Kaj vse vam je crknilo?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
androh
Alfa Member
Alfa Member

Hehe, čakam na prvega, ki bo zbral dovolj poguma in priznal, da je alfa potratna italijanska prasica........
hair123
Alfa Junior
Alfa Junior

Je pa popolnoma res da se alfo kupuje s srcem!
Uporabniški avatar
kocko
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

hair123 napisal/-a:Je pa popolnoma res da se alfo kupuje s srcem!
ne vem zate ampak jaz sem jo kupil z denarjem :lol: :mrgreen:
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

O,sedaj k sm tebe vidu sm se spomnu še na ročko za žmigavce, tisto sem tut zamenjal.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem prepričan, da če bi tako gonil npr. kakšnega cliota, kakor gonim svojo lubico, da bi sedaj imel samo volan na steni za spomin nanj.
Uporabniški avatar
alfatuner
Alfa Member
Alfa Member

Avto je avto namenjen prevozu iz točke A v točko B.
Vsi avtomobili imajo težave eni z motorji eni z elektroniko eni z menjalniki itd.
Pri vsakem rabljenem avtomobilu moraš pričakovat da ti kaj crkne, saj so dandanašnji avtomobili narejeni tako da mora pač neka stvar crknit.
Glede na to da si se obrnil na forum za podatke kaj vse lahko crkne na alfi so ti pač uporabniki povedali svoje izkušnje in težave jaz pa ti lahko povem da so vsi te podatki resnični. Katerokoli vozilo kupiš ni važno ali je to VW, BMW, MERCEDES, PEUGEOT, HONDA, CITROEN, ALFA ROMEO itd. pri vsakem slej ko prej nekaj odleti, vsi so narejeni iz različnih kovin in kupa gume oz plastike. Končno obliko jim da le design. Več ali manj so materijali povsod enaki, razlika je samo v konstruktoskih prijemih in prav zaradi teh se naredi tudi razlika v vožnji med eno in drugo znamko.
Končni zračun pri nakupu vozila ti je cena vozila samega, poraba, cene rezervnih delov. Pri nakupu vozila letnik 98 ne moreš pričakovati da je vozilo novo, ker ni saj so materijali podvrženi obrabi prav tako kot tvoji čevlji. Ko se odločaš za vozilo se vsedi vanj in se odpelji en krog da vidiš če ti vožnja ustreza na koncu pa si kupiš tistega v katerem si se najbolje počutil. Vsa vozila so namenjena cesti in tam jih moraš tudi preizkusiti, neglede na to, kaj mu piše na znački. Na koncu te bo eno pač prepričalo da to je to. Kupi si vozilo ki ti je všeč in se v njem dobro počutiš neglede na to kaj pravijo drugi.
TUNIN TILL PERFECTION!
Uporabniški avatar
akhaab
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: lj-center

alfatuner,

=D> =D>
sapere aude
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

vedno več je elektronike, več se bo stvari pokvarilo.
lep primer je MB razred E :mrgreen: #-o

bosch rules #-o
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

androh napisal/-a:Hehe, čakam na prvega, ki bo zbral dovolj poguma in priznal, da je alfa potratna italijanska prasica........
a po porabi bencina :)
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

