Eh kakšna pokvarljivost Alf 147
Sam sem pred nekaj dnevi prevozil že 100.000 kilometrov s svojo 147ko in sem imel do sedaj menjal na avtu kvečjemu sledeče:
- 2 x variator faze, 1x še v garanciji , enkrat pa plačal cca 25.000 sit
- redni servisi, delam jih na 15.000 kmjev. Stanejo okoli 25-30.000 sit
- narejen že veliki servis na 100.000 km, ki me je prišel nekaj nad 200.000 sit ( menjava jermenov, svečk, olje, šponarji, zavorne ploščice )
- 5 x menjal pozicijske in kratke žarnice za luči
Tole pa bi bilo tudi vse kar je bilo menjano na avtu, torej mi ni nič crknilo in dela avto kot švicarska urca. Avto servisiram pri pooblaščenem serviserju Alf v Italiji, poleg tega sem kupil novo takoj ko se je pričela prodajati v Sloveniji in bi lahko kakšen "feler" že lahko imela kot prve serije avtomobilov recimo, vendar ga ni.
Vodljivost avta je več kot odlična, saj ima fenomenalno lego na cesti glede na konkurenco, notranjost lepo obdelana vendar bi bila lahko še nekoliko kvalitetneje izdelana. Notranjost je sicer odlično zatesnjena, tako da se da tudi akustiko lepo urediti. O obliki pa ne bom govoril, ker še sedaj ni konkurenčnega avtomobila kot je pa 147ka

saj je z ustreznimi litkami avto pravi strup
Torej vse govori v prid 147ki, tako da ne vidim razloga da ne bi bila v ožjem izboru za nakup. Sicer pa ko se prvič vsedeš v avto in jo pelješ te takoj prepriča da je TO TO

Lp G.A.