Ali ve kdo kako do popusta pri RSR chip tuningu? - poročilo

Izgled Alfic, povečanje moči
luigi61
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Odločil sem se za čip tuning pri RSR-ju.

Enkrat sem že bral, da če se pride skupinsko dajo fantje kar nekaj popusta. Ali se javi še kakšen interesent?
Zadnjič spremenil luigi61, dne Sr Feb 16, 2005 9:59 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja ce pocakas se kak mesc...pujdm tud jst tja :D
Sam dvomim da bos cakal :P
luigi61
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

A kdo ve, če je lahko po tem kaj težav zaradi izpuha na tehničnem?
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma kao da ni problemov. Da so sli nekateri celo na svoje stroske merit pline in ni bilo problemov!

Poglej si:
http://www.rsrmotorsport.com
luigi61
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Njihovo stran sem tudi jaz pregledal po dolgem in počez. Mene je zanimalo, če je tukaj kdo, ki je naredil tuning in ŽE dal skozi "uspešno" tehničnega.

Se pravi informacija iz prve roke.
kavcuk
Alfa Junior
Alfa Junior

Ti samo daj tuning noter. Pol pa mislim, da ga lahko en teden brezplačno uporabljaš. V tem času se mi javi, pa ti bom uredil brezplačno meritev ! 8) 8) 8)
Uporabniški avatar
konte
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kočevje

Ta tuning je zakon. Moj fotr ga ma že nekej let na svojmu avtu in dela kot urca. Resnično ni nobenih problemov. Avto so mu uštimal glih pri RSR je ful zadovoln.
Spider 2.0 TS
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Kater avto pa? RSR je specializiran večinoma za VAG koncern..
luigi61
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Evo. Odločitev je padla. RSR je naredil domačo nalogo.
In kakšni so rezultati:

Mojega 115KM JTD-ja so stunali na 140KM in 350 Nm! Ker sem že vozil multijeta (140KM), moram priznati, da je zadeva popolnoma enakovredna. Se pravi, da številke, ki jih je RSR obljubljal, dejansko nekaj pomenijo.
Je pa bilo zanimivo kako so se performanse spreminjale prvih 50 km. Takoj, po štartu je tako po občutku bilo le okoli 70% tega, kar je avto nudil po 50 km. Najbolj mi je všeč, da tuning ni preveč "brutalen" ampak je izdelan lepo zvezno skozi celotno območje vrtljajev. Tako, sem največ pridobil v 4. in 5. prestavi, kar sem si tudi želel (pač za prehitevanja). Da ne bo pomote. Tudi v 2. in 3. prestavi je enak profit, ampak, tam že pred tuningom nisem potreboval kaj več.

Sedaj bi si edino želel 6 stopenjski menjalnik. Hmja, bo pač treba iti po multijeta - ko bomo veliki.
Uporabniški avatar
MITT
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lj.si
Kontakt:

Super odločitev. Sedaj pozimi, ko temperature padejo pod minus, imaš celo 150KM. Poznal sem enega Stilota 115 čipanega pri tem tunerju na 140KM (150 v idealnih razmerah). Hudo, letel tolk kot moja 2.0 benz zadeva, sploh v klance gor mi je delal preglavice. Delal pa brez problema.
:evil:: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!" :mrgreen:
Uporabniški avatar
dejanka1
Alfa Member
Alfa Member

Mega!

Sam imam enako alfico 156 sw 1.9 JTD 115 KM in sem tudi že malo razmišljal o tuningu. Si prišel s ceno kaj ugodneje skozi? Pa izpuhi, so ti jih izmerili?

LP, Dejan
Lp, D.
Uporabniški avatar
ALFA rp
Alfa Member
Alfa Member

A je res ta zadeva tako OK, kot berem v zgornjih prispevkih. Na tem forumu je bilo predstavljenih že kar nekaj tehničnih zadržkov glede tuninga. Slišal sem tudi že precej zgodbic o raznoraznih okvarah po tuningu. Kaj je res in kaj ni? Tudi sam bi si špogal čip, pa sem še vedno nekako v dvomih. Ali ni boljše glede na vložek za čip vzeti avto 1,9 MJ ali 2,4 JTD - s ceno tuninga plačaš nekaj let razlike v cestnini in registraciji in dejansko nič ne tvegaš?

P.S.: Koliko natančno ta zadeva stane pri RSR in koliko je na to garancije?

Lep pozdrav

Rok
ALFA rp
luigi61
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Glede performans ti garantiram da je vse res - in ni HOPLA :wink:

Kar se pa okvar tiče, takole je, če voziš po pameti bo OK. Se pravi, ne goni, dokler motor NI ogret (počakaj še kako minuto ko pride cajger na 90°). To je itaq pravilo že brez tuninga za dolgo življensko dobo turbince. Turbine crkujejo z ali brez tuninga. To je dejstvo. Odvisno je pa od serijskih napak in načina uporabe.

Glede popusta, dobil sem 20% popust, ker sva prišla dva. Kar je naneslo 105.000 z DDV. Mislim, da je dobra naložba. Izpuha še nisem šel merit. Bom poročal, ko tudi to opravim.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Hm...maš kak telefon...jaz se ravno odločam za poseg.....
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Zaenkrat se to še splača izkoristit, ker imaš neobdavčene konje. Država pa že razmišlja, da bo treba imeti tunane konje vpisane v prometno dovoljenje, ali pa kazen in neki odvzem avta... :evil:
Odgovori
  • Informacija