alfatuner napisal/-a:Avto je avto namenjen prevozu iz točke A v točko B.
Vsi avtomobili imajo težave eni z motorji eni z elektroniko eni z menjalniki itd.
Pri vsakem rabljenem avtomobilu moraš pričakovat da ti kaj crkne, saj so dandanašnji avtomobili narejeni tako da mora pač neka stvar crknit.
Glede na to da si se obrnil na forum za podatke kaj vse lahko crkne na alfi so ti pač uporabniki povedali svoje izkušnje in težave jaz pa ti lahko povem da so vsi te podatki resnični. Katerokoli vozilo kupiš ni važno ali je to VW, BMW, MERCEDES, PEUGEOT, HONDA, CITROEN, ALFA ROMEO itd. pri vsakem slej ko prej nekaj odleti, vsi so narejeni iz različnih kovin in kupa gume oz plastike. Končno obliko jim da le design. Več ali manj so materijali povsod enaki, razlika je samo v konstruktoskih prijemih in prav zaradi teh se naredi tudi razlika v vožnji med eno in drugo znamko.
Končni zračun pri nakupu vozila ti je cena vozila samega, poraba, cene rezervnih delov. Pri nakupu vozila letnik 98 ne moreš pričakovati da je vozilo novo, ker ni saj so materijali podvrženi obrabi prav tako kot tvoji čevlji. Ko se odločaš za vozilo se vsedi vanj in se odpelji en krog da vidiš če ti vožnja ustreza na koncu pa si kupiš tistega v katerem si se najbolje počutil. Vsa vozila so namenjena cesti in tam jih moraš tudi preizkusiti, neglede na to, kaj mu piše na znački. Na koncu te bo eno pač prepričalo da to je to. Kupi si vozilo ki ti je všeč in se v njem dobro počutiš neglede na to kaj pravijo drugi.
Na kratko, matrerial je v vsakem primeru podvržen staranju, pa če se voziš ali ne!
A misliš, da če bi zdej kupil avto letnik 2000 in z 0 km, bi imel nov avto? #-o
=D> alfatuner
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Sicer sem alfist en mesec, ampak ko sem avto kupoval me je kar precej folka prepriceval samo italjana ne. No jaz sem ga vzel ker sem zaljubljen v njihovo obliko in ker se vozijo fenomenalno. Sem pa v casu ko sem kupoval avto in pa skozi te prve tedne spoznal kar nekaj zgodb z alfami in niti eden se ni znamke popljuval. So tezave, ampak vecidel jih je taksnih, ki ne predstavljajo velikega stroska in jih izvajas na nekaj deset tisoc kilometrov.

Ce bos avto cuval, predvsem se izogibal tiscanju mrzlega motorja in ce bos redno servisiral stvari, ki gredo hin (sej ves ponavadi ena napaka vodi v drugo, pa naj si bo alfa al pa bmw) ti bo avto dobro sluzil. Je pa z alfami tako, da si je potrebno na vsakih tisoc ali dva tisoc km mal roko umazat pa potegnit sipko od olja ven, ter morda dolit nekaj kapljic. Pac, tako so motorji narjeni in skrb ti potem trikratno povrnejo. Pa glede tega dolivanja olja ti lahko iz lastne roke povem, da za jtd tud to ni vec potrebno.

Kar se pa vlozenega denarja za zamenjave oz. popravila tice sem pa pri svoji moral zamenjat grelne svecke (to sem vedel ko sem jo kupoval), parkirno lucko in pa lucko v konzoli... In to je to. Slab mesec pod mojo streho in ze skorajda 4000 precudovitih kilometrov.

Aja pa dones zjutraj sem slisall eno fin stos... Zakaj se alfisti popoldne ne pozdravljajo ko se vidijo na cesti. Ker se ze zjutraj srecajo in pozdravijo na servisu :D

btw mamo v firmi renoja, ki mu je pred mesecem sla garancija. Naklepal smo 40000km zdej delamo pa generalno ker je jermen preskocil. Redni servisi in vsi izredni servisi na pooblascenem servisu niso nic pomagal, da nam zdej ne bi blo potrebno odstet miljona za popravilo. Pa tolk renojev je vuni. Bo pa ze dobr avto to.
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Scremer napisal/-a: Je pa z alfami tako, da si je potrebno na vsakih tisoc ali dva tisoc km mal roko umazat pa potegnit sipko od olja ven, ter morda dolit nekaj kapljic.
Eh kje pa... To je tud men folk nabiju predn sm kupu Alfo. Ja pa olje zre pa italjan je, najbols da gres u Merkator pa eno gajbo Cekin olja nabavs, bo vsaj mal po pomfriju za tabo disal....kr neki. Men ga med posameznimi servisnimi intervali pozre glih 0,5mm ce gledam sipko za olje. Mislm da se je ta zgodba z oljem koncala z uvedbo TS masin..

LP
Tommo
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

Se opravičujem za vprašanje

Ampak še vedno ne vem kaj je LMM!? :oops:
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

luft massen messer merilec pretoka zraka pove ti kok zraka je šlo v tovj motor da elektronika ve kok goriva ubrizgat če ti crkuje nia motor pravih podatkov in se vklopi ponavadi backup program ki ni optimiran in avto žre bencind a en skuri motorja zaradi pomankanja bencian tko jst vem če sm kej narobe povedu nej me pa kdo popravi

Lp Klemen
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Tommo
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

Hvala za dobro obrazložitev :wink:
Odgovori
  • Informacija