Kaj se vam je že pokvarilo na 147

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
s56vpe
Alfa Junior
Alfa Junior

Razmišljam o nakupu 147ke pa mam probleme s sprepričevanjem punce, ki bi hkrati sofinancirala investicijo :mrgreen: Pravi, da se Alfe preveč kvarijo, pa še zadnjič je bila v Delničarju neka statistika pokvarljivosti avtomobilov in je bila Alfa seveda na zadnjem mestu. Vem da se vsak avto kvari in da je bolj odvisno od sreče. Ne bi rad da se zdaj to sprevrže v neko težko debato. Če ne bom moral Corollo kupit :D
Torej prosil bi lastnike 147, če po pravici na kratko povejo kaj sem jim je že pokvarilo na avtu.

Lep pozdrav Peter
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Pri meni je blo zanič stikalo od zavornega pedala, preventivno smo menjali gumice stabilizatorja spredaj, ker je avto zelo dolgo stal na miru, pa sprednji žmigavec smo morali malo bolje zatesnit, ker je voda notri zatekala, ampak to je bila serijska napaka in so na servisih brezplačno menjavali žimagavce. Drugače je avto zelo v redu, verjetno najboljši v tem razredu. Če ti je všeč jo kupi, ne boš razočaran. Pa še to: ne prebiraj raznih statistik, saj veš tisto..mala laž->večja laž->statistika :wink:
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Na TwinSpark motorjih rado gre:

-motorček prostega teka (40k nov 10k obnovitev)
-lambda sonda med 18k in 28k
-debimeter nekje 120K ( statistično gledano jih malo crkne)

Vse to je BOSCH.

Rad pa crkne variator faze motorja ki stane z zamenjavo vse skupaj 50k sit.

Drugih problemov NI. Mogoče kakšna roka, stabilizator, ki pa se ga da obnovit za majhen denar.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-če kupuješ rabljeno,je itak loterija
-jaz imam svojo namen prodat,zaradi nakupa nepremičnine,in je zagotovo varen nakup,pa še v garanciji je do konca leta(12/2003)
-če te zanima ti napišem še kaj več,ali pa me kontak. na ZS
s56vpe
Alfa Junior
Alfa Junior

Še ne bo tako hitro. Sem se mogu prej pozanimat de lahko začnem prepričevat :D
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Doslej do 97000Km! 147 JTD, 2002

1: Čuden zvok pred sovoznikom v motornem prostoru (listje nabrano v nekem delu klime) -žal parkiram na prostem.

2: Stopalka za zavoro se je vračal predaleč nazaj proti vozniku (počena vzmet v sistemu stopalk) -- garancija

3: Škripanje gumic v vratih (posledica majne nesreče.) mažemo z oljem vsake tri mesece

Drugega ni šlo še nič.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
vizo
Alfa Member
Alfa Member

Ti povej punci da nima pojma in nabav alfico. Konec debate !
Slika
s56vpe
Alfa Junior
Alfa Junior

Hehe. Predpostavljam, de se ti ni še nič pokvarilo :D
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

pri bencincih gredo radi variatorji, najbolj obcutljiv je 1,6 motor, zato raje vzami 2.0. pri dieselih na masinah ni nekih problemov, razen kot so ti ze napisali, kaj postranskega. je pa lega 147-ke fenomenalna in sigurno top v tej klasi, o designu je pa tako ali tako brezpredmetno razpravljat. jaz ti svetujem 2.0 ali diesla.
je pa pri rabljenih vedno riziko kaj kupis, ne samo pri alfah, zato vzami kakega struckota sabo. dosti avtov se pripelje dol z 200k km in jih tukaj prodajajo za 80-95k km.

obilo srece pri prepricevanje. tvoja zenkica sploh ne ve, kako NOBL bo zgledala v 147-ki. sploh ce imas kaka huda platisca.

LP luka
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Giorgio Armani
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Eh kakšna pokvarljivost Alf 147 :x :x :x

Sam sem pred nekaj dnevi prevozil že 100.000 kilometrov s svojo 147ko in sem imel do sedaj menjal na avtu kvečjemu sledeče:
- 2 x variator faze, 1x še v garanciji , enkrat pa plačal cca 25.000 sit
- redni servisi, delam jih na 15.000 kmjev. Stanejo okoli 25-30.000 sit
- narejen že veliki servis na 100.000 km, ki me je prišel nekaj nad 200.000 sit ( menjava jermenov, svečk, olje, šponarji, zavorne ploščice )
- 5 x menjal pozicijske in kratke žarnice za luči

Tole pa bi bilo tudi vse kar je bilo menjano na avtu, torej mi ni nič crknilo in dela avto kot švicarska urca. Avto servisiram pri pooblaščenem serviserju Alf v Italiji, poleg tega sem kupil novo takoj ko se je pričela prodajati v Sloveniji in bi lahko kakšen "feler" že lahko imela kot prve serije avtomobilov recimo, vendar ga ni.

Vodljivost avta je več kot odlična, saj ima fenomenalno lego na cesti glede na konkurenco, notranjost lepo obdelana vendar bi bila lahko še nekoliko kvalitetneje izdelana. Notranjost je sicer odlično zatesnjena, tako da se da tudi akustiko lepo urediti. O obliki pa ne bom govoril, ker še sedaj ni konkurenčnega avtomobila kot je pa 147ka :wink: saj je z ustreznimi litkami avto pravi strup :mrgreen: :mrgreen:

Torej vse govori v prid 147ki, tako da ne vidim razloga da ne bi bila v ožjem izboru za nakup. Sicer pa ko se prvič vsedeš v avto in jo pelješ te takoj prepriča da je TO TO :wink:

Slika
Lp G.A.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Stop stikalo (BOSCH)
ena parkirna žarnica

That´s it
Uroš
Odgovori