Kupim AR 145

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
ODPADNIK
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nazarje-savinjska

Evo pa sm prišel do trenutka ko kupujem res čisto svoj prvi avto. In hočeš ali nočeš me je alfa totalno pritegnila, bolje povedano alfa 145.
Ta teden sm malo "lauferal po gorenski, Ljubljani a nikjer nisem videl res lepe Alfe. Pa me zanime ali pozna kdo koga ki tak avto prodaja, pa če se naprimer kdo javi da bi šel kak avto z mano gledat...da se res spozna na njega.
Kupujem pa Alfo 145 1.4TS letnik 2000!
Pa tko malo sm pregledoval objave...pa me zanima kok stane kaj vzdrževanje tega avtomobila...na kake stroške lahko računam, morebitne pogoste okvare,... Pa zanima me kak je avto na spolšno...motor pa te zadeve.... Za ta motor sm se pa odločil zaradi same moči....ubistvu zaradi zavarovanja.
Aja...pa če je kdo mogoče tukaj....ki bi vedel kako promerjavo med Hondo civic 1.4 90ks pa tole alfo...mogoče kaka primerjava pa tko mal.

L.p.

Odpadnik 8)
Live to ride, ride to life
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Ljubljana

Tudi jaz sem bil pred podobno dilemo,ko sem kupoval mojo 145.Prvič glede motorja,ti svetujem,da vzameš vsaj 1.6,ker ima večji navor in s tem manjšo porabo.Pri registraciji boš pa 15k več plačal.
Vzdrževanje in servisi pri alfi,je pa tako kot ženski!Ko avto kupiš,takoj,ne glede na število kilometrov naredi kompleten servis,potem pa na redne intervale!Bolezen pri alfah so elektrika in elektronika!Torej če ti crkne kakšen rele,se na armaturki prižigajo in ugašajo lučke,kar tako,moraš to vzeti v zakup!Vendar se,da vse te napake kar poceni odpravit.
Če primerjaš Hondo,al pa Alfo glede stroškov in okvar,je pa žal honda zmagovalka!
Ampak Alfa je način življenja!
Honda pa to ni!
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Kontaktiraj uporabnika LaserJamm on ma eno zelooo lepo srebrno, prav tako kot jo iščeš. Jaz sem imel tak avto štiri leta in je zakon, noben 1.4 motor ne leti tko fajn kot ta!
Uporabniški avatar
ODPADNIK
Alfa Junior
Alfa Junior

No przlend najlepša hvala za pojasnilo. Verjemi da zaenkrat bom ostal pr temu motorju...mogoče bom potem s časoma kaj močnejšega kupil... Ampak zaenkrat bo me moglo to gvirati. Hja glede Honde....saj neki časa mi je bila vseč...sam ne vem....full težko je celo dobit...pa še isti motor ma več kot 10 konjev manj od alfe....pa ne vem no...trenutno tudi ni naprodaj teh hond...letnik 2000, vsaj kokr sm jaz gledal. Oa še oni Hondisti mi gredo vse bolj na živce...ker po cesti jih maš full dost ko ne veš al se mimo pelje honda al potujoča "krama"....
Povej mi...kok približno bi me pršu kompleten servis? Hja glede elektronike mi je že LaserJamm razložil...pa tudi glede one Alfe sm se že neki z njim pogovarjal....tko da...jo grem po vsej verjetnosti v torek gledat.
Aja...naprimer mi še kdo kaj svetuje na kaj naj bom poseben pozoren pred nakupom?

L.p.

Odpadnik 8)
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

ODPADNIK napisal/-a:No przlend najlepša hvala za pojasnilo. Verjemi da zaenkrat bom ostal pr temu motorju...mogoče bom potem s časoma kaj močnejšega kupil... Ampak zaenkrat bo me moglo to gvirati. Hja glede Honde....saj neki časa mi je bila vseč...sam ne vem....full težko je celo dobit...pa še isti motor ma več kot 10 konjev manj od alfe....pa ne vem no...trenutno tudi ni naprodaj teh hond...letnik 2000, vsaj kokr sm jaz gledal. Oa še oni Hondisti mi gredo vse bolj na živce...ker po cesti jih maš full dost ko ne veš al se mimo pelje honda al potujoča "krama"....
Povej mi...kok približno bi me pršu kompleten servis? Hja glede elektronike mi je že LaserJamm razložil...pa tudi glede one Alfe sm se že neki z njim pogovarjal....tko da...jo grem po vsej verjetnosti v torek gledat.
Aja...naprimer mi še kdo kaj svetuje na kaj naj bom poseben pozoren pred nakupom?

