Moderator: Tehnika moderatorji

Razdret boš mogu sredinsko konzolo, jest sem jo že enkrat samo sem pozabil kako je šlo.przlend napisal/-a:Zanima me kako naj zamenjam žarnico za osvetljavo nastavitve temparature na sredinski konzoli pri 145??

Sej sem ti reku da boš mogu vse razdret. Meni je pa prejšnji teden crknila lučka tam kjer maš nastavitev vpiha, tako da sem na istem kot ti.przlend napisal/-a:Sem zamenjal,tako da sem moral celo sredinsko konzolo razdrt!

Zadaj za števcom so žarnice, samo je zajeban razdret, pa vem da je ena fora, ker je števec spodaj zataknjen na neke železne nosilčke in moraš pravilno ven potegnit, jest sem ko sem menjal mal zjebal armaturo in pa seveda sem že pozabil kako se naredi. Počas si bo treba take stvari začet zapisovat.Foggy napisal/-a:Ima kdo kaj izkušenj za zamenjavo žarnice v števcu, ki kaže prevožene kilomter-display ni osvetljen. Pa kje menjaš oziroma razdreš žarnice za osvetlitv obvolanske ročice (obeh) za brisalce in luči....
LP

Ne pozabit še na dva imbus vijaka na zgornji prezrečevalni odprtini!GEISTERFAHRER napisal/-a:Sem menjaval pri boxer in twin sparkih, no zadeva je čist enostavna!
1.menjava zarnic v števcih:
Najprej snemi plasticno obrobo okrog stevca, samo PAZI, obrobo je potrebno potegnit proti sebi in NE gor ali dol, ker drugace bos zlamal plastiko! Plastika je natakneja na dva jezička! Pol boš opazil dva imbus vijaka, ju odviješ, potegneš števec ven in od zadaj na števcu maš šest čepov, z žarnicami!
2.menjava žarnic sredinske konzole:
Boxer ma čist enostavno in sicer, najprej snameš vzdolžno letev armaturke sovoznika, odviješ vijake, snameš šalterje regelerjev za temp, hitrost in nivo, odviješ vijak na sredini, ter armaturni del levo od klucavnice,(v čepu pri ključanvici je skrit še en vijak) in ko si domontzamjaš obe žarnici!
Twin spark; narediš enako, le pri sredinski konzoli, moraš razdret še pepelnik, kjer sta skrita še dva vijaka!
Obvolanske ročice pa nimajo žarnic ampak neke vrste LED diode! Pričneš pa pod volanom...
Lp,

Kje pa jih boš dobil in za koliko?Pa učinek me zanima!colibry napisal/-a:no to za stevc pa armaturko razdret pa kr lepo napiste jst mam namen use zarnce zamenjat z belimi (visokosvetlecimi ledicami).
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov