Če gre za poznejši tip napenjalca s kataloško 60808222 potem je enak kot pri vseh 3.0 V6 12V motorjih v alfah 164.Borgir napisal/-a:španar za zobati jermen to
V bistvu ne, prisoten je pri evropskih 12V različicah 3.0 V6 motorja v 164 in 75, tudi v 2.5 iz 155.Damijan napisal/-a:A je ta nesrečni napenjalec prisoten pri vseh alfinih V6 motorjih???
Najbolj me zanima za AR164.

NO, tole sem hotu slišat, kar me najbolj zanima.SHadowX napisal/-a:... AR 164 s 3.0 24V motorjem, hidravlicnih napenjalcev več nima, saj je celotna pot zobatega jermena zasnovana na novo.
Nazalost, pa je postopek menjave jermenov pri 24V motorju še daljši in veliko bolj kompliciran, obenem pa ima tudi več napenjalcev, kateri skupaj stanejo približno toliko kot hidravlični pri 12V motorjih.Damijan napisal/-a:NO, tole sem hotu slišat, kar me najbolj zanima.SHadowX napisal/-a:... AR 164 s 3.0 24V motorjem, hidravlicnih napenjalcev več nima, saj je celotna pot zobatega jermena zasnovana na novo.
THNX

Nimaš kej, užitek nekaj stane, ker hočem met spet tak agregat (164 Q4).SHadowX napisal/-a:Nazalost, pa je postopek menjave jermenov pri 24V motorju še daljši in veliko bolj kompliciran, obenem pa ima tudi več napenjalcev, kateri skupaj stanejo približno toliko kot hidravlični pri 12V motorjih.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti