Cene 164ic rastejo v nebo

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Modras
Alfa Freak
Alfa Freak

Živjo,

tu je zaslediti kako cene omenjene legende samo še naraščajo
https://www.autoscout24.hr/ponude/alfa- ... r_bucket=2
Uporabniški avatar
grega983
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia Delta 1.6 turbo
Alfa Romeo 33 1.7 16v Permanent 4
Lancia Thema 2.0 16v turbo LS

Volvo XC90
Kraj: Fram

Ne vem kaj sanjaš samo o teh 164 ......

Cene so kot so, praviloma so v oglasih navedene željene cene.
Realno stanje na trgu pa mislim da je trenutno žalost in če avto res ni hudo ohranjen in s redko/zanimivo opremo in mehaniko so navedene cene res samo želje.
Vsi kosi, odpadli z mojih krip, so bili s ponosom izdelani v Italiji :)
Modras
Alfa Freak
Alfa Freak

grega983 napisal/-a: ↑To Okt 22, 2024 9:55 am Ne vem kaj sanjaš samo o teh 164 ......

Cene so kot so, praviloma so v oglasih navedene željene cene.
Realno stanje na trgu pa mislim da je trenutno žalost in če avto res ni hudo ohranjen in s redko/zanimivo opremo in mehaniko so navedene cene res samo želje.
Odvisno kakšne iščeš, z avtomatskim menjalnikom jih je bilo zelo malo.
Drugi alternativi sta Fiat Croma in Saab 9000, a je situacija taka da kdor te zadeve ima jih ne prodaja.
Samo poglej, leta 2004, ko sem kupoval prvi avto jih je bilo ko listja in trave potem pa so začeli izginjati. Fiat Croma 2,0 z avtomatiko sem slučajno naletel in jo nabavil ter se vozil dobro leto, sledili sta Tempra in Citroen XM. Danes pa težko najdeš kaj normalnega in res solidnega z razliko od najnovejših elektronskih jajc. Vse izpred 20let je večinoma zjahano in hkrati drago.
Vse pa je odvisno od sreče. O 166-ici je zgodba enaka, saj so jih taksisti in obrtniki večinoma zgonili do konca.
Uporabniški avatar
grega983
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Volvo XC90

Še nisi slišal za Themo ?

Ne zastopim zakaj sedaj onaniraš za cene tipo 4 platforme. Bodi frajer in si nabavi en primerek. Recimo 8.32, da boš videl še kaj drugega od 164. Pa potem jamraj o cenah primerkov :mrgreen:
Modras
Alfa Freak
Alfa Freak

grega983 napisal/-a: ↑To Okt 22, 2024 12:07 pm Še nisi slišal za Themo ?

Ne zastopim zakaj sedaj onaniraš za cene tipo 4 platforme. Bodi frajer in si nabavi en primerek. Recimo 8.32, da boš videl še kaj drugega od 164. Pa potem jamraj o cenah primerkov :mrgreen:
Lancie so pa pri že povsem redke, saj že novih praktično ne vidiš
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

Modras napisal/-a: ↑To Okt 22, 2024 12:24 pm
grega983 napisal/-a: ↑To Okt 22, 2024 12:07 pm Še nisi slišal za Themo ?

Lancie so pa pri že povsem redke, saj že novih praktično ne vidiš
:mrgreen: :mrgreen:
recimo, ker so zaprli vrata?? oz so "jo" postavili na hladno
Uporabniški avatar
grega983
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Volvo XC90

Spet preusmerjaš pozornost.
Bodi džek pa nabavi 8.32 ali pa svojo ljubljeno 164 pa nam predstavi.
Tole onaniranje o cenah je brezpredmetno.
Modras
Alfa Freak
Alfa Freak

O kakšnem onaniranju in brezpredmetnosti tu govorite?
In kaj je narobe če si nekdo želi klasičnega in legendarnega italijana?
Uporabniški avatar
grega983
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Volvo XC90

Onaniraš o 164, kot da je edini zanimiv klasičen avto. In da je 164 edini klasičen avto, ki se draži. In predvsem to nakladanje dokaj redno tu gor predstavljaš.

Želja po nekem starem avtu ni problematična. Problem je, ko o tem redno in ob vsaki priložnosti nakladaš okolici in moriš ljudi.

Bodi frajer in nabavi. To sem še vedno vsakemu rekel. Še na FB zbadam ljudi, ki ob sliki določenih modelov jamrajo kako bi to imeli. In to redno. Ne rabi biti najboljši, najlepši primerek. Nabavi rahlo zmahanega za malo ali manj denarja pa se zraven nauči uporabe orodja in splošno o tehniki.
Enostavno je, poiščeš in plačaš. Če pa nimaš pa delaš toliko, da ti ostane čez čas in si kupiš. Če pa ne gre ...... potem pa prosim ne nakladaj.
Modras
Alfa Freak
Alfa Freak

grega983 napisal/-a: ↑Pe Okt 25, 2024 5:57 am Onaniraš o 164, kot da je edini zanimiv klasičen avto. In da je 164 edini klasičen avto, ki se draži. In predvsem to nakladanje dokaj redno tu gor predstavljaš.

