Že nekaj časa iščem neko kredibilno referenco, kjer bi pisalo, da je giulia klasificirana v razred le 4 avtomobilov, to je: giulia, BMW3, Audi A4 in mercedes C, pa je ne najdem.
Potem sem pa izpolnil anketni obrazec in glasoval za avtomobile leta 2017 v različnih razredih in ugotovil, da je giulia uvrščena v D segment. Pa se lotim googlanja in vtipkam: car classification D segment in mi vrže ven naslednjo stran (wikipedia seveda): https://en.wikipedia.org/wiki/D-segment" onclick="window.open(this.href);return false; pa sem še malo pogooglal in ugotovil, da je omenjeni segment kar obsežen in v njem niso samo zgoraj omenjeni 4 avtomobili.
Naj mi prosim kdo razloži ali so se zmotili, namreč v ta isti razred so uvrščeni nekateri v tej temi zelo osovraženi avtomobili. Ne razumem ali so ti avti tako slabi. Nekatere od njih sem že vozil, sam nebi rekel, da so ravno slabi ali mogoče neprivlačni, je pa res, da ko sem pogledal volan na sredini nisem videl kače, ki bi me pikala v rit, da bi avto priganjal do onemoglosti in preskusil skrajne zmožnosti podvozja in vozne lastnosti, ki so seveda daleč od tistih, ki jih ponuja giulia. No pa sem pogooglal še malo in našel kar nekaj vzdržljivostnih testov konkurentov iz segmenta D. Priznam, da so me nekateri kar lepo presenetili, pa recimo temu predvsem v pozitivno.
Mogoče bom šel pa tudi sam na testno vožnjo giulie,... potem bom verjetno spoznal, da je mogoče D segment nekoliko neposrečeno sestavljen in da večina avtomobilov res ne paše vanj in se bom posipal s pepelom, kako tega nisem ugotovil že prej.