Posnetek je služil samo za lažje razumevanje Dunning-Kruger efekta, ki se ga lahko aplicira na praktično vsako človeško spososbnost/zmožnost, v videu pač govori o nemunosti, ker je Cleese komik in je tako bolj smešno, lahko bi pa govoril o vozniških sposobnostih, medicini, kvantni fiziki,.... Upam, da je sedaj bolje razumljivo.
Če pa ti misliš, da je primerjanje Octavie z Giulio pokazatelj ne-pravovernosti na tem forumu, pa ti v tej absurdni zmoti težko še kako drugače razložim, kot ti je bilo že dostikrat razloženo v temi o Giulii.
@alfasan: s svojim postom oz. repliko Alanu, si tako falil bistvo celotne tematike, da ti sploh nima smisla odgovarjat - ravno te tvoje primerjave revnega plemena s Hiltonom kažejo, da ti ni jasno kaj je to argumentirana debata - na kratko to je debata kjer pretehtajo in veljajo zgolj in samo argumenti, in ne finančno stanje posameznika, barva kože posameznik, izobrazba posameznika,... razumeš to, da argumentu da veljavo njegova vsebina, in ne oseba ki ga predstavi?
Kar se pa tvoje Alfe 156 tiče, problem ni bil v opranem ali neopranem avtu, ampak tvojem mukotrpnem za žile rezat pritoževanju v malodane vseh temah no forumu.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time." Alfa Romeo. Engineered to Excite.
lizard napisal/-a:
problem ni bil v opranem ali neopranem avtu, ...
To je zelo velik problem. Namreč, da alfista pritegne opran avto namesto "XY" in realni kilometri (dokazovali papirji) je naravnost smešno. Ko sem avto opral in naredil, kar sem že napisal je bil avto prodan v 3 dneh (lahko potrdijo fantje), ostalo sploh ni bilo pomembno. Potem se pa čudite, ko šmuglarji z lakom za lase špricajo po zlizanih gumah da se svetijo in obračajo števce.
Kar je bilo pa že zbrisano danes, se bom pa delal, kot da nič ne vem o tem
Post je bil odstranjen, ker ni bil konstruktiven za debato in si ga, čeprav ni nič posebnega, ne bi smel privoščiti. Pade pa vsaj argument o nekonsistenčnosti moderatorstva. Če si ga pa kdo resnično želi videti, pa ga lahko prebere na http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=32&t=39392" onclick="window.open(this.href);return false;
... zivim v kraju, kjer je nas Slovencev zelo malo, da ne recem vsako leto manj...
Pred mnogimi leti, v casu najvecje migracije, so prisli v to dezelo iz raznoraznih vzrokov, raznoraznih ciljev, skupno jim je bilo le to, da praviloma niso imeli nicesar.
Sami, v tuji dezeli, tuj nacin zivljenja, popolnoma drug sistem,..., a vsi z istim ciljem.
Priloznostna srecanja predvsem na delovnih mestih, je vodila v vedno vec druzenj tudi izven sluzb. Zdruzeni in pogovori, so lazje uresnicevali svoje cilje, ki so bili tudi skupni cilji. Kmalu spoznajo, da bodo v nekem formalnem zdruzenju, lahko se uspesnejsi, zako ustanovijo svoj klub.
Leta so tekla, vsak se je trudil po svojih najboljsih moceh, nekateri so uspeli bolj nekateri manj, a v klubu so bili vsi enaki, vsi so „dihali“ za njegov razvoj, kateri je postajal vedno razpoznavnejsi, vedno mocnejsi in ljudje so bili ponosni na clanstvo.
Vendar je v cloveski naravi ze tako, da ko si clovek nekako izpolni osnovne potrebe, postane egoist. Razlika je le v niansi. Nekateri si ga morajo hraniti bolj, drugi manj.
Tudi v ta klub so se vtihotapole besede, „jaz sem to!“, „to pa jaz ze vem, saj sem to in to“, „ne govori ti meni, jaz imam to in to“ , „ah, ti si se vedno reven, saj nic nimas“ in se bi lahko nastevali.
Vse do tocke, ko se del clanov odloci, da zapusti klub in ustanovi svojega.
Tako smo naenkrat imeli dva kluba Slovencev, a med seboj totalno skregana.
V letih, ki so sledila, je iz mogocnega kluba nastalo dvojno pohabljeno kljuse, kateri se vsak zase bori za obstanek, se prepirajo o oslovski senci, zapravljajo priloznosti razvoja, predvsem pa, vecinoma vsi skregani med sabo.
A ironija celotne situacije, se vedno imajo vsi enake cilje in vsak kot posameznik, so prav prijetni ljudje.
V vsakem klubu je sedaj se nekaj „prvoborcev“ a vsako leto manj, mladi se nocejo ubadati s prepiri starsev in so popolnoma nezainteresirani za kakrsen koli klub. Med seboj se niti ne poznajo, ker starsi so pac skregani ni bilo druzenj ne srecanj.
Srecujejo se se za Bozic, ter „tradicionalni“ piknik, vecinoma se tisti preostanek „prvoborcev“ in kaksen padalec, kjer jamrajo in stokajo nad usodo klubov, da ni mladine, da ni prihodnosti....
Kar se pa odpada tiče itn. Temo Giulie sem spremljal samo kakšnih 10 strani in ko sem začel opažat, da se debate ponavljajo in da v temo pišejo eni in isti akterji z eno in isto vsebino, pač začneš temo ignorirat in stisneš na "označi teme kot prebrane". Je pa škoda, da ste po vrhu tega vsi akterji zrele in polnoletne osebe pa si še vedno merite organe, kot da ste v puberteti.
Zakaj pa ne bi moral biti Fiat novi VW s svojimi Škodami, Audiji, Seati, Bugatiji... ?
Bolje to, da imajo avti z istega koncenrna enake dele, kot Oplomi/Toyotimi menjalnik in podobna sranja. Oz., zakaj pa ne bi bil Bravo preoblečena Delta ali Giullieta?
Bolj je problem, če vse kar se na dveh avtih razlikuje, so samo značke na nosu, riti in volanu, popolnoma vse ostalo je pa identično. Kot recimo Lancia Thema in Chrysler 300.
To je pa že bolj domena Opel Astra in Vauxhall Astra, kar nima popolnoma nobenega smisla ...
Najboljše, kar se lahko zgodi je, da tako slaba znamka kot je lancia propade. Med tem, ko se je konkurenca 30-40 let razvijala je lancia spala na lovorikah delte hf integrale.
S takšnim pristop se ne da preživeti.
Edit: ne citiraj celotnega besedila neposredno pred sabo.