri miru
Vzem wd40 pa mal pospreji po tistih jemrenih k jih vidis - vodna pumpa, alternator... sicer wd ni priporočljiv za jermene, ampak glih škoduje pa tud ne preveč... cvilit pa bo zihr nehal.
odkar sem naredu velik servis na 145 tudi meni nekaj cvili ko speljem, pa je mrzel avto. prej pa mi tega ni delalo... je pa res neki jermen samo ne vem kateri...
Poglej če imaš izpušni kolektor čisto v redu privit. Pri meni je imel čisto normalen zvok in je tesnil, dokler ga nisem bolj na obrate spravil - potem pa itak težko slišiš če kje kaj mimo seka (z extra glasnim filtrom ). Po parih sekundah je pa začelo čudno smrdet v avtu... Poglej, morda je to. Glede jermena pa ni kake posebej panike. Čeprav je nadležno - tut meni to dela (jermen serva) pa po kaki minuti ali ponavadi še prej neha.
Cvil sigurno mikro jermen (alternator pa pumpa), smrdi ti pa lahko ker je kje kakšna luknjica in ti hlapi pol pridejo v kabino, če pa smrdi izključno po bencinu pol ti pa nekje mal bencin puša, lahko tud nekje okol šob