wohooo grobnik uspel popolno, no razen tega da sem mel kilavo izbiro gum za sabo pa nic casa za optiko tako da ni rekorda. Tehnika je prezivela vse mucenje bp
jtd lokomotiva se pa tudi ne vda
pa en video:
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gremo v nove ekstreme, ker se na ozjih gumah alfa pelje pocasneje (sej je kr logicno) bomo probal mal sirse
Ultraleggere prodane, za test sem pa dobil 18x8,5 rote, sama feltna je malo tezja (se vedno lazja od stock 17) gre pa gor 245 guma. No ker je se malo lufta do nosilca se bo najbrz nabavilo za spredaj 9,5 siroke za zadaj pa 8,5, gume bodo pa zadaj 225 40 18 spredaj pa 255 35 18, s tem sem resen tudi sirjenja spredaj, polosovine se bodo samo podlozile za 5mm da ne bodo trpele in popravil se bo camber na -2,5 spredaj
Pa z novim letom bo vse skupaj malo lazje, grem v novo sluzbo, Enigma motorsport, vabljeni tudi vsi alfisti, saj se bo tam servisiralo in predelovalo razlicne znamke
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Po mal zatisja sem nazaj with a bang (pa ne ribato bang)
Kar dolgo sem cakal na prave feltne (zelja je bila 18x 9 ali vec za uporabo slajk iz btcc) no pa se je ponudila priloznost za nove rote hashtag ki so dokaj lahke za 18 x 9,5 mero (9.4kg)
Obul sem jih v 2x yokohama advan 250 sirine za spredaj in dunlop 235 zadaj
ker mi je na zadnjih trackdayih gume vedno prevec grelo in poziralo znotraj sem zmanjsal camber tako da sem celotno vpetje zgornje roke porinil proti ven:
tkole je pa to na kolesih zdej:
ker je za dirkat sem spredaj blatnike zavihal na ven, zadaj so pa poliester obrobe (bile ze prej)
danes na racelandu pa potrditev da je mehanski grip sedaj ogromen!
se moram kar opravicit ker forume malo zapostavljam (ja vecina je na fb)
v nedeljo je bil na grobniku alfa passione (zbor nasih hrvaskih kolegov) in zraven se ura trackdaya za alfiste kar sem seveda izkoristil
Grobnik ima novi asvalt in tisti ki spremljate to sceno najbrz ze veste da je le ta prizanesljiv do gum obenem pa nudi fenomenalen grip (povprecno dobre 2 sek hitrejsi casi)
Upal sem na nov rekord (prej 1:48) in si potihem zelel casa okoli 1:45. (avto ima samo okoli 240KM ker je se vedno ecu od 2.5)
No izgleda sem z zadnjimi predelavami (aero) in domaco optiko zadel v polno, pa seveda so tudi sprednje yokohama advan 250 siroke slajke pomagale, padel je cas 1:42.5 kar naj bi bilo kar hitro
Mehanski grip avta je ogromen, sem 100% da v istih pogojih dam dol se sekundo ker sem imel cisto premalo krogov na novem asvaltu. Zdej me je strah da bo karoserijo raztrgalo v ovinku
Dva videa in nekaj slik:
jtd se s skoraj 350.000km se kar ne vda
koncno je dobila prostor pod nadstreskom