L.p.

Odpadnik 8)
No vidiš,ti si pravi alfist po srcu!Honde ti gredo na živce,ker je mentaliteta hondašov čisto drugačna od naše.
Glede servisa je pa tako:Če kupiš alfo nad 100000km in ima narejen servis na ta interval,potem tebodo vsi nadaljni na 20k prišli okoli 30 do 40 tisoč.Ta velik servis na 100000 al pa 200000km so pa dragi!Okoli 120k!Vem iz prve roke,ker me ta čaka naslednji mesec!
Bodi pozoren na prosti tek!!!!Ne smejo padati vrtljaji pod 500 vrt/min,tudi če je vklopljena klima!
Pa velik sreče in poročaj!
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Motorček prostega teka = 7000sit ( članarina v klub) in ti ga obnovim.

Przlend je pozabil še na variator faze motorja. Diesel sindrom TwinSparkov. Zamenjava na servisu je cca 50k sit. Servisi na Alfah pa se delajo na 10k km in stanejo cca 20k sit.
vuso
Alfist
Alfist

No sam sem lastnik te alfice samo da je 98 letnik.kakor je že nekdo pred mano omenil ti bo variator šel, jaz z elektriko nimam težav(edin včasih se sovoznikova šipa na njegovem stikalu noče zapret), servis na 100k je hudo drag zato kupi tako ki bo imela oprvaljen servis ali pa ji bo še veliko manjkalo do 100k km.motor je (pre)švohcan za tako težek avto po mojem mnenju(11xx kg) poraba je okoli 9,rad se vrti,lep zvok.
mene najbolj moti da pri nizkih obratih ne gre praktično nikamor in po mestu je kr drek tole, posebi ko je mrzel, ker ga ne smeš zvrtet.avto je trd tako da na daljših turah po naši lepi sloveniji kjer so povsod "ležeči policaji" te lepo preruka(bolj pogoste čik pavze :D ) pa manjka 6. prestava za cruisanje po AC ker ima pri 120 km/h 4000 rpm in se že kr konretno dere :mrgreen:

no ni ravno strokovno je pa doživeto 8)
če te še kej zanima just ask

p.s. mogoče honda bol leti, ker je lažja, ima manjšo porabo...Nima pa duše pa tud zvok je pri alfici veliko lepši in noter ne zgleda kot hlev
Uporabniški avatar
ODPADNIK
Alfa Junior
Alfa Junior

No najlepša hvala za vse odgovore. Se pa strinjam da je notranjost alfice čisto nekaj posebnega, tko da...mi je full všeč.
Hm...nič LaserJamm....te še danes pokličem...jutr pa upam da jo greva pogledat... Morte pa vedet da bo to moj prvi avto...ki ga bom sam kupil....sam vsa popravila plačeval....tko da....nebi pa rad da bi mel ne vem kake stroške potem.

L.p.

Odpadnik 8)
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Jebem mater variatorju, mislm da je men su ze pred neki cajta. Sam ne mislm menat, ker nimam drgac cisto nobenih problemov in mi gre na zivce, ko se spomnem, da bi mogu dat 50k za tole in 120k k pride velik servis. #-o
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Dejch napisal/-a:Jebem mater variatorju, mislm da je men su ze pred neki cajta. Sam ne mislm menat, ker nimam drgac cisto nobenih problemov in mi gre na zivce, ko se spomnem, da bi mogu dat 50k za tole in 120k k pride velik servis. #-o
Kdo je pa reku,da je stil poceni?! #-o
Odgovori
  • Informacija