Moji dve lepotički

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Dravograd

Moram priznat da še nisem čisto "v redu".
Včeraj sem bil čisto blizu avta (pač v tistem koncu) in še večinoma zgleda okolica kot da je "padla bomba".
Slovenija (posebej politika) je bila polnih ust kako bomo stopili skupaj in porihtali zadeve - roko na srce... je bilo dela takrat - pa vojska je pomagala čistit. Potem pa so po enem tednu vsi odšli - in še danes so pred firmami kupi smeti, uničenih izdelkov / polizdelkov, mulj je po travnikih, mostov še vedno ni 8ok, tistih starih ki jih itak nihče ni uporabljal).
Pač včeraj sem bil pri kolegu ki živi ob reki. "Vse" živali mu je pobilo. Ok, čez prst rečem da jih je bilo 500, sedaj jih ima pa 30. Pač perutnina je bila večinoma, pa gosi, race, pavi, papagaji,... pes, mačke. nekje blizu Šibenika je bil - tisti ki bi pa naj skrbeli za njegov dom, pa ponoči niti mogli niso k njegovi hiši, ker je že mostove potrgalo. Pač sranje.

Glede avta pa:
Kot sem rekel, trenutno RES nimam časa. Druge stvari so - življenje recimo. :D 100 zadev je za uredit vsak dan in enostavno se samo mrtvo zmatran vržem v posteljo zvečer okoli polnoči. Ob 7 zjutraj sem pa v že službi. Planiram da jo bom spravil domov k sebi ko dokončam to uto/garažo... pač da bo streha gor. Potem se bom pač lotil počasi. A bi se? Ogromna stvar je to, mi pa srce ne pusti da jo po vsem tem času, po vseh ovinkih, nasmehih... pustim da gre. Saj vem - bedak sem da je ne - ampak si ne morem kaj. Saj ni TAKO zelo hudo (pa še si bom prigovarjal) :mrgreen:
Mašinco itak imam namen vrečt ven in generalno obnovit. Zadnji dušilci so tudi že odpeli svoje, zavore itak komplet menjat. Ko sem pa že pri tem, pa gumice podvozja. Rjav itak ni posebej (upam da po dnu ne bo kakšna druga pesem). Znotraj sem jo pred časom obnovil pa dal sedeže v novo usnje, roll-bare tudi... če je pa radio crknil pa mešalec za CD mi je pa tudi gladko ravno :)
Elektronika ki je zadaj v prtljažniku je malo višje in kolikor sem videl do kod je šla voda - do tja vem da ni prišla. Bo pa druga pesem ko bom odprl pokrov motorja.