Želja po nekem starem avtu ni problematična. Problem je, ko o tem redno in ob vsaki priložnosti nakladaš okolici in moriš ljudi.

Bodi frajer in nabavi. To sem še vedno vsakemu rekel. Še na FB zbadam ljudi, ki ob sliki določenih modelov jamrajo kako bi to imeli. In to redno. Ne rabi biti najboljši, najlepši primerek. Nabavi rahlo zmahanega za malo ali manj denarja pa se zraven nauči uporabe orodja in splošno o tehniki.
Enostavno je, poiščeš in plačaš. Če pa nimaš pa delaš toliko, da ti ostane čez čas in si kupiš. Če pa ne gre ...... potem pa prosim ne nakladaj.
Z omenjenim modelom sem odraščal ter se v njem veliko prevozil česar žal ne morem pozabiti.
Očitno nisi dojel da najti primerek z avtomatskim menjalnikom je zelo težko oziroma praktično nemogoče.
In kaj je narobe če poveš željo katera v tebi tli z razliko od večine kateri kupujejo najnovejše in potem jamrajo kako jim vse crkuje ko po tekočem traku?

Moderator: izbrisal sem osebne žalitve. Modras, to vzemi kot opozorilo, tak nivo komunikacije ni sprejemljiv.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

grega983 napisal/-a: ↑Pe Okt 25, 2024 5:57 amBodi frajer in nabavi. To sem še vedno vsakemu rekel. Še na FB zbadam ljudi, ki ob sliki določenih modelov jamrajo kako bi to imeli. In to redno. Ne rabi biti najboljši, najlepši primerek. Nabavi rahlo zmahanega za malo ali manj denarja pa se zraven nauči uporabe orodja in splošno o tehniki.
Sicer sem le posredno vpleten v to "zgodbo", vendar moram reči, da se s tem se nikakor ne morem strinjati!
Nismo vsi frajerji odraščali v hiši, niti si jo sedaj ne lastimo, da bi že od malih nog, ali pa danes imeli možnost
prčkanja po avtomobilih in nabirati znanje ter izkušnje. Garaže, ki so v mestih pa so večinoma premajhne, sploh pa preozke,
in ni nujno, da so sploh v bližini. Kupiti garažo par km stran in povrh še premajhno, da bi lahko sploh karkoli počel v njej,
se mi zdi pa stran vržen denar.
In ja, tudi sam bi rad imel kakšnega oldija, kot npr. sanjsko GTV6 ali pa amiralko 164 ...
A zdaj naj pa pri 52ih samo iz tega razloga začnem zidati hišo?? Ni šans.
Se bom na mojo žalost raje še naprej naslajal nad sanjskimi oldiji, jih občudoval, ter kupoval 1:24 ali 1:18 modelčke, jbg.
Saj dovoliš, ane?
Brez zamere, vendar me je v citatu odebeljen napis malce zbodel ...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
grega983
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Volvo XC90

Vsak ima pravico se počutit kot se počuti.

Odebeljen tekst pa ni letel nate. Leti na vse paciente, ki ob vsaki priložnosti jamrajo kako bi imeli določen model. Celo tako kot naš Modras, kjer je vsaka druga objava kako je 164 hud avto pa kako bi ga on imel.

To je objava posebej zanj. Da se malo umiri s to 164. Avtomatik gor ali pa dol.

Kako bi forumi, FB in ostale strani zgledale, če bi moja malenkost pa recimo 30 drugih pacientov potem vsak mesec naredilo eno objavo kako so S4 drage pa kako so RS500 pobegnile cene pa kako so recimo 75 evo postale nedosegljive. Da ne govorimo o 6 cilinderskih hroščih :)
Modras
Alfa Freak
Alfa Freak

Kaj je narobe če omenim željo po določenih modelih?

Imeti garažo ni slabo, res pa je da nam ni vsem to v zibelko položeno.

Jaz ne uporabljam odebeljenega teksta ker vem da to ni kulturno in pomeni kričanje.

Danes me je eden od vas pozdravil z rdečo 75-ico. Pozdrav nazaj
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

grega983 napisal/-a: ↑Po Okt 28, 2024 11:41 amOdebeljen tekst pa ni letel nate.
MaStr napisal/-a: ↑Po Okt 28, 2024 10:37 amSicer sem le posredno vpleten v to "zgodbo", ...
:wink:
Modras napisal/-a: ↑Po Okt 28, 2024 10:20 pmJaz ne uporabljam odebeljenega teksta ker vem da to ni kulturno in pomeni kričanje.
Odebeljeni tisk pomeni samo poudarek na nekaj, pisanje z velikimi črkami pa naj bi bilo enako kričanju,
zato je na formu ta oblika prepovedana ....
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Evo 164 3.0 V6 avtomatik poceni za 3200€. Zdej pa sam gasa iskat :wink:

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... 3-216-1785