žarnice v armaturni plošči

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
CH145
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: primorska

lep pozdrav!
moji alfici 145 počasi crkuje ena za drugo žarnica v armaturni, nazadnje imam temo tam kjer je ventilacija:(
tako, da sem se odločil, da bi vse menjal v modre 8)
na a3m prodajajo tiste tipa T5 (kaj grejo v 145)?
kako je zahtevna menjava teh žarnic, ali je boljše da prepustim serviserjem zamenjavo?

LP
Uporabniški avatar
mitjaz
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2
Kraj: Kozjansko

Lp

Jst osebno bi ti svetoval da ne kupuj žarnic ampak dej raje modre ledike not z svetilnostjo tam okol od 2 do 4 kandele pa predupor. Pride ful lepo pa še prava modra svetloba drgač je pa tak čudn modro zelen.
Cena ene je tam okol 400 sit , da se pa tut cenej dobit (200 sit en tip na bolhI) pa predupor 5 sit.
Glede razstavljanja armaturke ti ne morem kej svetoval ker je še nisem.
Jst mam v vratih smd modre diode za pomik stekel pa visoko svetleče 8 kandelne 13 kom v stropni svetilki.
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ptuj

Jaz sem menjaval zarnice v števcih in armaturkah in to v starem modelu ter novejšem modelu 145/146! V ta starejšem je dost lažje in hitreje menjat žarnice tam pri reglerjih, ker maš v bistvu le par šraufov! V ta novejšem (okrogli zračniki), pa sem potrebal skoraj eno uro, ker maš ogromno šraufov, predvsem tam spodaj pri pepelniku in jih skoraj ne vidiš! Edino kaj ti priporočam, če se ne da snet, bodi nežen s plastiko, in ne na silo dol vlečt, ker ti lahko takoj plastika poči! Preveri najprej, če nisi kakšnega šraufa izpustil! Najprej moraš razdret sredinsko konzolo pri sovozniku! Več na PM!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Odgovori
  • Informacija