Nakup Giulie / Stelvia: vprašanja o motorizaciji, opremi, težavah,...

Tehnične teme o Giulii in Stelviu

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
JJD
Alfa Junior
Alfa Junior

👍🏻
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Letniki 2017 so le še redki s takšno kilometražo, sploh pa za tak denar, zato tako malo ponujenih modelov na netu, katere si, sklepam, iskal preko filtrov. :wink:
Bencinski Veloce modeli so trije: Q2 z 200 km (ti so zelo redki) Q2 z 280 km (iskati jih moraš z lupo) in Q4 z 280 km.
Za res lepo vzdrževano bencinsko Veloce z malo kilometri boš najbrž moral malce dvigniti svoj budget.
Pazi pa se tistih najcenejših. Te so povečinoma vse popravljene od nesreč ipd.
Kasko zavarovanje za 6, skoraj 7 let star avto? Obvezno zavarovanje z vsemi dodatki pride dobrih 1100€ na Z. Triglav pri maksimalni bonifikaciji.
Če pa boš kupoval na lizing, potem druge izbire niti nimaš.
Za gume si oglej cene po spletu. Glede servisov ti bo moral povedati kakšen z bencinskim motorjem.
O napakah in težavah s temi motorji je tu in na ostalih straneh podforuma že nekaj napisanega, ne pa (še) veliko.
Veselo iskanje in branje :wink:

Upam, da si najdeš sanjsko Giulio!
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
JJD
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,

Hvala @MaStr za odgovor.

Lep pozdrav,
Dolenc Jakob J.
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

Obvezno zavarovanje z vsemi dodatki pride dobrih 1100€ na Z. Triglav pri maksimalni bonifikaciji.
Je tole typo?

Ker 1100 samo za obvezno zavarovanje z 55% bonifikacijam je hudo preveč.
Jst plačujem (Giulia 2.2d) 1100 z kaskom (200eur odbitna, max asistenca, nekaj še delnih kombinacij brez odbitne - stekla, luči, toča).
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

Preslabo si prebral. Bom rahlo spremenil ...
Obvezno zavarovanje + vsi dodatki ... :wink:
Join the dark side:
nežka
Alfa Member
Alfa Member

V Avstriji in Nemčiji se prodajajo Giulie recimo letnik 2022 ali začetek 2023 z prevoženimi npr. 20 ali 100 km...cena že kar lepa.
Kakšni avtomobili so to?
Kdo ve?

hvala, lp.
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

To so vozila iz zaloge ki se niso prodala, verjetno s t.i. Enodnevno registracijo.
Pri nakupu novega vozila oz do prevozenih mislim da 6000km se vozilo smatra kot novo jn je potrebno plačati njihov davek, nato pri nas pri uvozu še 22% našega in nato z dokazilom zahtevat njihov davek nazaj. To je edina razlika med nakupom novega/ rabljenega vozila iz tujine( pri rabljenem pa že v štartu plačaš ddv samo 1x).
Veliki minus je tudi garancija, katera bo verjetno veljala od dne kdaj je bil avto prvič registriran, tako da že v štartu lahko izgubiš vsaj 1 leto.
Če je razlika res ogromna se verjetno izplača, za par 1000€ dvomim da je vredno, tudi MY23 je drugače opremljen. Glede na prodajo novih pri nas, verjamem da lahko tut kakšen dodatni popust iztržiš glede na uradni cenik. Ne vem kako je sedaj z Emil frey, ampak dokler je bila alfa pod okriljem Triglava je bila nakupna cena glede na konfigurator lahko “smešno” nizka.
Slika
nežka
Alfa Member
Alfa Member

Hvala :)
atek
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: AR STELVIO 2,0 280 Q4 MY24

@JJD tudi jaz imam Ducatija (multistrada 1260) in AR Stelvio 😊
Lp, Atek
AR Stelvio Q4 2,2D 210 (2019)
AR Stelvio Q4 2,0 280 (2024)
Rok3y
Alfa Junior
Alfa Junior

Živijo,
sem tukaj nov in mislim, da je cvenka končno dovolj, da si kupim svojo prvo Alfo Romeo :)
Ta avto me iz naslonjača navdušuje, ker ima po navedbah ocenjevalcev izjemne vozne lastnosti, kar je moja glavna lastnost pri iskanju avta (pa še izjemno izgleda). Sedaj vozim staro Hondo Civic, ki je temu kar dobro stregla.
A mi to predpostavko lahko potrdite ? Jaz namreč vozim relacije ki ima le ~30% avtoceste in da je pot kar se da lepa iščem dober vozniški avto.
A ima kdo izkušnje z bencin in diesel Alfo kar se tiče lege na cesti (je katera od teh slabša / boljša)?
Kaj pa Q4 (4x4) ?
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

Vozne lastnosti so ne glede na motor enake, in so za SUV res pred vso konkurenco.
Ne maram SUVjev, sem pa mišljenja, da morajo biti 4x4, da vsaj nekako upravičijo sloves nekoliko bolj terenskega vozila.
Join the dark side:
Rok3y
Alfa Junior
Alfa Junior

Nekaj prebiram ampak ali kašen letnik tega modela, ki mogoče ni najboljši oziroma kater letnik (razen nov) se priporoča ? Kar se tiče opreme sem seveda za Veloce ampak bomo videli, če bo denarnica za to. Načeloma vse kar si želim je, da z avtom uživam, četeudi to ne bo Veloce. Sem pa povsem še vedno neodločen ali dizel ali bencin.
(Gledam slovenski trg in uvoz iz druge države)
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Sicer bo bolje da se odpravim do kakega prodajalca, ampak se eno vprasanje.
Sedaj moja osebnost s 110kg in 194cm bolj pogojno pase v sedeze od GTjke in bp v 166.
Kako se kaj sedezi primerjajo s tema v Stelviju, pa bolj me privlaci ta sportna izvedba. Samo me malce skrbi kako bom pasal v to.
Aja pa visina do stropa verjetno nebi smela bit problem?

Informacije dobrodosle, hvala.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

Višine imaš več kot dovolj, nč bat, še v giuliji (se lahk zmeniva, da boš sprobal).
So pa Stelvii s super opremo veliko bolj pogosto opremljeni z veloce sedeži kot giulie.
Poleg veloce sedežev priporočam tkaninaste. Navadni sedeži oblečeni v gladko usnje so precej porazni.
Join the dark side:
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Hvala
Ja iscem tako s sportnimi sedezi kot jih imas ti, vse ostalo je pa bolj kot ne opcijsko, razen 2.0 in Q4.
Tako da bi te enkrat prosil za moznost sedenja za volanom.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Odgovori
  • Informacija