1.9 JTDM -> 2.4 JTDM turbina

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Alf1st
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni alfisti,

mene pa zanima, če bi pasala turbina od 2.4 JTDM na 1.9 JTDM različico (AR 159, 110kW) oz. če se da turbino kako prilagodit? Oz. če bi kaka druga turbina prišla v poštev za 110kW verzijo samo da je močnejša..? :-k :-k
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Mislim, da paše, ampak rabi toliko več časa, da se zavrti, da je avto praktično nervozen. Vsaj to se spomnim iz ene stare teme...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Nič ne paše brez konkretnih predelav.
Avto bo malenkost bolj len v nizkih obratih, daleč od tega da bi bilo nevozno.

Obstajajo pa danes že boljše turbine, ki imajo večji potencial kot 2.4JTDm turbina, in tudi manjši turbo lag.
Samo tisto terja še več prilagoditev, ker je tudi kontrola elektronska ne vakumska.
Alf1st
Alfa Junior
Alfa Junior

TribesMan napisal/-a: ↑Ne Sep 27, 2026 11:01 pm Nič ne paše brez konkretnih predelav.
Avto bo malenkost bolj len v nizkih obratih, daleč od tega da bi bilo nevozno.

Obstajajo pa danes že boljše turbine, ki imajo večji potencial kot 2.4JTDm turbina, in tudi manjši turbo lag.
Samo tisto terja še več prilagoditev, ker je tudi kontrola elektronska ne vakumska.
Eh, škoda pol...ker te 159ke so res težke in čeprav imajo 150KM je razlika z 147ko 150KM absurdna :doubt: :doubt: imam pa v kratkem na vidiku, da se odstranijo swirl loputice + egr off + dpf off, pa še eno dobro mapo bi potem rabu, če kej veš ;) za mapo si ti majstr, za drugo pa če poznaš koga k bi mi v redu naštimu..? Res me moti tale 159, brutalen avto a performance ma pa res u p.... :-k
Odgovori
  • Informacija