Naj še z vami podelim nekaj mojih najsrečnejših trenutkov v mojem življenju...
Prejšnji teden, sem postal eden redkih slovencev, ki je imel priložnost voziti GTA. Vedno sem bil navdušen nad tem avtom, vedel sem, da je dober - ampak takoj k sem se vsedu vanjo me je popolnoma impresionirala. Ta avto je še bolj hudoben kot zgleda na papirju.
Cela zgodbica se začne tako: V četrtek fotr pripelje domov 156SW GTA na test...
Ok - testna vožnja je potekala takole - en počasen krog ( za ogrevanje mašine) potem en malce hitrejši krog
Na obvoznici žal nismo mogli probat čist nič ker je bilo prometa preveč preveč... zato smo šli na avtocesto avto leti fenomenalno, čeprav zarad prometa več kot 230kmh ni šlo,
Avto ima moč res v vseh obratih, brez problema vleče od 1500rpm pa vse nekje do 7000rpm kjer ga blokada na silo ustavi, čeprav tm najbl uživa ta motor, pa zvok je tako hud (mogoče bom celo nehal večno sanjat o Boxer motorju). Menjalnik je odličen, kratek, ampak rabiš nekaj časa da se ga navadiš, hitro se zašaltaš. Podvozje zelo športno naštimano in v kombinaciji z športnimi trdimi sedeži res kul, čeprav ne preveč udobno, v našem primeru k smo probaval še vse možne G-sile, ki jih ta avto zmore (pospeševanje, bremzanje, levo, desno ) me je potem kr mal bolel vrat
Druga slabost pa je poraba:) na testu je požrla več kot 20litrov/100kmh... seveda ob pravi alfistični vožnji. Čeprav ma Citroen samo 0.2 litra manjšo prostornino je proti tej Alfi jajc
Čeprav mene pa ful matra
No za konec pa še nakaj za oči spočiti (pa ne se spustit v to kolk je umazana, npr mašina bi se res lahko svetila, lastnik te alfice ni ravno "ta prav alfist", je pa avto drugače res lepo ohranjen... najbl na jetra mi gre pa tista nalepka SLO na zadku, me je že matral da bi jo dol sprasku
Ne vem če je lastniku prav da sem objavil te slikce, ampak nisem se mogel upret