Čakam tuning box za M-jeta !

Izgled Alfic, povečanje moči
duke
Alfa Junior
Alfa Junior

Verde!

O tem kaj je za koga "zakon" ni vredno razpravljati. Za nekoga je zakon, če dobi poceni zadevo, za drugega pa da jo dobi ugodno. Za vse AR motorje imamo P BOX na zalogi. Če te zanima, se mi javi. Več info na www.lindempa.si/pbox.html.

lp
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: celje

duke napisal/-a:Verde!

O tem kaj je za koga "zakon" ni vredno razpravljati. Za nekoga je zakon, če dobi poceni zadevo, za drugega pa da jo dobi ugodno. Za vse AR motorje imamo P BOX na zalogi. Če te zanima, se mi javi. Več info na www.lindempa.si/pbox.html.

lp
p box sem testiral v 147 pri stepancicu (povecanje iz 115 na 136 konjev ter obljubljenih 325 Nm navora). Ne recem, da avto ne potegne bolj kot original, samo na papirjih se cisto pribliza moji m jet-ki po konjih, navor pa je vecji. v praksi se motor ne more primerjati z mojim, tako da za teh 177k sit sigurno ne dobis tistega kar obljubljajo. ok, vem, da se 16v in 8v malo drugace obnasata, vendar to ni tisto, kar bi pricakoval od tega boxa.
mogoce se ta skatlica drugace obnasa pri moji masinci, vendar bom se zaenkrat pocakal.
ce bo sreca bom testiral speed buster, pred nakupom pa bi sigurno rad videl se kako zadevco, npr. uros pravi, da njegova stvar trga. tudi rapid je v igri, ceprav sem slisal da tudi tu ni bilo obljubljenega oz. so se pojavili problemi z motorjem.
zadevo bo potrebno dobro prespati, cipi odpadejo, blizje so mi boxi. neznane firme ne pridejo v postev.
pa se nekaj. cena pri avtu, kot je mojem, ne igra odlocilne vloge. ce se bo nekaj pokazalo za dosti bolje, bom tudi tistih +80k sit prebavil.
LP
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
CarInvent
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

@q_verde: ok, tukaj pa mene zanima, o kakšnih težavah z Rapidom na motorju govoriš - bil bi zelo hvaležen za podrobnosti/dokaze na PM, ker jaz kot zastopnik proizvajalca o tem ne vem nič. Če bi bilo res kaj na tem, bi moral jaz biti prvi obveščen o tem. Ni pa pošteno, da bi se širile "rekla kazala" govorice, "sem slišal..." in podobno, ker so namreč tudi do mene prišle informacije, da nekateri konkurenti širijo laži o nas :evil: . Zato te prosim za info o tem na PM.
RAPID - unleash the raw power of your diesel !
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist

CarInvent napisal/-a:@q_verde: ok, tukaj pa mene zanima, o kakšnih težavah z Rapidom na motorju govoriš - bil bi zelo hvaležen za podrobnosti/dokaze na PM, ker jaz kot zastopnik proizvajalca o tem ne vem nič. Če bi bilo res kaj na tem, bi moral jaz biti prvi obveščen o tem. Ni pa pošteno, da bi se širile "rekla kazala" govorice, "sem slišal..." in podobno, ker so namreč tudi do mene prišle informacije, da nekateri konkurenti širijo laži o nas :evil: . Zato te prosim za info o tem na PM.
ni preverjeno, moram malo pobrskat po forumuih. nekdo je zapisal, da je imel neke tezave z masino, ko ga je pa dal ven, pa je masina zopet delala. ker skacem po vseh avtomobilskih forumuih, moram malo pobrskat. mogoce je bilo na kakem tujem. ce bom nasel, bom prilepil link.
ker pa zadeva ni preverjena in tudi forumi niso stoodstotno zanesljivi, se ti opravicujem in ce pogledas v moje zgornje sporocilo bos videl, da sem napisal, da je se vedno v igri. logicno je, da bo nekdo od konkurentov sinfal tvoje in hvaliv svoje, sploh na forumih, kjer ne mores narediti primerjave.
noter si bom pa dal samo tisto, kar bom osebno preizkusil in tisto zame edino drzi. za ostale baba cula, baba rekla, pa se opravicujem, ce ne drzijo.
siv bmw 320d e91 ('06)
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist

sorry, nepreverjeno, ampak en tak link je celo na nasem forumu :oops: :oops: :oops:

http://www.alfaromeo-si.com/alfa/viewtopic.php?t=3505

pa mislim, da sem se nekje to videl. ne me sedaj napadat, ampak jaz ne mislim preverjat, ce ti je kristjan konkurenca.

pa lep pozdrav Luka
siv bmw 320d e91 ('06)
CarInvent
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

q_verde napisal/-a:sorry, nepreverjeno, ampak en tak link je celo na nasem forumu :oops: :oops: :oops:

http://www.alfaromeo-si.com/alfa/viewtopic.php?t=3505

pa mislim, da sem se nekje to videl. ne me sedaj napadat, ampak jaz ne mislim preverjat, ce ti je kristjan konkurenca.

pa lep pozdrav Luka
aha, hvala za link, nisem opazil te teme. no pa dajmo razjasnit. V omenjeno alfo GT je bil vgrajen RAPID PRO. Pojav tresenja v nižjih obratih (kot bi zaradi navora drsela sklopka) smo takoj odpravili z optimiranjem parametrov. Po tem pa sva opazila, da avto računalnik med vožnjo v določenem trenutku za moment odvzame gas pedal. No, v tem trenutku so tehniki iz Dimensione Sport sporočili, da so pri 1.9 JTD MultiJet na avtih proizvedenih od Avg/2004 naprej spreminili obliko signala, katera povzroča ta pojav pri nekaterih vozilih (ne vseh!).
Rešitev? Že isti dan je bil obljubljen nov model Rapida, ki je temu prilagojen, bil je v zadnji fazi testiranja in je bil čez 2 tedna kasneje dejansko že na voljo v Sloveniji (zdaj po akcijski ceni :wink: ).

Torej, Kristjan je bil o tem obveščen in verjamem da se bo oglasil, ko bo imel čas. Ob tem priložnosti ga jaz še enkrat vabim na test (povsem brez obveznosti).

Kot se vidi, ne gre za noben problem na motorju ali pa da bi bil kdo nategnjen. Test je bil brezplačen in niti slučajno ne gre za kakšne poškodbe na motorju ali kakšno drugo napako ki je ne bi odpravili.

LP
CarInvent
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

Luka, pa še to, ker si omenil da bi rad preizkusil več različnih stvari, si vabljen na test direktno k meni. Sam sem v zadnjem mesecu stestiral pri znancih med drugim Lancia 1.9 JTD115, Stilo 1.9 JTD140 MultiJet, in sicer tuning z novim modelom Rapida kot tudi naše preprogramiranje prek OBD in moram reči, da avti grejo res zelo dobro. Ampak vabim tebe osebno z 115-ko kot tudi z novo 150-ko (=D> ) in potem sam povej kako je...

No in še za ostale forumovce, na osnovni strani vaše klubske strani lahko preberete o spomladanski akciji za vse modele RAPID-a, kar pomeni, da je model za JTD (tako 8V / 16V) motorje na voljo že od 108.000 SIT z DDV in vgradnjo (kot veste imate člani še dodaten članski popust). Garancija je 3 leta na vgrajene komponente, z opcijo doplačila garancije na motor, menjalnik in pogonski sklop. www.car-invent.com

LP, CarInvent

PS: če želite bolje spoznati proizvajalca RAPIDov, potem si oglejte tale http://www.car-invent.com/DimSportPreds ... kratka.avi predstavitveni video Dimensione Sport. Gre za največje tuning podjetje v Evropi, s cca 100 zaposlenimi. Res pa da je naš trg bolj usmerjen na sever kot ITA zato so pri nas manj poznani. Dimsport so med pionirji v razvoju na celotnem tuning področju, veliko pomembnih stvari lansirajo na trg prvi in v najkvalitetnejši obliki.
TOMO
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Radenci

Živjo!

