Problemi z zavorami

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
tom
Alfist
Alfist

Pozdrav vsem :)
Mam problem z zavorami, stvar je pa sledeča:
Pred nekaj meseci mi tista kontrolna lučka od ABS-ja ni hotela ugasnit :( To se je zgodilo mogoče 4x in pol je samo od sebe blo ok :)
Zdaj se je pa spet pojavla ista napaka :( Pred kratkim sem menjal zadnje ploščice in kmali zatem se je to začelo dogajat. Zanimivo je to, da ko dam kontakt in noče ugasnit, kontakt odvzamem in spet dam pa ugasne :?: :?: odvisno kakor kdaj. Če pa tudi ugasne, se je parkrat zgodilo, da se mi je lučka med vožnjo prižgala. Pa tudi to mi je čudno, da če avto stoji recimo kak dan, mi zavore ne primejo takoj tak kot bi morale in začnejo pravilno prijemat po nekaj zaviranjih in potem delujejo normalno. kaj bi lahko bil tukaj problem? Zraka ni v sistemu, ker sem nalil novo zavorno olje in dobro "ajnliftal". Pa opazil sem tudi, da so na sprednjem desnem kolesu ploščice veliko bolj izrabljene kot na desnem in so že pri koncu.
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Če imaš srečo je le kak "visokokvaliteten" senzor (ne sprašuj kdo ga izdeluje :? ) in enkrat dela enkrat pa ne.

A ABS dela tko kot mora al ne ? Če dela normalno potem je po vsej verjetnosti senzor, ki bi ga moralo zaznat če se avto priklopi na računalnik.

Neanakomerna obraba ploščic ni nič neobičajnega, samo ni pa ravno super. Lahko je malo drugačen material ploščic, starost ploščic (ko jih pakirajo v industriji), lahko pa tudi kaj drugega. Ti ob bremzanju pri 150+ kaj trese volan ?

LP :wink:
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

spucaj senzorje to je enako delal pri meni pa še pri nekomu tko da odpreš havbo in imaš pri vsakem amortizerju senzor drugače je že bila ta tema poišči malo

LP
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GTA napisal/-a:Če imaš srečo je le kak "visokokvaliteten" senzor (ne sprašuj kdo ga izdeluje :? ) in enkrat dela enkrat pa ne.

A ABS dela tko kot mora al ne ? Če dela normalno potem je po vsej verjetnosti senzor, ki bi ga moralo zaznat če se avto priklopi na računalnik.

Neanakomerna obraba ploščic ni nič neobičajnega, samo ni pa ravno super. Lahko je malo drugačen material ploščic, starost ploščic (ko jih pakirajo v industriji), lahko pa tudi kaj drugega. Ti ob bremzanju pri 150+ kaj trese volan ?

Meni trese volan tam pri 120-140. Pol pod 120 pa ne trese več. Kaj bi to lahko bilo? Drugače ABS dela normalno. In tud drgač nič ne trese. Sma tam umes tko mal.
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

gume?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

zviti diski...
tom
Alfist
Alfist

Če lučka sveti, pol mi ABS ne dela. A ni senzor pri homokinetičnem zglobu? enkrat sem jih mal pošmirglal in je blo isto. Ni tisto pri amortizerju samo konektor od senzorja :?: :?: Ploščice si bom v vsakem primeru kmali zamenjal.
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Ljubljana

Meni se je pozimi dogajalo isto,predvsem ko je bilo mokro!Potem pa sem zamenjal obloge in diske,pa je bilo nekaj časa v redu!Čez kak mesec spet isto,vendar so meni dejansko zavore delovale nenormalno ob prižgani lučki!Z prihodom toplejšega vremena pa so težave izginile. :?:
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

tom napisal/-a:Če lučka sveti, pol mi ABS ne dela. A ni senzor pri homokinetičnem zglobu? enkrat sem jih mal pošmirglal in je blo isto. Ni tisto pri amortizerju samo konektor od senzorja :?: :?: Ploščice si bom v vsakem primeru kmali zamenjal.

njavečkrat je konektor spucaj pa našpricaj z kontakt sprejom oz. WD 40
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

AR-146 napisal/-a:spucaj senzorje to je enako delal pri meni pa še pri nekomu tko da odpreš havbo in imaš pri vsakem amortizerju senzor drugače je že bila ta tema poišči malo

LP
tist je konektor, senzor je pri kolesu.
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

przlend napisal/-a:Meni se je pozimi dogajalo isto,predvsem ko je bilo mokro!Potem pa sem zamenjal obloge in diske,pa je bilo nekaj časa v redu!Čez kak mesec spet isto,vendar so meni dejansko zavore delovale nenormalno ob prižgani lučki!Z prihodom toplejšega vremena pa so težave izginile. :?:
Meni ga isto serje tale ABS, enkrat dela enkrat ne dela, pa sem že vse spucal in našprical pa je še zmeri isto sranje.

Zadnjič sem menjal akumulator in je ABS po parih dneh spet začel delovat, zdaj pa zadnje 3 mesece spet ne dela.

Na testerju pa pokaže da je zanič glavni računalnik za ABS - cena je pa za zjokat
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

creed555 napisal/-a:
GTA napisal/-a:Če imaš srečo je le kak "visokokvaliteten" senzor (ne sprašuj kdo ga izdeluje :? ) in enkrat dela enkrat pa ne.

Meni trese volan tam pri 120-140. Pol pod 120 pa ne trese več. Kaj bi to lahko bilo? Drugače ABS dela normalno. In tud drgač nič ne trese. Sma tam umes tko mal.
Zviti diski....da se zrihtat z struženjem diskov vendar ni 100 % da se problem ne ponovi. Če te zelo zelo moti menjaj prednje diske. Nevarno načeloma ni, bremze ućinkujejo enako.

Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

ABS ja..men pa se čez vožnjo po zjebanih cestah vklaplja čeprav ne zaviram in ko morem zavret mam pedalo tak trdo da morš stisnit ko budala primejo pa tudi nena drgač. Kot da nebi mel servo ojačevalnika le z razliko ta pedala zaradi ABSa vibrira.
Ma kdo isti problem al je kaj narobe?
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
impact
Alfa Junior
Alfa Junior

creed555 napisal/-a:

Isto je men tresl, ko sm bremzu pri hitrostih med 120 -200. In to tko, da mi je skor iztrgal volan iz roke... vsi smo se strinjal, da mam zvite prednje diske. Zamenjam. Isto. Pol sem zamenju še gume in od takrat je OK :P
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

creed555 napisal/-a:

Moral boš gume ponovno centrirat!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Odgovori
  • Informacija