Morda pa vseeno ne bo prevelik finančni zalogaj.
Za dnevno vožnjo imam Peugeot 4007 (uporabno mi je boljši od 159 SW - ki sem jo itak že predstavljal - bivši atov avto - sedaj ga imam že 10 let jaz / no, moja žena). Vozila se je 30+km na eno stran v službo - in zadnjih 5 let s to Spajderco, potem pa 6 let s to 159. Nimaš kaj za razmišljat pravzaprav. Ja, je Spiderca boljša, a če delaš nekih 75km na dan pa po takšnih cestah kot je imela ona, je vsekakor bolje da je to potem dizel - potem so pa tu še otroci prišli - in dvosed je ostajal parkiran pred hišo. Zdaj sva z ženo oba doma (pač dela zame :mrgreen: sem js njen direktor :mrgreen: ) in enostavno ne rabim avtov. Imam Peugeota (fajn uporaben avto, ampak "kr neki") Pač vozilo ki ga pač imam za vozit. Niti maram ga posebej ne. Kupil sem ga ker mi je na poti na morje crknil takratni Nissan Pathfinder. Rabil in vzel. Žal mi res da ni - ni pa to nek avto ki bi ga v normalnih pogojih kupil. Ker se bo familija povečala (imam časa do februarja) gre najprej od hiše 159 - ker neke posebne sentimentalne vrednosti tudi nima zame - razen tega da je 2006 letnik pa pri hiši od nultega kilometra. Tudi po okvarah moram rečt da me je PRESENETILA. Crknil mi je senzor odmične ter mehanizem za odpiranje desne zadnje šipe (nečak je plezal skozi pol odprto okno in polomil nekaj) Sem zamenjal ... autodoc za neki 150€ al koliko je bilo, senzor pa tudi nekih 30€. ABS senzor mislim da spredaj desno je začel štrajkat... Žena je malo plužila betonske robnike s pragovi - tako da sta oba rjava. Pač kozmetično sta :roll: vsako leto (junija) pred tehničnim samo prebarvam na novo s kubitom in gre čez. Gumica na sopotnikovih vratih je nekaj spustila in od časa do časa (ko je zunaj mokro) gre varovalka od pomika stekel denso spredaj. Zdaj je niti nisem menjal več. Avto dela manj kot 1000km na leto in mi kratkomalo le zaseda prostor. Jo imam, ker takrat ko pa rabim kam it je pa tako kot pravijo: magari se slabo pelješ - še vedno je bolje kot čudovito pešačit :lol: Aja - klima je spustla. Takrat je menjal majster vse živo in me je stalo nekje 800€ popravilo, par mesecev zatem je bil pa spet križ čez klimo. Je bil serviser tip od kolegice takrat in se mi ni dalo ukvarjat (beri - mam rad tisto kolegico) pa nisem "dreka mešal" ker bi ga lahko krepko zaj* - pa sem pustil. Avta pa tudi nisem več tako zelo rabil. Ma ne vem kolko - jurja je že utopija se mi zdi. Vse se da zmenit :) Pač avto vsako leto dobi tehničnega, tablice ima gor. Ima kakšno buško kje, ampak nič posebnega. Ni jih 10, no, tako bom rekel [-X
Menjam tudi za kakšen traktorček za travo kosit, skuterček, motor,... ne vem - odprt sem za predloge če ima kdo kaj za ponudit in bi rad soliden avto za nekoga. Ker je pa tako popularno

Par dni imam še časa (kakšna 2 tedna) da preštudiram kako bom zadeve speljal, potem pa akcija.

Zdaj moram pa ven nekaj pred hišo zrihtat. Pa kavo bom spil - verjetno mi je to bolj kot delo zunaj (po moje itak ni kaj pomembnega - je žena že prišla pome) :mrgreen:

Bom tekom vikenda verjetno še kaj tam pri Spiderci in kaj novega vidim pa potem spet dva dni ne bom spal...
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Srečno v vsakem primeru! Res upam, da bo spet taka, kot mora biti.
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Pozdravljren Unicorn,

Lepo da si se oglasil po dolgih letih, čeprav z žalostnimi novicami. Pred davnimi leti sem napisal na forumu s kakšnim užitkom sem vedno prečital tvoje objave in spraševal sem se kam si "poniknil". Želim ti, da boš sprejel pametne odločitve in uredil trenutne probleme.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Dravograd

Haj,

Pozdrav tudi tebi!
Ma morem rečt da me je kar malo bodlo to v mislih kar sem napisal glede 159. (da pač jo dajem stran in da je takšna kot je - ni zrihtana v smislu kot se to nekako pričakuje od "Unicorna"). Sem imel drugačne plane, da bi ostala zame - saj opcija še vedno je v tej smeri. Pač, ker v osnovi je še zmeraj super avto in se mu tako na zunaj sploh ne vidi da bi mu kaj bilo. Ma, zadeve v mislih so še sveže verjetno in še nisem prišel na normalna tla verjetno.

Pač srečen sem po eni strani da nisem prejel sranja kot večino sokrajanov, po drugi strani pa zaskrbljen malo ko gledam naprej v prihodnost. Pač so to zadeve za kakšno drugo temo, ker nimajo nikakršne veze z Alfo.

Ko pa uredim zadeve, bom pa seveda spet začel v pravem stilu objav za to temo, kot se zagre.

Ja, še "migam". Še vedno si lastim trenutno (dokler ne preizkusim na delovanje, :mrgreen: je to 1,5 Alfe) pa še vedno s ponosom nosim obesek okoli vratu z emblemom Alfe. Od takrat ko sem ga dal delat pred kakšnimi 20 leti že skoraj. Pa od svojega prvega kilometra pa do danes še ni minila sekunda da ne bi imel vsaj ene Alfe na cesti (s tablicami mislim in na moje ime prometno).
Odgovori
  • Informacija