Prometna nesreca!

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Marco O'Polo
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!
Rabil bi en nasvet.

Danes je moj brat sel domov z mojim avtom, nakar se je vraca v mb in ko je prehiteval eno staro gospo je ta naenkrat zivila levo brez da bi dala smerokaz.

Tak da je moja Alfa baje pripravljena na servis :cry: :cry: :cry:

Sedaj so policist rekli da bo krivca dolocil sodnik. Mene pa zanima se sledeca.
Avto ima poln kasko brez odbitne fransize.Sedaj bi sel rad cim prej urejat da se mi avto uredi, a lahko avto uredim preko zavarovalnice se preden se doloci krivec , ali kak to gre?Ali mi sedaj to vse krije kasko?

Pa kam bi ga peljal.Alfa servis je najblizja v samem mb.

Hvala
156SW
Alfa Member
Alfa Member

Najprej daj avto ocenit. Nato pa lahko uveljavljas kasko in ce se kasneje ugotovi da nisi nic kriv dobis kuponcek nazaj kr ga zavarovalnica dobi od zavarovalnice povzrocitelja. Tako nekako bi moralo biti - vsaj vcasih je bilo tako. Ja pa najbolje da vprasas na zavarovalnico.
Uporabniški avatar
Marco O'Polo
Alfa Junior
Alfa Junior

Sem se prej poklical pa so rekli da naj uveljavim zacasni kasko, in to je to ko ti ga zrihtajo in pol se grebemo se lahko mi naprej za kuponcke.

Zdaj pa me zanima kam bi ga peljal da mi ga porihtajo?

Nekaj je za poklepat pa pobarvat.

Sem mislil ce bi ga pelal kar v mb do petrovcica ali celo do serbineka?
Uporabniški avatar
Policist
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ajdovščina

Kot si že sam ugotovil, je najbolje it na zavarovalnico in uveljavljat kasko. Kar se tiče pa sodnika je pa stvar sledeča. Po vsej verjetnosti bo v danem primeru obojestranska krivda, razen če nimaš kakih prič. (priče v tvojem avtomobilu niso ravno objektivne - žal). Če je bil, kje kdo in je vso zadevo videl, in so ga policisti tudi popisali, potem je stvar lažja. Po mojem bo pač vsak kril svojo škodo in to je to.
Slika
Uporabniški avatar
Marco O'Polo
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala
tom
Alfist
Alfist

jaz sem imel tudi podoben primer, sem šel prehitevat 2 avta in ko sem prehiteval prvega, je le ta brez žmigavca zavil levo in sva se z boki udarla! Ampak v mojem primeru, je sam voznik priznal krivdo, čeprav sva se mogla dolgo kregat...
Odgovori
  • Informacija