Izpuh, športni filter, ....

Izgled Alfic, povečanje moči
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Ne me takoj napadt, kako sem zabit in bogve se kaj, samo mene pac zanima. Ce nic drugega, bi rad kaj zvedel o tem in kje je bolse mesto kakor tukaj, da vprasam?
Zanima me pa, koliko s tem pridobis realnih konjev in koliko se splaca za to investirat, ce sploh? Sicer so mi kolegi rekli, da bi enih 10-15km moral dobiti, ce bi vse to vzel, sepravi filter, znizanje bloka, ter šp. izpuh. Imam pa 1,4 103KM in seveda, koliko vse to skupaj priblizno stane?
V naprej se zahvaljujem za odgovore, razlage nevedu kakor sem jaz, toda enkrat pac moraš začeti. :P
vuso
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Evo da jaz začnem.sicer bolj laično ampak vseeno.zdej ne vem kaj ti jemlješ kot športni izpuh.če je to zamenjava zadnjega lonca ne boš s tem nič pridobil.za kakšnega lipicanca je treba za začetek zamenjat kolektor.to je cerka 100k.potem pride še ostal del izpušnega sistema(oba lonca, šp. katalizator).kar se tiče športnega filtra je bilo že veliko napisanega tko da tople vode tudi v tej temi ne bomo odkril.jaz ga nebi dal gor ker se alfa že tko kar lepo dere in ne rabim še govedne pod haubo.če slabo namontiraš filter(topel zrak) boš še zgubil kej na moči.možnost zapacange LMM se občutno poveča.če boš že dobil kej s filtrom bo to v višjih obratih in je praktično neuporabno.aja še okvirne cene(izpušni sistem okrog 150-200jurjev,filter recimo okoli 20jurjev).zanižanje bloka ti pa nebi zna povedat.
jah kar se jaz mislim it tjuninga pa imam isti motor kot ti(predvidevam da 1.4TS) je to da bom vrgel ven katalizator in me zanima če se bo kej poznalo :mrgreen:
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

ne nižaj glave vzameš tanjšo dihtungo pa je če te že tok srbi

izpuh tok k je napsiu vsaj 150 s tem da more bit vse bolj prepustno od katalizatorja naprej.

filtr nevem no dobi si en dobr panelni filtr in to je to K& N

karkol druzga recimo odmične pa to se ti ne splača imaš premalo kubituro da bi dobill res hud efekt katerega boš pričakoval za vloženi denar tuning maloprostorninskih motojrev je hudičevo drag špas z zelo malo muzike
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
CH145
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: primorska

vuso če boš vzel ven katalizator, kaj pa bodo rekli na tehničnem? :)
vuso
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

CH145 napisal/-a:vuso če boš vzel ven katalizator, kaj pa bodo rekli na tehničnem? :)
Hja no tole moram še mal pogrunatat :mrgreen: glede na to da imam doma kanal mal pošraufat mi pa tud nebi bil problem bi 1x na leto že reskiral nekaj časa.moram najprej pogledat koliko so kej šraufi "zažgani" in če se da z eno simpel varianto to menjavat(cev-katalizator),ker s fleksarco se pa ne mislim preveč igrat :mrgreen: tudi ne vem še fi cevi in dolžino cevi.zdele sem se komaj izpitov znebil in moram zdejle malo cajta najdet.sicer je pa to od dejcha tema in mu nebi rad zasmetil, tako da če ima kdo kakšno pametno idejo glede mojega kat. prosim na ZS.lp 8)
gosser
Alfa Member
Alfa Member

Za najboljše rezultate na koncu ugotoviš, da je najboljše zamenjat avto, ali pa vsaj mašino..
lp
MG
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ce bos brusu glavo, pa dau tanjso dihtungo, bi ti js ful priporocu da tankas pol 98 al pa 100, ker se lahko zarat povecane kompresije pojavi klenkanje.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

kok se pa zbrusi glavo ter kok se pridobi s tem?
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Jaz sem moje na 16V brusil do ventilov...strokovnjak ki je to delal je rekel da doda tam 10-15KM (na gredi) ,,,No te glave sedaj počivajo doma in so dejansko bile v avtu le kakih 500km.... :?
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Turtle napisal/-a:Jaz sem moje na 16V brusil do ventilov...strokovnjak ki je to delal je rekel da doda tam 10-15KM (na gredi) ,,,No te glave sedaj počivajo doma in so dejansko bile v avtu le kakih 500km.... :?
Kaj pa se je zgodlo? Počle? Nasedle?
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

glavna gred je šla pa pa
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No padla je lunca (distančnik z gredi) kar je sledilo je bila pa gred seveda....
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Fantje to ni tomos da kar malo znižaš glavo pa gaaaas. Sploh pri TS16v ne. Najbolj je pa občutljiv 1,6 ki klenka že fabriško na določenih obratih. Zato stran prste od glave.
Na tvojem mestu če nočeš nekih stroškov, zamenjaj zadnji lonc, dej Športni KAT(dol :mrgreen: ) in športni filter! To boš naredil bol zarad filinga, če bi se pa rad spustil v večje posege, pa je to brezno brez dna.
Je boljš menjat avto! Edino kar se po mojem splača je kak turbo kit ali kompresor nabavit, ker ker pri ostalem boš res dal pol manj, šlo pa bo 4x slabš.
Govorim ti iz lastnih izkušenj :mrgreen: ! Nikolinidovol.press

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfista napisal/-a:Fantje to ni tomos da kar malo znižaš glavo pa gaaaas. Sploh pri TS16v ne. Najbolj je pa občutljiv 1,6 ki klenka že fabriško na določenih obratih. Zato stran prste od glave.
Na tvojem mestu če nočeš nekih stroškov, zamenjaj zadnji lonc, dej Športni KAT(dol :mrgreen: ) in športni filter! To boš naredil bol zarad filinga, če bi se pa rad spustil v večje posege, pa je to brezno brez dna.
Je boljš menjat avto! Edino kar se po mojem splača je kak turbo kit ali kompresor nabavit, ker ker pri ostalem boš res dal pol manj, šlo pa bo 4x slabš.
Govorim ti iz lastnih izkušenj :mrgreen: ! Nikolinidovol.press

Ajoj...Tole glave so tip top in so tud delale tip top....Avto ni nikol šel čez 3500 oratov, ker sem upeljeval motor...Ti povem iz lastnih izkušenj da tele glave če ornk nardiš (kot sem jaz, ker sem jih tud dal delat strokovnjaku) ni problema met.......Zanimivo, da glih vse kar se da ornk na avto narest (OK razen glavne gredi) se nardi na glavah,...Športni filter je OK stvar če upoštevaš dvoje....Rabi veliko hladnega zraka (torej more bit kr stran od toplega motorja) in ne sme vode vidt (al pa boh ne daj zajet)......Drugače če ti je zvok več od moči na avtu je pa OK....
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Jaz sem se nanašal samo na NIŽANJE glave!!
Kar se pa tiče ostali reči ki jih je treba dodelat pri glavi sem tudi videl =D> . Pri moji.

p.s.pri boksercah ne vem kako je z nižanjem glav, in zgornji komentar ni bil mišljen na tvojo predelavo, ampak na one ki mi kar nekaj brusli pa menjali tesnilo pa bla bla...itd 8)
Slika
Odgovori
  • Informacija