Mam problem z zavorami, stvar je pa sledeča:
Pred nekaj meseci mi tista kontrolna lučka od ABS-ja ni hotela ugasnit
Zdaj se je pa spet pojavla ista napaka
Meni trese volan tam pri 120-140. Pol pod 120 pa ne trese več. Kaj bi to lahko bilo? Drugače ABS dela normalno. In tud drgač nič ne trese. Sma tam umes tko mal.GTA napisal/-a:Če imaš srečo je le kak "visokokvaliteten" senzor (ne sprašuj kdo ga izdeluje) in enkrat dela enkrat pa ne.
A ABS dela tko kot mora al ne ? Če dela normalno potem je po vsej verjetnosti senzor, ki bi ga moralo zaznat če se avto priklopi na računalnik.
Neanakomerna obraba ploščic ni nič neobičajnega, samo ni pa ravno super. Lahko je malo drugačen material ploščic, starost ploščic (ko jih pakirajo v industriji), lahko pa tudi kaj drugega. Ti ob bremzanju pri 150+ kaj trese volan ?
LP

tom napisal/-a:Če lučka sveti, pol mi ABS ne dela. A ni senzor pri homokinetičnem zglobu? enkrat sem jih mal pošmirglal in je blo isto. Ni tisto pri amortizerju samo konektor od senzorja![]()
Ploščice si bom v vsakem primeru kmali zamenjal.

tist je konektor, senzor je pri kolesu.AR-146 napisal/-a:spucaj senzorje to je enako delal pri meni pa še pri nekomu tko da odpreš havbo in imaš pri vsakem amortizerju senzor drugače je že bila ta tema poišči malo
LP

Meni ga isto serje tale ABS, enkrat dela enkrat ne dela, pa sem že vse spucal in našprical pa je še zmeri isto sranje.przlend napisal/-a:Meni se je pozimi dogajalo isto,predvsem ko je bilo mokro!Potem pa sem zamenjal obloge in diske,pa je bilo nekaj časa v redu!Čez kak mesec spet isto,vendar so meni dejansko zavore delovale nenormalno ob prižgani lučki!Z prihodom toplejšega vremena pa so težave izginile.
Zviti diski....da se zrihtat z struženjem diskov vendar ni 100 % da se problem ne ponovi. Če te zelo zelo moti menjaj prednje diske. Nevarno načeloma ni, bremze ućinkujejo enako.creed555 napisal/-a:Meni trese volan tam pri 120-140. Pol pod 120 pa ne trese več. Kaj bi to lahko bilo? Drugače ABS dela normalno. In tud drgač nič ne trese. Sma tam umes tko mal.GTA napisal/-a:Če imaš srečo je le kak "visokokvaliteten" senzor (ne sprašuj kdo ga izdeluje) in enkrat dela enkrat pa ne.
A ABS dela tko kot mora al ne ? Če dela normalno potem je po vsej verjetnosti senzor, ki bi ga moralo zaznat če se avto priklopi na računalnik.
Neanakomerna obraba ploščic ni nič neobičajnega, samo ni pa ravno super. Lahko je malo drugačen material ploščic, starost ploščic (ko jih pakirajo v industriji), lahko pa tudi kaj drugega. Ti ob bremzanju pri 150+ kaj trese volan ?
LP

Isto je men tresl, ko sm bremzu pri hitrostih med 120 -200. In to tko, da mi je skor iztrgal volan iz roke... vsi smo se strinjal, da mam zvite prednje diske. Zamenjam. Isto. Pol sem zamenju še gume in od takrat je OKcreed555 napisal/-a:Meni trese volan tam pri 120-140. Pol pod 120 pa ne trese več. Kaj bi to lahko bilo? Drugače ABS dela normalno. In tud drgač nič ne trese. Sma tam umes tko mal.GTA napisal/-a:Če imaš srečo je le kak "visokokvaliteten" senzor (ne sprašuj kdo ga izdeluje) in enkrat dela enkrat pa ne.
LP

Moral boš gume ponovno centrirat!creed555 napisal/-a:Meni trese volan tam pri 120-140. Pol pod 120 pa ne trese več. Kaj bi to lahko bilo? Drugače ABS dela normalno. In tud drgač nič ne trese. Sma tam umes tko mal.GTA napisal/-a:Če imaš srečo je le kak "visokokvaliteten" senzor (ne sprašuj kdo ga izdeluje) in enkrat dela enkrat pa ne.
LP

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta