BOSE ozvočenje - AR 159

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Bose v Alfah je kr joke od ozvočenja... ne preveč pričakovat.
vučko
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ajdovščina

A si probal pridet do zvočnikov v vratih ipd. in preveriti da nimaš membrane iz pene preperele in naluknjane? Sem imel z navadnimi v 159 podobno in sem rešil z menjavo pene z gumi membrano (6.5 "). Je bilo potrebno to gumo rahlo obrezati (ca. 3mm ) da je šlo v plastično ohišje zvočnika. Navodil za menjavo membrane je na YouCevi kolkor želiš, jaz sem, potem, ko sem enkrat vse dobro očistil in odstranil ostanke stare pene, najprej z neostikom zalepil membrano na ohišje, šele nato sem na mokro z neostikom prilepil stožec tako da sem ga scentriral na način pri katerem mi ob enakem pritisku na membrano okrog in okrog stožca, ni bilo slišat drsanja tuljave v reži. Še pol sveže sem preskusil z majhnim kvadratnim signalom (da ni hrskalo) in pustil da se posuši. Po letu dni še vedno drži in dela BP. LP
Uporabniški avatar
Qassam
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Vozilo: Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm

TribesMan napisal/-a: Ne Avg 20, 2023 5:16 pm Bose v Alfah je kr joke od ozvočenja... ne preveč pričakovat.
Hm.
Radio je povsem zanič.
Samo ozvočenje ni. Vsaj napram "premium" sistemom v drugih znamkah.
Poleg radijskega sprejemnika je problem je v "dinamičnem" prilagajanju sistema hrupu.
Če motor ni prižgan, sistem deluje zelo avdiofilsko. Tako, kar se tiče dinamike kot reprodukcije vsega, kar glasba vsebuje.
Saj tudi počepne, ampak ne prav pogosto.

Samo napravo (navi/radio) bi zamenjal, ostalega sistema ne bi.
AGT
Alfa Junior
Alfa Junior

To, da zvočniki razpadajo nisem videl še pri nobenem drugem avtu kakor alfi. Če ni basov je pa lahko vzrok v crknjenem subu v prtljažniku. Bose s direktnim aux kablom špila zelo dobro, na cd ali pa radio pa ni nevemkaka kvaliteta. Je pa prilagajanje nivoja glede na hrup zelo čudno. Sicer se da izklopit, če odklopiš mikrofon na sredi konzole.
Odgovori
  • Informacija