mene pa se nekaj zanima glede fiat maree!!
imam en problem v zveze z zavorami!! rad bi menjal disk in obloge(spredaj) in me zanima kaksen disk lahko das tu notr de da bi dau gor druge celjusti!! to mislim diska on z luknjami za boljse hlajenje!!
ker nevem niti premera diska in nic!!!
in ce ve slucajno kaj gre tu notr in kolko to stane!!!
diski narezkani in naluknani so bojda okol 160-180 evrov za spredi-so pa od ATEja-men se zdi-za firmo res nism zihr, za ploščice pa nevem, niso pa prov poceni....drgač pa če kupš sam narezane diske od ATEja (okol 17-20k sit) bo več kot preveč, tisti naluknani so bl za kazat pa za extremna bremzanja...
Miholl napisal/-a:diski narezkani in naluknani so bojda okol 160-180 evrov za spredi-so pa od ATEja-men se zdi-za firmo res nism zihr, za ploščice pa nevem, niso pa prov poceni....drgač pa če kupš sam narezane diske od ATEja (okol 17-20k sit) bo več kot preveč, tisti naluknani so bl za kazat pa za extremna bremzanja...
a pol je ze zadost da sam diske menjam?
ker ves kaj je marea ma smesno tanek disk spredi niti hlajen ni da bi biu dvojni !! pomoje pa mislim da se ne da tu notr dat debelejsega ? ali?
pol si na istem kot jaz-ja te palačinkica diski so pa res bedni-ja če boš diske menu dej še ploščice valda-škoda diskov da bi na stare ploščice grabil.sam pol morš utekat vse skp 300-500km - to pomen nč hard braking, pa ne več kot 3 sek bremzat. drgač, jst sm dal brembo diske+ferodo ploščice-enojni diski-okol 15k za komplet.mal cvil pa vredi prime, sam da bi te pa čez šajbo vrgl pa ni glih...za druge diske morš menat čeljusti....
pa saj to glih ja da nocem nevem kolk denarja ta vrzt za te zadeve!!
pa mi lahko poves kje si kupu te diske pa kaj je to za enih? k bi jiih rad vidu!!
pa ves zakaj bi rad mejal!!!
recimo vzem da mi gre avto nekje 210 !! ni sanse da bi se kar se da hitro ustavil!! tja po 3-4 sekundah se mi tok disk sregreje da zacne vse ropotat pa nic vec ne prima!!! saj ves kaksno sranje je to ce se ne ustavis hitro ne!!
diski 20-25k sit-za spredi-bojo že kr hudi, zad nevem a maš enojne al hlajene-verjetn kr enojne-so okol 10-15k sit, pa pakne spredi ene 10k sit, zadi pa ene 6-7k sit...tko na grobo+ delo pa nevem-ene 10 k sit
Mislim da za svoj denar bi bila najboljša kombinacija brembo diski ( navadni ) z enimi dobrimi ploščicami za tam 15k sit. ( ful se govori da sinter res dobro obnovi ploščice, gor da maso za dirkalne namene )
ma pomoje sm jest tut mal prešvoh ploščice vzel, k diski se mi zdijo kr ql. pa pomoje je bl pametn ploščice nove kupt kokr pa neki obnavlat-moje mnenje
Miholl napisal/-a:ma pomoje sm jest tut mal prešvoh ploščice vzel, k diski se mi zdijo kr ql. pa pomoje je bl pametn ploščice nove kupt kokr pa neki obnavlat-moje mnenje
Ne, hotel sem samo povedat da un da gor maso ki je enaka kot tiste ki jih uporabljajo na dirkah, tako da ne more biti ne vem kako slaba.Še vsak ki je to naradeil je bil zadovoljen. Sej po drugi strani pa tudi niso poceni, se mi zdi da stane obnova ca. 15k sit je pa odvisno tudi od ploščic. narejene pa so iz neke karbonske mešanice in ne vem še česa, tako da s segrevanjem ne izgubljajo oprijema in pri močnem zavoranju na koncu primejo celo bolje kot na začetku. Ker pa se ne pregrevajo pa ne prihaja do fading efekta ( slbš prijemlje ). Sami diski se mi dokler se ne gre v neka extremna zaviranja navadni zdijo povsem dobri.
Kej bolj stokovno pa nej kdo drug pove.
no sinter podjetje poznam, ne poznam pa programa obnove ploščic - tko da nevem res. Zaupam pa znanim imenom - brembo,lucas itd- sej veš bremze pa res ne smejo crknt
Ja drugače ma oče na Kii serijske diske (vse 4) -k so bli res menjani pr 50k km-v garanciji, in so hlajeni in podprti z absom, in so se na meritvah od 100-0 izkazal bolš k marsker gti in poodobni leta 2000 - rezultat 37.9 metra-in res se pozna, ker te tok zategne pas da te res želodec po bremzanju boli
Miholl napisal/-a:no sinter podjetje poznam, ne poznam pa programa obnove ploščic - tko da nevem res. Zaupam pa znanim imenom - brembo,lucas itd- sej veš bremze pa res ne smejo crknt
Ja drugače ma oče na Kii serijske diske (vse 4) -k so bli res menjani pr 50k km-v garanciji, in so hlajeni in podprti z absom, in so se na meritvah od 100-0 izkazal bolš k marsker gti in poodobni leta 2000 - rezultat 37.9 metra-in res se pozna, ker te tok zategne pas da te res želodec po bremzanju boli