poraba 1.6 ,1.8, in 2.0 alfa 156

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
andrej111
Alfa Junior
Alfa Junior

mene pa zanima kakšna je poraba goriva pri omenjenih modelih prosim za čimtočnejše podatke ker me zanima zaradi izbire glede na porabo in moč!!!

ne vem kaj bi kupil zato se obračam na vas da mi pomagate!!

hvala lepa!!!
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

1.6 120km poraba od 7.5-10 litrov odvisno kje se boš vozil in kako...za to mašino vsi pravijo da je mal prešvoh za 156ko...
1.8 145km poraba 9-12 litrov...tako pravijo,po mojem mnenju je lahko tudi nižja,spet odvisno kje se boš vozil in kako
2.0 155km tudi tam do 12 litrov...spet,relacije z lepo potovalno hitrostjo bistveno nižja poraba...
Uporabniški avatar
AlfaGTA
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica

med 1.6 in 2.0 je zelo majhna razlika v porabi.....to ti govorim pri normalni vožnji (130km/h avtocesta,......)

1.6 : 11,4 - 6,4 - 8,2
1.8 : 12,1 - 6,4 - 8,5
2.0 (JTS-165 hp) : 12,2 - 6,6 - 8,6 ....se pravi da 2.0 ts...lahko še kakšen deci manj.

to so tovarniški podatki.
AlfaRomeo.....Beauty is not enough !!!

(2 x AR155, 1 x AR145, 2 x AR156)....dovolj !?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

2.0jts ma bolši izkoristek bencina in manjšo porabo (to je tut največja prednost jts sistema(kao))
vuso
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

No tisto 6,x l lahko kar mirno pozabiš.take alfe da bi imela 6,x l še niso pogruntali.no vsaj jaz je ne poznam :oops: razen jtd seveda.malo ooftopic ampak da ne bo slučajno kdo začel verjeti v dedka mraza.tovarničkim podatkom prišteješ približno 1l in imaš približno porabo
Uporabniški avatar
AlfaGTA
Alfa Member
Alfa Member

vuso napisal/-a:No tisto 6,x l lahko kar mirno pozabiš.take alfe da bi imela 6,x l še niso pogruntali.no vsaj jaz je ne poznam :oops: razen jtd seveda.malo ooftopic ampak da ne bo slučajno kdo začel verjeti v dedka mraza.tovarničkim podatkom prišteješ približno 1l in imaš približno porabo
jaz nevem, kakšen stil vožnje imaš ti....samo, jaz ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da se lahko poraba zelo približa najnižji (tovarniški) porabi.
prejšnji teden sem bil v švici in je bila poraba z enim od rezervoarjev, z mojo alfo povprečje 7,5 l/100....
vozil, sem po avtocesti in pa tudi čez razne prelaze.....res je nisem pretiraval, bila je zmerna vožnja.....ampak upam si trditi, da se da to porabo še full znižati !!!

in zakaj po tvojem tovarniške trditve ne bi držale ???
da se, če hočeš !!!
tudi sam sem vozil golfa 1.9 tdi (90 hp) in sem imel porabo 3,9 l/100.....v peti prestavi, 1500 obratov in nekje 90 km/h hitrost.

Uporabniški avatar
vizo
Alfa Member
Alfa Member

Moja 1,8 žre ene 9 - 10 L pri normalni vožnji (večinoma po mestu), tako da če misliš katero koli nabavit kar sprejemi porabo okol 10L, kar je glede na moč motorja povsem normalno.
Slika
Uporabniški avatar
jezand
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor
Kontakt:

no. jaz imam 156 1.8ts, menjan čip in filtri ter izpuh, ima jih zdaj cca,170KM, žre pa normalne vožnje (malo mesta, izven), pa brez tiščanja pretiranega cca. 10L.

seveda navzgor ni omejena, dol pa na enih 9L.

p.s. votim drugače službeno 156 2.0ts, pa ima enako porabo, gre pa slabše.

upam da ti kaj pomaga.

lp, andrej
------------------------------------------------------
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

jezand napisal/-a:no. jaz imam 156 1.8ts, menjan čip in filtri ter izpuh, ima jih zdaj cca,170KM
170KM, res? :wink: :?:
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

jezand napisal/-a:no. jaz imam 156 1.8ts, menjan čip in filtri ter izpuh, ima jih zdaj cca,170KM, žre pa normalne vožnje (malo mesta, izven), pa brez tiščanja pretiranega cca. 10L.

upam da ti kaj pomaga.

lp, andrej
hehe valda zracn filtr ti je dal 10KM auspuh pa 20Km.. fak kwa eni nasedao takim bedarijam :) avto ima isto KM z filtrom al pa ne :) sam hitrej razvija moc.. pa se to samo ob pravi montazi ( CAI ).. za izpuh je pa tko.. ce ni izpusnio kolektor menjan pa katalizator vn pobran ima enak konjou :) tist zadn lonc ce si menu je samo da mal ropota in nic drugega..

zdj pa da se nasmu vprasanju sledimo : 2.0 TS je met najbols... je mal vecja registracija pac ampak pije glih tako kot 1.8ts... 1.6 ts je pa presvoh masinca za ta avto im ima bistveno vecjo porabo.

