Mislil sem da sanjam GTAjko...

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Ne! Nisem sanjal bilo je resnično.
Naj še z vami podelim nekaj mojih najsrečnejših trenutkov v mojem življenju...

Prejšnji teden, sem postal eden redkih slovencev, ki je imel priložnost voziti GTA. Vedno sem bil navdušen nad tem avtom, vedel sem, da je dober - ampak takoj k sem se vsedu vanjo me je popolnoma impresionirala. Ta avto je še bolj hudoben kot zgleda na papirju.

Cela zgodbica se začne tako: V četrtek fotr pripelje domov 156SW GTA na test... :D :D :D Doma mamo enga Citroena C5 3.0 V6 24V, ki pa našim zahtevam žal ne ugodi :wink: Zato počasi iščemo eno (verjetno malo rabljeno) Alfico - ki pa seveda mora biti hujša od tega Citroena... No GTA je ena izmed možnosti :)

Ok - testna vožnja je potekala takole - en počasen krog ( za ogrevanje mašine) potem en malce hitrejši krog :D ... itd itd... cel dan :D
Na obvoznici žal nismo mogli probat čist nič ker je bilo prometa preveč preveč... zato smo šli na avtocesto avto leti fenomenalno, čeprav zarad prometa več kot 230kmh ni šlo, :cry: zato smo šli raj bolj na vaške ceste, kratke ovinke - tam kjer alfe najraje uživajo - druga, tretja 6000obratov.

Avto ima moč res v vseh obratih, brez problema vleče od 1500rpm pa vse nekje do 7000rpm kjer ga blokada na silo ustavi, čeprav tm najbl uživa ta motor, pa zvok je tako hud (mogoče bom celo nehal večno sanjat o Boxer motorju). Menjalnik je odličen, kratek, ampak rabiš nekaj časa da se ga navadiš, hitro se zašaltaš. Podvozje zelo športno naštimano in v kombinaciji z športnimi trdimi sedeži res kul, čeprav ne preveč udobno, v našem primeru k smo probaval še vse možne G-sile, ki jih ta avto zmore (pospeševanje, bremzanje, levo, desno ) me je potem kr mal bolel vrat :D Aja da ne pozabim bremz - res je kot pravijo, prvo poglej v ogledalo, šele potem bremzaj! Tudi to da je 250 konjev preveč za na sprednji kolesni par - npr 1 prestava je totalno odveč, ker gre vse v prazno, pri drugi je podobno čeprav malce boljše :) no s tretjo se pa že da normalno pelat :) Zadnji pogon bi si absolutno zaslužila...

Druga slabost pa je poraba:) na testu je požrla več kot 20litrov/100kmh... seveda ob pravi alfistični vožnji. Čeprav ma Citroen samo 0.2 litra manjšo prostornino je proti tej Alfi jajc :D nima nobene brutalnosti in veselja... čeprav fotr še vedno ni čist prepričan ali bo prav ta Alfa zamnjava za našga Citroena - moti nas mogoče malo le ta poraba (fotr dela velik kilometrov, ampak povprečje 12.5litrov s Citroenom oz 20,5 je pa kar velika razlika) ne me narobe razumet, tud z Alfo se da na 12.5l spravt, ampak moraš bit že res čudak :wink: in to da je starejša od Citroena... mogoče bomo počakali na kak novejši model GTA (npr 159) bomo še videli.

Čeprav mene pa ful matra :D pobiram prostovoljne prispevke! Za bencin si bom že zaslužil sam :D

No za konec pa še nakaj za oči spočiti (pa ne se spustit v to kolk je umazana, npr mašina bi se res lahko svetila, lastnik te alfice ni ravno "ta prav alfist", je pa avto drugače res lepo ohranjen... najbl na jetra mi gre pa tista nalepka SLO na zadku, me je že matral da bi jo dol sprasku :D - res fenomenalno nalimana - pa še postran:roll: ) :

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Ne vem če je lastniku prav da sem objavil te slikce, ampak nisem se mogel upret :D (no ja vsaj tablice sem se pomatral zbrisat :) )
Zadnjič spremenil Overs[t]eer, dne Sr Mar 23, 2005 1:10 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
loka
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Overs[t]eer
.......Druga slabost pa je poraba:) na testu je požrla več kot 20litrov/100kmh... seveda ob pravi alfistični vožnji. Čeprav ma Citroen samo 0.2 litra manjšo prostornino je proti tej Alfi jajc nima nobene brutalnosti in veselja... čeprav fotr še vedno ni čist prepričan ali bo prav ta Alfa zamnjava za našga Citroena - moti nas mogoče malo le ta poraba (fotr dela velik kilometrov, ampak povprečje 12.5litrov s Citroenom oz 20,5 je pa kar velika razlika) ne me narobe razumet, tud z Alfo se da na 12.5l spravt, ampak moraš bit že res čudak in to da je starejša od Citroena... mogoče bomo počakali na kak novejši model GTA (npr 159) bomo še videli.......

Sam mal komentarja.
Alfa ti žre več ker jo voziš drugače - normalno. Če bi imel jaz C5 ne bi kuril nič ker bi od žalosti potoval po svetu z biciklom in bi privarčeval...uf. Ne streljaj bedarij - prvič!
In novi model GTA bo kuril manj :roll: (sploh če bo to to kar obljubljajo) - usmili se nas. Če želiš imeti GTA-jko in če ti sredstva to dopuščajo jo kupi zdaj, boš videl(obljubim), da boš pozabil na razliko v porabi :D - drugič.
Ne vem, lahko za vsoto, ki jo boste dali za rabljeno GTAjko dobiš novega Golfa SDI pa lepo in razburljivo Astro...to je vse tle nek. Sorry, sorry sam me kar mal zanese ob takih ugotovitvah.

