166 3.0 V6 & 159 TI By Pero666

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Lepo od tebe, da takemu stroju ne dovoliš, da bi ga čas "pohodil" =D>
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

Tisti ko mate 20+let stare kripe veste, da od trenutka ko je vse super in BP in si vesel ko radijo do trenutka ko se nabere kup stvari ki ti vzamejo voljo ni treba da pretece vec kot dva meseca :)
In ko se odlocis, da kripi das second chance...si mogoce naredil drago napako, pa sploh ne prvic :mrgreen:
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

O ja :lol: Pa ko že misliš, da imaš vse rešeno, seveda začne nekaj nekje ropotat...
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Pa že ko mine 1 mesec pa gre vse kot po maslu, si rečeš zdej pa bo...pa pol če druzga ne konektor za luč zafrkava. Ask me how i know. :mrgreen:
Če je ravno, ni zabavno.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pozdravljeni,
evo odločitev je padla, 166 ne bo več drugi avto pri bajti. Treba naredit en kompromis in it naprej, 20 let sem vozil bolj ali manj samo alfine šestake.
Če kdo išče Alfo 166, za katero se praktično čez celotno zgodovino ve, kdo jo je mel in kaj je delal z njo, kako se je vzdrževala...ima sedaj priložnost.
Avto ni nov, je star 24 let. Ampak ni avto, kjer je treba menjat in poopravit vse kar pogledaš. Nekaj iz zadnjih dveh let, ostali si lahko preberete v temi če se vam da...:
-januar 2024 je bil pretesnjen motor in porihtane glave, pač začela spuščat dihtunga na glavi zaradi let. Motor notri kot nov...zraven vse kar sodi, vključno z hladilnikom, AKU itd... tale špas je bil okrog 2,5k eur, pa je mehanik naredil za prijateljsko ceno...vsak ki je kdaj to delal ve, da se ne neha naštevanje stvari kaj je treba spotoma še uredit...
-lani poleti so se menjali komplet fedri z novimi eibachi, novi so tudi amortizerji. in seveda vse pritikline ki gredo tu zraven... roke podvozje itd se je vse menjavalo sproti nič ne ropota in ni treba nič dnarja nosit na tehničnega
-izpuh je bil nov imasaf mislim da 2023
Gume letne lani nove, zimske na feltnah, mislim da vse še super, bremze nisem šel merit ampka ko se jepopravljalo je bilo vse novo. Ročna pozimi se varno zategne.. :)
Notranjost zelo lepa, nikjer raztrgano usnje...
Avto je predelan na plin, Prins VSI, narejen servis in revizija uparjalnika ter menjava ventila, 400 eur...deluje brezhibno.

Ima pa nekaj slabosti in tu bi bilo super, če bi jo dobil en ljubitelj, ki bi ji lahko dal nekaj časa in ljubezni.
-začetki luščenja laka, bi se dalo porihtat ampak dolgoročno bi bilo barvanje the way in potem garaža...
-začenja se malo rjavenja na znanem delu zadaj spoj pri pragu, nič resnega ampak treba uredit...
-klima sem kupil nov kompresor, pa po filanju še vedno spusti po nekaj mesecih...jaz potem nisem imel več volje kej drugega kot dvakrat dofilal...
-platišča zimska potrebna barvanja
-malenkosti bodo sigurno, vse raje povem in pokažem, nič ne skrivam

Cena...po pravici povedano pojma nimam, recimo da je 4k eur tista cifra, kolikor sem recimo v dveh letih dal za dele ki so šli na avto :) Ob ogledu se lahko še kej pomenimo...
Če ne bo interesa, jo pa parkiram k očetu, garažiram/pokrijem in jo najdemo čez ene par let, ko bood taki avti iskani kot zlato v poplavi toasterjev :)

Če kdo pozna koga, ki kot ljubitelj išče kej podobnega in ne bo pol leta tankal in gonil pol pa jamral kak so alfe za k... bom vesel "delitve".
Moja telefonska: 040 510 115 Peter
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Rakovnik

Sem pred dnevi objavil slike od 164-ke in sem se spraševal, kaj je z mojo bivšo 166-ko, evo pa si se oglasil. Me prav zanima kakšno bo zanimanje, ker je avto sigurno vreden nakupa, torej star je 24 let, ti si ga po mojem mnenju vozil cca 15 let. BTW, ali si bil na velikem srečanju leta 2024?
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Drago pozdravljen,
ja res je 14 let bo ze kar jo mam, veliko lepih spominov. Ko sem jo kupil sva bila se brez otrok, no eden je bil ze "zraven" na testni :) Takrat je bila brezhibna, brez pikice, kot nova, 112k prevozenih... 14 let se ji definitivno pozna, ampak v tem casu tudi nisem cincal in sparal, ce je bilo treba kej uredit. Zato je moja zelja, da jo kupi nekdo ki ji bo vlozil malo truda, da ostane na cesti, kamor sodi. Na srecanja nisem hodil, enostavno ni bilo casa, vedno natrpan urnik, mali otroci..
Vecinom kilometrov sem naredil, ko sem se vozil relacije, nekaj let sem veckrat tedensko sel na 350 kilometrov dolgo pot po AC, tempomat 140. Moj nacin voznje in redno vzdrzevanje je verjetno tudi razlog, da je v solidnem stanju. Sej pri teh starih "kripah" nic ne more biti super, ampak je pa problem, ce je treba zamenjat vse kar pogledas... te mine volja se preden zacnes racunat...
Trenutno sem samo objavil na forumu in javil se par osebam, ki poznajo nekaj alfistov. Otroci si zelijo, da jo konzerviramo in parkiramo v garazo k mojemu ocetu. Meni je pa skoda, ker ce bo avto stal leta, je to propad. In ce je parkiran 150 kilometrov stran, ne bom sel za vikend se malo peljat, malo kaksno stvar porihtat. Ce bi imel pri bajti prostor z garazo, bi sigurno tako naredil, tako pa mi je skoda. Dolgorocno pa bi verjetno bila nalozba :)
lp, Peter
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916

Upam da pride v prave roke. Škoda samo za plin. To v motorju skuri vse... Ventile, ležaje, bate..
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Binji napisal/-a: Po Feb 16, 2026 6:58 pm Upam da pride v prave roke. Škoda samo za plin. To v motorju skuri vse... Ventile, ležaje, bate..
Binji ne vem od kje ti ta informacija, v SLO so bile dve alfi V6 na Prins VSI predelane in obe sem imel jaz in nobena ni imela niti malo skurjene ventile, bate itd.... Tale avto deluje na plin 14 let, motor je bil 2 leti nazaj odprt zaradi digtunge na glavi in nikjer ne duha ne sluha o cem podobnem, ravno nasprotno. Ti motorji laufajo na zelo bogato mesanico...mogoce ce bi kaksna brihta na vbrizgu kaksne popravke delal pa teral avto do amena... Po zelji lahko uredim srecanje z mojim mehanikom, pa pove o stanju motorja. Binji, ti ga pa lahko sam vprasas, bo vedel katera alfa, me se njegov pes pozna in ne laja ko pridem :)
Italijani so predelali ohoho teh motorjev, to je za plin bulletproof. Kar pa seveda ne pomeni generalno za predelave na plin.. ampak za to so druge teme..
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Malo mi ni dalo miru, ceprav o tem nisem razmisljal 20 let kolikor casa vozim V6 na plin. Par različnim jezikovnim modelom sem dal nalogo raziskati vpliv plina na busso V6 :mrgreen:
Precesali so forume, predvsem italijanske in bilo je nekaj posameznih primerov unicenih sedezev ventilov ampak v povezavi z revno mesanico. Pri meni je bila zadeva redno servisirana, redno menjavanje filtrov, zagon na bencin da tudi bencinski injektorji in bencinski del redno obratuje. Menjava dihtung na glavi je tudi pokazala, da je stanje odlicno.
Ce je zadeva redno servisirana, ce ni plinski mojster caral z korekcijo da "manj kuri" za prerevno mesanico in ce sem jaz vozil toliko casa lepo in v opptimalnih pogojih in po 12 letih ni bilo nobenih posledic na ventilih, potem je to dokaj dober pokazatelj, da je zadeva bila narejena dobro in bo verjetno delovalo se lep cas.
Ce bi pa tole vozil Alan na Grobniku, pa preklop na benz :)
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916

Aha, zanimivo. En motor, ki se trenutno obnavlja pri Filipu, je bil ravno tako predelan na plin in je stanje katastrofalno. Zdaj pa ne vem, od kje razlika. Kakovost sistema, servisi... :-k
Ta mehanik je pa zlata vreden ja. Meni je samo žal, da mi logistično ne znese k njemu vozit :(
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ko se motor pelje k Filipu, je ponavadi predzadnja faza, ko ni druge pomoci. Filip najde dele in pol zrihta :)
Je pa treba vedet, da je pri vecini teh starih avtov stanje motorja katastrofalno, plin ali ne plin. Ce imas res sreco in je vozil nekdo, ki je redno menjaval olje, hladnega pocakal da se segreje preden je slo v obrate, da redline ni bil na dnevni bazi, da se gleda na temperaturo vode, da se menja termostat, hladilnik, jermen... Pa to je samo motor. Kaj sele vse ostalo, ce zelis da dela...Tak na uc na hitro sem enkrat racunal, da je bilo vzdrzevanje 166 cca 1500 eur letno povprecje v mojem 14 letnerm lastnistvu, pa tu niso vstete menjave gum, olja, redno vzdrzevanje, kaj sele gorivo.
166 V6 so bile ko sem jaz kupoval zelo poceni, na anet je bila velika izbira. 14 let nazaj je bila moja 6k eur in je bila dalec najdrazja, zacele so se pri 1k eur in koncale pri 3k. Verjetno je jasno, zakaj jih ni vec skoraj nic na cesti.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Evo, pa se par slik preden zakljuci v tej temi :) Slike so taksne kot so, pokazejo realno stanje, brez olepsavanja, vidi se da je sprednja havba bila slabo barvana in se je oluscila...lahko bi sliko izpustil ampak ne bi bilo fer.
AR1.jpg
AR1.jpg (63.62 KiB) Pogledano 2305 krat
AR2.jpg
AR2.jpg (67.88 KiB) Pogledano 2305 krat
AR3.jpg
AR3.jpg (83.04 KiB) Pogledano 2305 krat
AR4.jpg
AR4.jpg (80.21 KiB) Pogledano 2305 krat
AR5.jpg
AR5.jpg (91.29 KiB) Pogledano 2305 krat
AR6.jpg
AR6.jpg (60.7 KiB) Pogledano 2305 krat
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916

Joj ne govori. Če preračunam koliko dam na leto za GT, vozim se pa lih tistih 3.000km... Se človek kar malo po zdravju vpraša :mrgreen:
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pozdravljeni, konec tedna prevzamem nov avto. 166 bom imel registrirano do konca marca, potem jo odpeljem v garazo k fotru. Vprasanje, ce bom takrat se prodajal...tudi blizu ni...
Ce kdo ima zeljo ali pozna koga, cena 3k eur .
lp, P
Odgovori
  • Informacija