ali imam virus?

kar vam pade na pamet
zoran
Alfa Junior
Alfa Junior

NOD32 nič ne najde, vendar mi računalnik pogosto javlja neke napake, pa tudi procesor se kao pregreva. Ko sem zagnal NOD32 je prišla temperatura procesorja do 109°C. Ali so to znaki kakšnega virusa?
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Dvomim, da bi ti računalnik pri 109 stopinjah sploh še delal, nikakor pa to ne more biti povezano z morebitnim virusom
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Iz tvojega opisan napake, bi sklepal, da se je pokvaril ventilator na procesorju, ali pa ni dobrega stika med ventilatorjem in procesorjem - zardi tega se zna rakunalnik "ubešati" ali pa delovato zelo počasi, saj matična plošča (odvisno kako brihtna je) spušča frekvenco procesorja, če se le ta preveč segreje.
CPU se v idle času skoraj ne segreva, saj je praktično ugasnjen, ko pa zaženeš npr nod32, takrat aplikacija kuri procesor - po domače povedano je več časa "prižgan" - torej se tudi bolj greje.
Če se ne znajdeš lahko pomagam - ZS
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Jst bi probu še s hladilno pasto za procesorje. Drastično zmanjša temperaturo procesorja.
Slika
Uporabniški avatar
blatnik
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

Preveri stanje hladilnika in delovanje ventilatorja na samem procesorju, po možnosti ga snemi z plošče ga dobro očisti ( spihaj prah stran ), odstrani staro pasto, ter daj namaži na procesor nov tanek sloj termalne paste.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

prjatu napisal/-a:Dvomim, da bi ti računalnik pri 109 stopinjah sploh še delal, nikakor pa to ne more biti povezano z morebitnim virusom
heh prjava tedna :) racunalnik je mojemu kolegu delal na 115 stopinjah... seveda zaradi razloga ker je crknil ventilator... kot je napisu italjan se zacne racunalnik obesat in tudi ugasati.. preveri stanje ventilatorja ter po potrebi spucat vse mozno v njem in na novo nanesti termalno pasto:) naj povdarim da je na 115 stopinjah deloval AMD athlon thunderbrid 1200... ker bi se po mojem nenju in mnenju samega AMD proizvajalca mogel kar hitro skurit brez delovanja ventilatorja vendar se ni :) sam pac stekal je 2 much...

LP

aja pa virus nima nc s tem.. nix :mrgreen:
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če se računalnik obeša in šteka, pa še ugaša pa še ne vem kaj, potem to nikakor ne pomeni delovanja, če pa idla pa itak nima tolk stopinj

Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

colibry napisal/-a:
prjatu napisal/-a:Dvomim, da bi ti računalnik pri 109 stopinjah sploh še delal, nikakor pa to ne more biti povezano z morebitnim virusom
heh prjava tedna :) racunalnik je mojemu kolegu delal na 115 stopinjah... seveda zaradi razloga ker je crknil ventilator... kot je napisu italjan se zacne racunalnik obesat in tudi ugasati.. preveri stanje ventilatorja ter po potrebi spucat vse mozno v njem in na novo nanesti termalno pasto:) naj povdarim da je na 115 stopinjah deloval AMD athlon thunderbrid 1200... ker bi se po mojem nenju in mnenju samega AMD proizvajalca mogel kar hitro skurit brez delovanja ventilatorja vendar se ni :) sam pac stekal je 2 much...
Procesor najbrž še vedno deluje, samo nikoli veš tako hitro kot je deloval, saj je sigurno pokurilo kar nekaj tranzistorjev, vendar sama zadeva lahko še vedno dela.
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

prjatu napisal/-a:Če se računalnik obeša in šteka, pa še ugaša pa še ne vem kaj, potem to nikakor ne pomeni delovanja, če pa idla pa itak nima tolk stopinj
Če upoštevamo, da je masa, tiste male ploščice 8x8mm majhna - idla pa z en kup brezveznimi procesi, stika z hladilnikom pa nima - se lahko zelo segreje.
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se vsekakor strinjam, to da itak nima tolk stopinj pa veš da nisem mislil 50 manj, ampak nekaj manj :) Je pa nujno treba preveriti kaj je z hladilnikom ter ventom, pa vprašanje če bo kdaj še stabilno delalo, iz razlogov ki si jih naštel zgoraj

Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se strinjam. Če se model ne bo znašel, lahko prinese, pa se pogleda - rezervnih delov imamo pa itak dost. :lol:
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

jst se pa ne strinjam da bo deloval pocasneje.. e se skuri en sam tranzistor procesor ne deluje vec. ker ima matematicno napako pol. kolegu je delovalo enako.. kot preden se mu je to zgodilo.. preveril preko benchmarka..

delov je pa zihr dovolj.. en ventilator pa vodno pumpo se mamo pa cev prstukamo zravn pa je :)
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

colibry napisal/-a:jst se pa ne strinjam da bo deloval pocasneje.. e se skuri en sam tranzistor procesor ne deluje vec. ker ima matematicno napako pol. kolegu je delovalo enako.. kot preden se mu je to zgodilo.. preveril preko benchmarka..

delov je pa zihr dovolj.. en ventilator pa vodno pumpo se mamo pa cev prstukamo zravn pa je :)
No no... 2 procesorja recimo P4 nimata enakega števila delujočih tranzistorjev. Z časom jih pa crkne še nekaj - "P4 has 32 million" tam nekje.

Vodna hlajenja za pc-e je pa igrača da ti ni tolk dolgcajt.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Mislm...pr 109 stopinjah NOBEN proceor ne dela več....De fact....Vrjetno ti se je skuru un senzor al pa sam mal nagaja...Probaj kak drug program Quick heal al kaj podobno...
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Turtle napisal/-a:Mislm...pr 109 stopinjah NOBEN proceor ne dela več....De fact....Vrjetno ti se je skuru un senzor al pa sam mal nagaja...Probaj kak drug program Quick heal al kaj podobno...
se strinjam sicer pa priporočam da se uklopi v bios-u da če se segreje procesor na 65 stopinj da se avtomatsko ugasne seveda da te prej tud opozori
Odgovori
  • Informacija