Če ma kdo željo stestirat Tuning box se lahko zmenimo....
Kolega jih ma na zalogi in moram reči da sem ga sprobal na BMW 525, VW Passatu 1.9 in v Opel omegi, kjer se obnaša naravnost fenomenalno skoraj preveč brutalno razvije moč pri prav vseh vrtljajih.
Sicer pa lahko kmalu (morda že v naslednji številki) preberete test v Avto Magazinu, kjer bomo dali testirat Tuning Box.
Tuning Box se proizvaja v Holandiji, da pa se ga dobiti z ali brez atestov za homologacijo (razlika je samo v ceni).
Kdor ga enkrat probno da noter ga nečeloma več noče dat nazaj...he he
Montaža pa je prej gotova kot lahko spiješ pivo.
Eni modeli imajo celo možnost, da box vklopiš s omočjo stikala v kabini ali če ma kdo željo je lahko tudi mad max in si zmontira rdeči gumb na ročico menjalnika....pa gremo na drag racing
Cene pa so normalne tudi za manjše žepe.
Če koga zanima : 051-332292 :D
Saj bi ga tudi sam montiro v svojo Alfo samo žal pije moja samo 98 oktanskega, box-i pa so samo za dizle na voljo
ALFA-ZVESTOBA DO GROBA!!!
mamomu
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Radgona

Žal še test nebo v naslednji številki Avtomagazina, ker imajo testnega Golfa preko praznikov na "terenu"! Bo pa Tuningbox vgrajen v roku 1-2 tedna in tedaj se lahko nadejamo omembo in test v Avtomagazinu.

Če pa kdo želi zadevo BREZPLAČNO sprobat, se le naj pripelje do Maribora ali G. Radgone. BP.
Povem Vam, da jo bom enkrat imel!! ALFO 167!! Samo, naj jo naredijo!!
duke
Alfa Junior
Alfa Junior

Ej... pa kje so tukaj upravniki in moderatorji??? A se bomo šli propagando al kaj? Tale forum mi začenja SMRDETI. Pa ne mi rečt, naj grem stran, če mi smrdi. Reklame naj gredo v bannerje in naj jih kdo plača, da bo forum bolje deloval.

Howgh!
mamomu
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Radgona

Duke: seveda ti začne smrdeti, če pa si že napisal TRI (3) prispevke!! Ma res nevem, zakaj se "buniš", če pa so kot članom alfa foruma ponujeni posebni popusti in zastojn testne vožnje!
Povem Vam, da jo bom enkrat imel!! ALFO 167!! Samo, naj jo naredijo!!
duke
Alfa Junior
Alfa Junior

Pripomba ni bila namenjena tebi mamomu, pač pa moderatorjem. Od njih je odvisno ali bo forum "semenj" ali pa izmenjava mnenj in izkušenj, ki ne temeljijo izključno na zaslužku tistih, ki v forumu sodelujejo. In ne zganjaj demagogije s "posebnimi popusti za člane foruma", če veljajo enaki pogoji za vsakega, ki si vzame pet sekund časa, da pokaže zanimanje.

Howgh!
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Zaklep prosim!

Za sponzorske popuste pa bomo hvaležni in bomo objavili tudi kakšno reklamo, samo potem moramo podpisati pogodbo o sodelovanju.

Prosim če vsi zainteresirani pošljete meni ali pa uporabniku Giorgio Armani zasebo sporočilo in se bomo dogovorili.

Hvala!
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist

Teo napisal/-a:Zaklep prosim!

Za sponzorske popuste pa bomo hvaležni in bomo objavili tudi kakšno reklamo, samo potem moramo podpisati pogodbo o sodelovanju.

Prosim če vsi zainteresirani pošljete meni ali pa uporabniku Giorgio Armani zasebo sporočilo in se bomo dogovorili.

Hvala!
mislim, da tukaj ne potrebujemo zaklepa, ampak le nasvete tistih, ki imajo to ze vgrajeno. tako bomo mi, ki mislimo tunat boljse vedeli, kaj je ze preverjeno in kaj ni. za ponudnike pa tako vemo, da le svojo robo hvalijo.
siv bmw 320d e91 ('06)
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Vsako nadaljne reklamiranje se bo sankcioniralo z zaklepom. Za reklamiranje se lahko dogovorite z moderatorji.
Odgovori
  • Informacija