Da še jaz povem, da po tihem sanjam o Giulii, le predraga je

Sem peljal belo v Mb pri Avto Triglavu, prodajalec je res zelo prijazen... Aja, trenutno si lastim let star audi a4 tdi 120 KM.
Prvo, kot prvo, se alfa v normal in dynamic načinu prav agresivna proti mojemu a4, ki deluje prav anemično, morda tudi zato ker imajo audiiji dolg hod stopalke sklopke. Prav navdušen sem nad 150 konjskem dizlu v alfi, le glasnejši je od mojega dizla v audiju, me pa čez čas to več ni motilo, saj se avto pelje bolje od mojega audija, ki je tudi malce višji od giulije.
Menjalnik v alfi je boljši od audija a4 b8, to vam povem iz prve roke, ne samo ročica temveč celoten menjalnik, ki se v audiju v hladnih jutrih tudi precej zatika - toliko o premium avtu... Merilniki in osrednji zaslon, nasploh armaturka je v alfi boljša od a4 b8, tudi sedi se bolje, pelje se tudi bolje - sploh nisem občutil zadnjega pogona.
Edino zvočna izolacija motorja je v audiju precej boljša, tu mislim, da je ta avto res kao prelease, malo bolj bi moral biti motor v alfi zadušen... Drugače pa pospeševanje in kratek hod sklopke ter meni odličen menjalnik je boljše kot pri audiju, meni je tale alfica bila raketa proti mojemu, tudi zavore bolje primejo v alfi. Zazdelo se mi je morda, da se vrata bolje zapirajo v audiju...JE pa Julija 200 kg lažja od mojega audija... Aja, pa motor ima 90 NM navora več kot v audiju.
Sem pri semaforjih stisnil novega passata v dynamic načinu, da je tip samo gledal kasneje....
Da strnem: če bi sedaj kupoval avto za 30 jurjev in ne leta 2011, bi seveda kupil tole julijo, menjat trenutno ne morem, saj je julija še predraga...Tako da zaenkrat lahko samo sanjam
Drugače pa mislim, da je avto prava konkurenca nemcem in da je Alfi uspelo narediti odličen avto...