Srečno ob nakupu Alfice(katerekoližepač) in pamet v glavo!!!
Lp!
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

Evo slikce sem iz yahoo.photos prestavil na mobisux, upam da sedaj dela...

@loka: vzamem nazaj, če sem kej narobe napisal... mal sem še v transu :) pa mal sem zaljubljen... Nikoli nisem rekel - da če avto žre, da je slab, če ne bi kupil dizla! Tud Citroena so nam ponujali Hdi pa nam ni bil všeč, kupli smo tega 3.0 k vsaj nekam gre. Fotr dela cca 80kkm letno in tuki obstaja ta dilema "cuore sportivo" ali "malce bolj polna denarnica"... jst osebno bi izbral prvo :D
-se pa strinajm da Citroen ne more tolk požret, ker tud tolk ne gre - ta C5 je ena naših največjih napak v življenju, prej smo mel skoz Alfe... ampak zdj Alfe verjetno še bolj cenimo... C5 se bomo pa verjetno težko rešili ker noben noče rabljenga 3.0 pa še avtomatika... žalostno... bomo vidli kaj bo.
Naslednji fotrov avto pa bo ziher Alfa, to pa garantiram, ne skrbet... verjetno ne točno ta GTAjka, mogoče ta nova 159 al pa kakšna naslednica 166ke... pustimo se presenetiti.
Kaj pa ti, si zadovoljen s svojo GTAjko?
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

ce se bo ta zverca znasla v vasi garazi, ti lahko samo cestitam. to je eden izmed avtov, ki te zasvoji. tudi sam sem ga imel priloznost vozit, sicer ne cel dan, ampak dobre pol urce, tako da nisem mogel sprobati vseh moznosti. sicer pa za tak avto rabis tako ali tako par mescev, da se navadis in ga koliko toliko normalno peljes. tiste pol ure pa je name naredilo fenomenalne vtise.
mimogrede, ce koga zanima, imajo sedaj pri stepancicu na servisu eno rdeco gta-jko s kompresorjem od enga tipa iz velenja (cca 360ps). kako se le ta trga. to bi lahko potrdil GTA, ki ima podobno zadevco notri.
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Uporabniški avatar
loka
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj

Overs[t]eer: ....Kaj pa ti, si zadovoljen s svojo GTAjko?

Kaj naj ti odgovorim :D
Lp!
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

loka napisal/-a:... :D
Predvidevam, da se mu samo smeji od ugodja...
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

q_verde napisal/-a: ce koga zanima, imajo sedaj pri stepancicu na servisu eno rdeco gta-jko s kompresorjem od enga tipa iz velenja (cca 360ps). kako se le ta trga. to bi lahko potrdil GTA, ki ima podobno zadevco notri.
To je pomoje od MGja fotr =D> .On je iz Velenja. No; naj sam potrdi. Sicer pa je brez napihovanja notri natanko 348 HP :wink:

LP
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

BTW..lepa 156 GTA =D> Samo se pa vidi da ni od ljubitelja...grrr kako umazana mašina :doubt: Na oko bi rekel da je letnik 92 :oops: Tud take zadeve je treba vzdrževat...

LP :wink:
Uporabniški avatar
golf11
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor
Kontakt:

GTA napisal/-a:Samo se pa vidi da ni od ljubitelja...grrr kako umazana mašina :doubt:
Ej, avto je za vozit ne pa za masino pucat vsaki teden :|
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Avto je za pazit in pucat da je lep, pa nima veze al je to mašina la pa kej drugega :wink:

drugače pa ti zavidam vožnjo tele GTA-jke, jest bi tud probal al pa se saj pelal 8)
Je vidit da si res užival =D> =D>
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

golf11 napisal/-a:
GTA napisal/-a:Samo se pa vidi da ni od ljubitelja...grrr kako umazana mašina :doubt:
Sej ne vsak tedn...je enkrat letno mal z krpo dost da se ne vžre v aluminij. Pač mamo eni mal drugačen pogled na avto...ne le kot na prevozno sredstvo :wink: Mene moti če je mašina usrana...tebe pa pač kej druzga moti ane 8)

LP
Uporabniški avatar
golf11
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor
Kontakt:

GTA napisal/-a:
golf11 napisal/-a:
Sej ne vsak tedn...je enkrat letno mal z krpo dost da se ne vžre v aluminij. Pač mamo eni mal drugačen pogled na avto...ne le kot na prevozno sredstvo :wink: Mene moti če je mašina usrana...tebe pa pač kej druzga moti ane 8)

LP
Ja, saj je kul...mogoce pa bo drugi teden ravno eno leto odkar je nazadnje masino pucal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

peace :wink:
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Tale GTA se mi zdi, da je iz Podutika.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

golf11 napisal/-a:
GTA napisal/-a:
golf11 napisal/-a: Ej, avto je za vozit ne pa za masino pucat vsaki teden :|

LP
Ja, saj je kul...mogoce pa bo drugi teden ravno eno leto odkar je nazadnje masino pucal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

peace :wink:
Hehe...dobra :lol:

Peace :cheers:

LP
Lancia
Alfist
Alfist
Kontakt:

Znanec ima 147 GTA in dnevno se vozi skor 50km v službo z njo v eno stran, pa je nad porabo pozitivno presenečen. Res da se vozi po odprti cesti in da že z božanjem gasa si pri dinamični vožnji s takim motorjem, no v povprečju mu žre med 10 in 11 litri, kar je zelo OK za to moč. Seveda se ob priganjanju in mestni vožnji številka poveča, ampak v povprečju se da zelolepo shajati. Avto je pa seveda strup. :D
BMW stoji pred garažo, Alfa Romeo pa te čaka.
Odgovori
  • Informacija