Včeraj sem bil čisto blizu avta (pač v tistem koncu) in še večinoma zgleda okolica kot da je "padla bomba".
Slovenija (posebej politika) je bila polnih ust kako bomo stopili skupaj in porihtali zadeve - roko na srce... je bilo dela takrat - pa vojska je pomagala čistit. Potem pa so po enem tednu vsi odšli - in še danes so pred firmami kupi smeti, uničenih izdelkov / polizdelkov, mulj je po travnikih, mostov še vedno ni 8ok, tistih starih ki jih itak nihče ni uporabljal).
Pač včeraj sem bil pri kolegu ki živi ob reki. "Vse" živali mu je pobilo. Ok, čez prst rečem da jih je bilo 500, sedaj jih ima pa 30. Pač perutnina je bila večinoma, pa gosi, race, pavi, papagaji,... pes, mačke. nekje blizu Šibenika je bil - tisti ki bi pa naj skrbeli za njegov dom, pa ponoči niti mogli niso k njegovi hiši, ker je že mostove potrgalo. Pač sranje.
Glede avta pa:
Kot sem rekel, trenutno RES nimam časa. Druge stvari so - življenje recimo.
Mašinco itak imam namen vrečt ven in generalno obnovit. Zadnji dušilci so tudi že odpeli svoje, zavore itak komplet menjat. Ko sem pa že pri tem, pa gumice podvozja. Rjav itak ni posebej (upam da po dnu ne bo kakšna druga pesem). Znotraj sem jo pred časom obnovil pa dal sedeže v novo usnje, roll-bare tudi... če je pa radio crknil pa mešalec za CD mi je pa tudi gladko ravno
Elektronika ki je zadaj v prtljažniku je malo višje in kolikor sem videl do kod je šla voda - do tja vem da ni prišla. Bo pa druga pesem ko bom odprl pokrov motorja.
Morda pa vseeno ne bo prevelik finančni zalogaj.
Za dnevno vožnjo imam Peugeot 4007 (uporabno mi je boljši od 159 SW - ki sem jo itak že predstavljal - bivši atov avto - sedaj ga imam že 10 let jaz / no, moja žena). Vozila se je 30+km na eno stran v službo - in zadnjih 5 let s to Spajderco, potem pa 6 let s to 159. Nimaš kaj za razmišljat pravzaprav. Ja, je Spiderca boljša, a če delaš nekih 75km na dan pa po takšnih cestah kot je imela ona, je vsekakor bolje da je to potem dizel - potem so pa tu še otroci prišli - in dvosed je ostajal parkiran pred hišo. Zdaj sva z ženo oba doma (pač dela zame
Menjam tudi za kakšen traktorček za travo kosit, skuterček, motor,... ne vem - odprt sem za predloge če ima kdo kaj za ponudit in bi rad soliden avto za nekoga. Ker je pa tako popularno
Par dni imam še časa (kakšna 2 tedna) da preštudiram kako bom zadeve speljal, potem pa akcija.
Zdaj moram pa ven nekaj pred hišo zrihtat. Pa kavo bom spil - verjetno mi je to bolj kot delo zunaj (po moje itak ni kaj pomembnega - je žena že prišla pome)
Bom tekom vikenda verjetno še kaj tam pri Spiderci in kaj novega vidim pa potem spet dva dni ne bom spal...