LP
vuso
Alfist
Alfist

AlfaGTA napisal/-a:
vuso napisal/-a:No tisto 6,x l lahko kar mirno pozabiš.take alfe da bi imela 6,x l še niso pogruntali.no vsaj jaz je ne poznam :oops: razen jtd seveda.malo ooftopic ampak da ne bo slučajno kdo začel verjeti v dedka mraza.tovarničkim podatkom prišteješ približno 1l in imaš približno porabo
jaz nevem, kakšen stil vožnje imaš ti....samo, jaz ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da se lahko poraba zelo približa najnižji (tovarniški) porabi.
prejšnji teden sem bil v švici in je bila poraba z enim od rezervoarjev, z mojo alfo povprečje 7,5 l/100....
vozil, sem po avtocesti in pa tudi čez razne prelaze.....res je nisem pretiraval, bila je zmerna vožnja.....ampak upam si trditi, da se da to porabo še full znižati !!!

in zakaj po tvojem tovarniške trditve ne bi držale ???
da se, če hočeš !!!
tudi sam sem vozil golfa 1.9 tdi (90 hp) in sem imel porabo 3,9 l/100.....v peti prestavi, 1500 obratov in nekje 90 km/h hitrost.
Za dizle ne rečem.to je čist neki druzga.jaz se s to porabo kar dost igram in že nekaj časa ugotavljam koliko je minimum.jaz imam 1.4TS in imam min. 7.4 l.da bi jo pa še znižal za en liter se mi zdi praktično nemogoče.no , ko bo komu uspelo spravit bencinsko alfo na 6.5 bom verjel da tovarne ne lažejo prej pa zelo težko :doubt: Jaz ko sem prvič prilezel na 7.5 sem tudi imel občutek da se da komot znižat še za 1l, ampak praksa kaže drugače.jaz če se preveč trudim imeti nizko porabo je ponavadi še slabše.
sicer nam je pa (verjetno) vsem jasno da alf nimamo zaradi majhne porabe in nizkih stroškov vzdrževanja :mrgreen:
Uporabniški avatar
AlfaGTA
Alfa Member
Alfa Member

ja vuso....se strinjam s tabo. tudi jaz ne gledam kolk mi rabi, samo tko, na eni daljši vožnji pa se kdaj potrudim in provam narest čimveč kilometrov z enim tankom (seveda odvisno od okloiščin)....to pa delam, le za lastno statistiko.
uglavnem naredil sem 2500 km (med drugim tudi švica) in povprečna poraba je bla 8,5 .....kar sploh ni slabo !!! :wink:

Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Jao folk nemorte mestne pa relacije primerjat....po mestu vsak mal močnejši mlinček žre od 8 litrov naprej...na relaciji se da pa kako 2.0ts zihr spravit krepko pod 9 litrov ob kulturni normalni vožnji....je pa valda odvisn tut od vaše vožnje;a šaltate pr 3k rpm al pr 5k rpm,al hitr pospešujete al počas,a jadrate po avtocesti al se skos zaganjate gor pa dol,a bremzate z mašino al ne...itd itd...če jst mojo spravm na 7,5 litrov brez da rodim zravn ni boga da ena 1.6 ts tut tok normalno pije....pa je moja tut mela porabo na testu 13 litrov recmo...sej pravm-odvisno je velik od voznika...
kaduza
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: vrhnika

jezand napisal/-a:no. jaz imam 156 1.8ts, menjan čip in filtri ter izpuh, ima jih zdaj cca,170KM, žre pa normalne vožnje (malo mesta, izven), pa brez tiščanja pretiranega cca. 10L.

upam da ti kaj pomaga.

lp, andrej

Dej graf gor prlimi ane, da vidmo 170 konjckov. :wink:
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zapomni si fenomen italijanskih motorjev, več kot ima kubov in konjev, manj pije. Ne velja samo za v6 in turbače.

Konkretno ti lahk povem, da se da 33ko 1.7 16v spravit pod 7l.
Odgovori
  • Informacija