Ker sem obljubil da vas obvestim o rezultatih današnjega merjenja v Novitecu, objavljam naslednje ;
Danes sem odšel v Nemčijo v Novitec po robo in pa narediti kompleten check motorja in kompresorja. Avtomobil so temeljito pregledali in stestirali na računalniku, nato pa še posodobili el. program. Avto so po vsem tem še stestirali na valjih. Vsi smo pričakovali okoli 345 HP, mogoče malenkost manj. Tehnik nas je prej opozoril da če pokaže 340 HP je še v mejah normale.
Napočil je čas resnice...avto smo postavili na valje :

Računalnik je po nekaj minutah priganjanja do blokade pokazal neverjeten rezultat, ki nas je vse pozitivno presenetil.

Na kolesih so avtomobilu izmerili osupljivih 268,3 KW kar znese natanko 362 HP. Rezultatu se je čudil še Novitecov tehnik, ki je potrdil, da je avto res 100 % ohranjen in vzdrževan.
Še graf :
Tuki se lepo vidi kako kompresor pospešuje z višjimi obrati, s tem pa narašča krivulja.
In pa še zanimivost --> Novitec je ravno v tem tednu pripravil novo kolekcijo opreme za Alfo GT. Pod pokrovom pa skriva kompresor z 346 HP. V živo se mi zelo dopade, razen zadnjega spojlerja. Barva je ferrari rosso (čudna slika - nokia

LP