Giulia: Testi in Splošno

Tehnične teme o Giulii in Stelviu

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Zhagar
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2011 & Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995
Kraj: Ljubljana

Bravo Pero, to je forum post.
zraice
Alfa Member
Alfa Member

Da še jaz povem, da po tihem sanjam o Giulii, le predraga je :)
Sem peljal belo v Mb pri Avto Triglavu, prodajalec je res zelo prijazen... Aja, trenutno si lastim let star audi a4 tdi 120 KM.
Prvo, kot prvo, se alfa v normal in dynamic načinu prav agresivna proti mojemu a4, ki deluje prav anemično, morda tudi zato ker imajo audiiji dolg hod stopalke sklopke. Prav navdušen sem nad 150 konjskem dizlu v alfi, le glasnejši je od mojega dizla v audiju, me pa čez čas to več ni motilo, saj se avto pelje bolje od mojega audija, ki je tudi malce višji od giulije.

Menjalnik v alfi je boljši od audija a4 b8, to vam povem iz prve roke, ne samo ročica temveč celoten menjalnik, ki se v audiju v hladnih jutrih tudi precej zatika - toliko o premium avtu... Merilniki in osrednji zaslon, nasploh armaturka je v alfi boljša od a4 b8, tudi sedi se bolje, pelje se tudi bolje - sploh nisem občutil zadnjega pogona.

Edino zvočna izolacija motorja je v audiju precej boljša, tu mislim, da je ta avto res kao prelease, malo bolj bi moral biti motor v alfi zadušen... Drugače pa pospeševanje in kratek hod sklopke ter meni odličen menjalnik je boljše kot pri audiju, meni je tale alfica bila raketa proti mojemu, tudi zavore bolje primejo v alfi. Zazdelo se mi je morda, da se vrata bolje zapirajo v audiju...JE pa Julija 200 kg lažja od mojega audija... Aja, pa motor ima 90 NM navora več kot v audiju.

Sem pri semaforjih stisnil novega passata v dynamic načinu, da je tip samo gledal kasneje.... :mrgreen:

Da strnem: če bi sedaj kupoval avto za 30 jurjev in ne leta 2011, bi seveda kupil tole julijo, menjat trenutno ne morem, saj je julija še predraga...Tako da zaenkrat lahko samo sanjam :)

Drugače pa mislim, da je avto prava konkurenca nemcem in da je Alfi uspelo narediti odličen avto...
Zadnjič spremenil zraice, dne Če Dec 01, 2016 9:13 pm, skupaj popravljeno 5 krat.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

zraice napisal/-a:
Menjalnik v alfi je boljši od audija a4 b8, to vam povem iz prve roke, ne samo ročica temvel celoten menjalnik, ki se v audiju v hladnih jutrih tudi precej zatika - toliko o premium avtu... Merilniki in osrednji zaslon, nasploh armaturka je v alfi boljša od a4 b8, tudi sedi se bolje, pelje se tudi bolje - sploh nisem občutil zadnjega pogona.
Zanimiva primerjava. Moti me edino to, da se primerja audi, ki ima 7 let starejšo zasnovo kot giulia in razlika v moči 30 KM med tema avtoma.
"non komperable"

Je pa tudi meni giulia precej bolj všeč kot tvoj audi :) mislim, audi A4 b8.
zraice
Alfa Member
Alfa Member

Je primerljiva, ker ima a4 tradicijo in tudi novi a4 b9, razen armaturke ni toliko drugačen avto... :D
Kakšen je pa kaj avtomatik v tej juliji?
Caci
Alfist
Alfist

Isti kot v novem BMW 3 nemški zf 8 stopinjski mislim da je top varianta. Lp
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Rakovnik

Pero666,lepo napisano.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
forplan
Alfa Member
Alfa Member

V zadnjem delu The Grand Tour so omenili Alfa Gulio QV... Pa sem čakal da bodo povedali kaj več oziroma kakšen "nori" test opravli :) pa ni bilo nič :/

No mogoče še planirajo? mogoče bomo pa le dočakali :)
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Verjetno so bili deli prve sezone posneti prej kot so lahko Giulio dobili v roke... tako da bo kak divji test najbrž šele v naslednji sezoni. :)
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Si že kdo lasti novo giulio, da bo delil z nami celostno podobo avta in svoje pozitivne občutke.
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG

Stepančič naj bi že 2 prodal

http://www.avtohisa-stepancic.com/prodajni-program/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

včeraj sem videl navadno rdečo v mariboru, tako da očitno se prodajajo :)
Uporabniški avatar
Xin
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0
Kraj: Novo mesto

v Novem mestu opažena ena bela LJ registrskih :P
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bi si pa bolj želel, da bi kakšen forumaš napisal svoje občutke ob nakupu nove giulie.
Občutki, ko daš toliko denarja za avto so verjetno drugačni kot če voziš le testno.

edit by wolfyy: odstranjen neuporaben del besedila
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

alex146 napisal/-a:Stepančič naj bi že 2 prodal

http://www.avtohisa-stepancic.com/prodajni-program/" onclick="window.open(this.href);return false;
Za modro je samo nov oglas...

Ima kdo podatek koliko je trenutno registriranih v SLO?
Uporabniški avatar
SchumacherM
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

Vključno z novembrom okol 10 do 13 po moje.
Odgovori
  • Informacija