155 - pritisk olja

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
howlow
Alfa Junior
Alfa Junior

Tisti lepi kazalcek desno zgoraj,vcasih ni dobre volje in samo lezi.

No tak je stvar ko se normalno vozim,lepo kaze tlak cca.2 bar,pol vem da je vcasih ko sem ga pohodil do rdecega polja tlak sel na 4 bara.Zdaj pa vec nisem tak pozoren oz. bolj je treba na cesto gledat,pa nevem ce se sploh zacne dvigovati od 2 bara dalje.Dejstvo je da ko se neham naganjat kazalcek se samo lezi na nuli,pa ko ga ponovno pohodim nekaj malo cuka kot da bi hotel gor iti,samo nikamor ne prileze.Mater prvic sem cviknil da ni tlaka,ampak to nebo to ker se avto se normalno fura.

Kak to resit?Se dogaja se komu?
Get rich,or die trying!
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Zamenjaj senzor tlaka olja! Boš takoj videl, če še vedno ostaja na nuli, je lahko zanič tudi števec, ali pa je res motor zanič, v kar pa zelo dvomim! Odvisno, kako si skrbel za avto! Pri moji 155-ki je pri priganjanju tlak olja skoraj 5 bar, poleti, pri zelo ogretem motorju pa v prostem teku slabe 4 bar! Tlak v motorju ti lahko zmeri tudi s testerjem, se mi zdi!

LP!
howlow
Alfa Junior
Alfa Junior

O.k.
Zdaj pa rabim namig kje najdem senzor v avtu,in koliko stane nov?
Get rich,or die trying!
Uporabniški avatar
superleggera
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Jauerburg

Točno tako,kot je napisal Damijan.Pri moji 155-ki so iste vrednosti na merilniku,in tudi po teh.knjižici so take. 8)
Senza cuore saremmo solo macchine
howlow
Alfa Junior
Alfa Junior

Kaj mi lahko kdo razlozi kje naj iscem ta senzor v avtu???
Get rich,or die trying!
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Na bloku motorja.....drgač pa sam poglej prej da ni trba samo olje dolit.
Uporabniški avatar
Ray
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Ko gledaš v motor greš z desno roko ob glavi motorja nazaj mimo termostata,ki je prišraufan na desno stran glave.Se pravi,da je bulba za pritisk olja na zadnjem delu glave motorja...zadaj.Je pa zadeva okrogle oblike in ima en priključni kabeljček.Če ta kabl kratko skleneš z maso7(motor,- accu,...) mora kazalec v armaturi skočiti do konca.Če se to zgodi je bulba zanič.Da pa jo odšraufaš,pa potrebuješ ključ 14.
Lp Andrej

https://www.cassettedeck-service.com

Električne naprave delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več!
howlow
Alfa Junior
Alfa Junior

Ray:hvala,bom sel pogledat.Pa povem kak je.
Get rich,or die trying!
howlow
Alfa Junior
Alfa Junior

Kaj ta senzor je bolj take oblike kot regulator tlaka goriva samo malo bolj podolgovat?Nisem preprican ce je na glavi ali na bloku,nekje glih vmes se mi zdi.Ja ni se prevec dobro videlo.Hotel sem ga v glavnem odklopit pa mi ni uspelo.Konektorcek ima malo lufta pa so mogoce zaradi tega bili problemi. Ko se bom spet sel kam vozit povem ce zdaj pritisk olja pravilno deluje.

Pravite da mora priti do 5 bar???
Get rich,or die trying!
sport
Alfist
Alfist
Kraj: P.G.

paradajz napisal/-a:Pa še nekaj, števec za pritisk olja mi kaže dober bar ko pa navijem gas pa pade na nulo. je to samo zanič senzor.

Lep pozdrav
To pa ni uredu.
Če ti pumpa ne fila na 4 bare med vožnjo oz. ko nabiješ gas ti bo
ribnila.
Čimprej dej pregledat.

L.P.
VOZI HITRO IN RESKIRAJ ! ! !
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kar se tiče pritiska olja je verjetno le senzor, vsaj pri meni je bil...Drugače so pa normalne vrednosti štandgas pri mrzlem motorju in vožnja do 2.5-3k obratov med 4,5-5bar, pri ogretem motorju štandgas med 1-2bar in pri priganjanju 4-4,5bar. V vsakem primeru poskusi čimprej zamenjat senzor, da vidiš če je to to. Sicer bo res lahko postalo drago...
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

To glede ležajev mi ni jasno. Moja 155-ka vidi vsaj enkrat tedensko 230 po števcu pa tudi kak drag sem že odpeljal in zaenkrat ni problemov. Res pa ima pritisk olja stalno čez 4 bare.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

GTA lover napisal/-a:Kar se tiče pritiska olja je verjetno le senzor, vsaj pri meni je bil...Drugače so pa normalne vrednosti štandgas pri mrzlem motorju in vožnja do 2.5-3k obratov med 4,5-5bar, pri ogretem motorju štandgas med 1-2bar in pri priganjanju 4-4,5bar. V vsakem primeru poskusi čimprej zamenjat senzor, da vidiš če je to to. Sicer bo res lahko postalo drago...
Kok ti kaže temperaturo olja pri ogretem motorju?
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Odvisno. Pri normalni vožnji, pa da je voda na 80-90, je olje nekje na 60-70, če ga pa vrtim mal višje v obrate, pa pride na nekje 95-100, izjemoma na kaki GHD (:mrgreen:) tudi na slabih 110...Se ti zdi OK to, seveda če je verjet merilcu temperature olja?
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A to si kej predeloval, da imaš oil pressure vedno čez 4 bar? Jst ga pri ogretem motorju in počasni vožnji ali štandgasu nimam nikol niti blizu...
Odgovori
  • Informacija