Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

MAXTER napisal/-a:Smo ze cisto offtopic ampak se vedno trditi da ima oblikovanje luci taksen vpliv na kolicnik upora ki bi se poznal grozno na porabi je malce brezveze. Sto drugih faktorjev je bolj pomembnih ter vplivajocih...teza kot prvi.
Pozabil si še na tresljaje sprednjega dela pri hitrejši vožnji, recimo po AC. Ko se navadiš tega, več ne opaziš, ko pa prvič pelješ ta avto in občutiš te vibracije, je pa kar grozljivo. Komot bi zadevo rešili s steklom spredaj.

Tako, da ja: slaba inženirska rešitev iz večih razlogov, trenutno pa živimo v svetu, kjer je vsak dkg in vsak mm ter ml/100l pomemben. Svetilnost je tudi grozljivo slaba. Pa čiščenje #-o
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

alfa_samec napisal/-a:Svetilnost je tudi grozljivo slaba. Pa čiščenje #-o
Se strinjam... Xenon izuzet...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ne stresajte kozlov.
70.000 km in povprecna 7,15 l/100km. Ne vem ce je tolk visja od konkurence.
Luci imam navadne in svetijo super.
Visoka teza ima vpliv tudi pri visoki hitrosti. Pri 180 na uro je razlika ali si v 159ki ali 156ki.
V mestu je res mal vecja poraba zaradi teze, toda 159ka ni bila nikoli narejena samo za ta namen.
Visji kolicnik upora. Koga briga? Zaradi par mililitrov. Pa saj nikoli ne vozimo prj maksimalni hitrosti.
Luči! Najlepši in najbolj prepoznaven znak tega modela.
159ki se zameri samo to, ker je skret od avta. Italijanski šalebajzeraj.
Če bo giulia tako skropucalo od zanesljivosti bo to verjetno zadnji model, ki ga bo alfa plasirala na trg.
Razen če bo cena zelooo ugodna in primerljiva znamkam, ki so trenutno še vedno deležne posmehovanja zaplankarajcov.
Uporabniški avatar
mercury1946
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 16v

evo prva ruknjena giulia
Slika
Slika
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Nova reklama :)

Uporabniški avatar
legenda1979
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm

alfasan napisal/-a:Ne stresajte kozlov.
70.000 km in povprecna 7,15 l/100km. Ne vem ce je tolk visja od konkurence.
Luci imam navadne in svetijo super.
Visoka teza ima vpliv tudi pri visoki hitrosti. Pri 180 na uro je razlika ali si v 159ki ali 156ki.
V mestu je res mal vecja poraba zaradi teze, toda 159ka ni bila nikoli narejena samo za ta namen.
Visji kolicnik upora. Koga briga? Zaradi par mililitrov. Pa saj nikoli ne vozimo prj maksimalni hitrosti.
Luči! Najlepši in najbolj prepoznaven znak tega modela.
159ki se zameri samo to, ker je skret od avta. Italijanski šalebajzeraj.
Če bo giulia tako skropucalo od zanesljivosti bo to verjetno zadnji model, ki ga bo alfa plasirala na trg.
Razen če bo cena zelooo ugodna in primerljiva znamkam, ki so trenutno še vedno deležne posmehovanja zaplankarajcov.
Ne vem, v kakšnem smislu misliš skret oziroma bolje rečeno kakšno alfo ti voziš, če govoriš iz lastnih izkušenj. Jaz za svojo 159-ko lahko trdim, da ni nikakršen sekret ampak super avto. Z vsem, kar mi nudi sem zadovoljen. Okvare? V dveh letih odkar jo imam (50k km) nič posebnega. Crknile so krtačke na štarterju (z delom 50€), zamenjal sem akumulator (preventivno). To je moj sedmi avto in lahko trdim, da sem z njim najbolj zadovoljen in tudi naj manj težav imam. Seveda avto ni popoln in ne trdim, da nima svojih slabosti. O lepoti nima smisla izgubljati besed, ker je zelo relativna stvar, zase lahko trdim, da mi je še vedno eden izmed najlepših avtov. Verjamem, da bo nova Giulia še boljša, glede lepote jo moram pa videti v živo. Na slikah izgleda sicer lepo vendar po ničemer ne izstopa za razliko od svoje predhodnice.
159 2.0 jtdm
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Jutri ob 9h test s strani Quattroroute

http://www.quattroruote.it/news/novita/ ... vare_.html

Slike s testa:

Slika

Slika
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

alfasan napisal/-a:Luci imam navadne in svetijo super.
Potem pa res ne veš, kaj je dobra svetilnost.... =;

Še na nobeni Giuliji nisem na zadku opazil oznake motorja. Bo pri vseh tako, ali je to samo na testnih mulah?
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Sam imam preko 205k km, še vse original, nobene okvare. Tako da ravno preveč pljuvat ni treba :)
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Modras
Alfa Freak
Alfa Freak

Zanimivo, kako so ju ločili.
JanosP
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje
Kontakt:

Ajde, kateri italijansko razumevajoči junak zna narediti povzetek? :)

http://www.quattroruote.it/news/primo_c ... me_va.html
JanosP
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje
Kontakt:

"Alfa's best car for years. Finally, an Alfa Romeo that lives up to the hype - we're eagerly looking forward to trying Alfa's new super saloon in the UK"

http://www.evo.co.uk/alfa-romeo/giulia/ ... -for-years
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Angleži bodo žal morali čakati do jeseni, da jo dobijo. Kaj se pa vozijo po napačni strani :lol:
bacco979
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: 2014 Giulietta 2.0 16v

JanosP napisal/-a:Ajde, kateri italijansko razumevajoči junak zna narediti povzetek? :)

http://www.quattroruote.it/news/primo_c ... me_va.html
Tukaj ne pove kaj dosti... da so dobili na test 2.2 180cv avtomatika, ki v IT stane 43k, potem najprej mal zgodbice o poslanstvu avtomobila, šele nato prvi vtisi. Občutek za volanom naj bi bil tak, kakršen se pričakuje od premium avtomobila, volan je direkten, sedi se nizko, vendar udobno. Zadnja klop (še) nima naslona za roko. Obvolanske ročice menjalnika so aluminijaste. Kar se tiče samih zmogljivosti pa gredo sedaj na pisto...
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

alfa_samec napisal/-a:Angleži bodo žal morali čakati do jeseni, da jo dobijo. Kaj se pa vozijo po napačni strani :lol:
Toda še vedno bodo giulio dočakali prej kot mi forumaši, ki jo bomo s praznimi denarnicami kupovali šele po letu 2021.
:-({|= :-({|= :-({|=
Mogoče tudi prej, če navduši z zanesljivostjo.
V tem primeru se odrečem kakšnemu dobremu xmeet prigrizku :eatchichen: in dam toliko več za avto.
Zaklenjeno
  • Informacija