Sem kar precej zanemaril lastno temo ....
Kje moram sploh nadaljevati?

Po datumih s slik najbrž da tu:
Junija sem poškodbo gumba za vžig ...
...ki je zakrivalo tole (nekateri se prvotne objave poškodbe še spomnite) ...
...odpravil takole:
Nato je konec avgusta sledil dopust, kjer je pred vracanjem iz Novalje v Staro Novaljo volan popolnoma otrdel
in prižgala se je lucka za akumulator:
Najprej sem alfo rutinirano ugasnil in nato poln optimizma še 1x vžgal, pa vendar ... Ker se je bilo treba nekako pripeljat nazaj do apartmaja, sem poskusil z vožnjo in takoj opazil, da pri višjih vrtljajih volan pridobi pri mehkobi. Po previdni vožnji se z ženo malce pred apartmajem ustaviva v restavraciji, kjer sem takoj preko FB zacel poizvedovati za kakšno napako naj bi šlo. Še preden sva dobila na mizo odlicne girice, smo ugotovili da gre za jermenico.
Naslednji dan poklicem Asistenco, kjer smo se takoj domenili za šlep in nadomestno vozilo.
Kot nadomestno vozilo pa:
Poglejte ta obraz, poln navdušenja
Sem mu pa takoj dodal rahel pridih Alfe
Za tiste, ki ne veste.... Gre za Citroen C3 AirCross.
Me je pa limoncek kar presenetil, sploh njegovo prestavno razmerje. Vgrajen je imel 1.2 turbo bencinar, s cca 115KM in 5-stopenjskim menjalnikom. Ker ima žena Cliota 1.2 16V 5-st. menjalnik, sem pricakoval nekaj podobnega. Clio se recimo pri 60km/h z lahkoto pelje v 5. brzini, pri citroencku pa ravno obratno. Že v 4. brzini je pri 60km/h precej podhranjen. Z lahkoto doseže 150km/h (seveda to ni koncna hitrost), pri kateri je v kabini presenetljivo tiho. Nasploh se pelje precej dobro, nikakor pa mu ne ležijo hitri ovinki. Pa bodi dovolj o tem ....
Alfa se je je odšlepala do mehanika, kjer mi je jermenico zamenjal.
Strošek okroglih 80€
Med dopustom mi je vrag vzel tudi LED žarnico.
Po dopustu sem se odlocil za Philips
Gre za žarnico zelo majhnih dimenzij in gre tudi pod original pokrove:
Na žalost je le 16W in za moj okus oz. potrebe sveti rahlo premalo.
Zamenjal sem jih z kitajci, ki imajo vgrajene Philips LED cipe, pa je rezultat komaj kaj boljši od prej omenjenih.
So pa vseeno manjše, kot prve LEDice, s katerimi sem bil še najbolj zadovoljen ...
...in pa vecje kot Philips
Gremo naprej ...
Po dopustu je dotrajane original tepihe ...
...zamenjalo tole ...
...kupljene pri našem partnerju Filipu oz. njegovi spletni trgovini Alfa-R.
Kljub tipskemu izdelku niso imele nikakršnih oznak, znack, itd., zato sem jih kar sam zmodificiral:
So v lepi sivi barvi, zato zaradi barv v notranjosti alfe veliko lepše pašejo, kot prejšnje crne in tudi niso takoj umazane.
Tepihi so mnogo mocnejši in iz dobrega materiala. Sicer imajo možnost pritrditve s cepki, kateri pa niso v kompletu. K sreci je hrbtišce precej hrapavo in oprijemljivo, tako da cepki pravzaprav sploh niso potrebni.
Voznikov del ima tudi dodatno odebeljen del "petišca", tako da ne verjamem, da bo tudi v tem nastala luknja ...
V glavnem....prilegajo se maksimalno!
Že smo v decembru in nataknil se je zimski set platišc.
In ker so sredinski pokrovcki tudi že oddelali svoje, sem se jih lotil obnoviti:
Koncno prihajamo k zadnjemu delu updejta ...
Januarja sem se zaradi prihajajocega malega servisa ponovno obrnil na Alfa-R.
Prevoženih nekaj cez 257.600km ...
Po mnogih letih uporabe Motul X-Clean 8100 ga je tokrat zamenjal novejši istoimenski, vendar z EFE oznako.
Kaj naj recem ...
Najbrž boste vsi rekli, da gre za placebo efekt, vendar sam sem dokaj preprican, da se je delovanje motorja dejansko rahlo umirilo, deluje tišje in tudi sama poraba je na preverjenih lokacijah padla za par deci.
Tako. Mislim, da sem povzel vso bolj pomembno dogajanje okoli tega. Razen jermenice mi je lepoticka od zadnjega malega servisa resnicno odlicno služila. Trkam, da nadaljuje s takšno formo (tok, tok, tok).
Lp