Speljevanje???

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Ne rata mi lepo speljat!!!!!

Vajen sem, da speljem cisto na izzi in ne s prevec obrati... zdaj, da kolikor tako mehko speljem, moram dat ful prevec obratov (za moje pojme) ... cca 2500... drugace se zgodi, da mi avto poskakuje-kot traktor, pac grdo speljevanje!! Podobno je sicer v rikverc, ampak je vseeno bolje!

Kaj bi lahko bilo narobe?

Razen tega, da bi lahko bil anti-talent!! (pa ceprav sem vozil vsaj 15 razlicnih avtomobilov in nikoli imel takih problemov!!!)

Avto: 145 1.4 16V L1999

LP
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

A je kdo iz LJ, s podobnim avtom, da bi lahko primerjal? Ker mi gre hudo na zivce!

LP
Uporabniški avatar
jezand
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor
Kontakt:

hja, načeloma bi moral avto spejat že ko samo sklopko spustiš (čist nežno), torej na "štamgasu".

pa je motor takrat hladen, al je že v delovni ?!?!

lp,
------------------------------------------------------
CAPO
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: PTUJ
Kontakt:

Ti sklopka takoj prime ali proti koncu?... Ce proti koncu je sklopka cau-bau---

Rocno si odtegno? :mrgreen:
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

- avto se lepse spelje, ko je zjutraj prvic vzgan, na naslednjem kriziscu so ze problemi

- sklopka prime nekje na sredini hoda

- rocna je odtegnjena ;)

Edino kar mi pade na pamet, da enostavno nimam pravega tajminga za gas in popuscanje sklopke :?

LP
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Mogoče avto ne dobi dost zraka... jst sem mel iste probleme z VWjem, pr njih je to serijsko...
Vglavnem loputa za zrak se zasvinja in se na začetku rahlo zatika, posledično motor ne dobi dost zraka... Kako to zgleda? Ko avto zjutraj vžgeš laufa pod bogatejšo mešanico in takrat avto dela normalno, ko se segreje in preklopi na normalno mešanico zraka in bencina se pa začnejo problemi... potem sploh ne moreš speljat z normalnim gasom, če ga nič ne dodaš se avto dobesedno matra, zaganja in poskakuje ker se lovi... ko ga pa malo dodaš tako da se loputa sprosti (mal bolj odpre) pa normalno spelješ sam problem je k maš že cca 2000 obratov in še več in zgledaš k en avto-šolar...
Če bi bla pa taka napaka možna tud pr Alfici pa ne vem, vbistvu sploh ne vem kako ma TS narejen ta sistem za dovod zraka (a ma elektronsko al mehansko loputo?)... ti bo kak drug znal to povedat...
ko odkriješ poročaj...
CAPO
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: PTUJ
Kontakt:

...z TS-sko jaz nisem imel takšnih problemov...
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Overs[t]eer napisal/-a:Mogoče avto ne dobi dost zraka... jst sem mel iste probleme z VWjem, pr njih je to serijsko...
Vglavnem loputa za zrak se zasvinja in se na začetku rahlo zatika, posledično motor ne dobi dost zraka... Kako to zgleda? Ko avto zjutraj vžgeš laufa pod bogatejšo mešanico in takrat avto dela normalno, ko se segreje in preklopi na normalno mešanico zraka in bencina se pa začnejo problemi... potem sploh ne moreš speljat z normalnim gasom, če ga nič ne dodaš se avto dobesedno matra, zaganja in poskakuje ker se lovi... ko ga pa malo dodaš tako da se loputa sprosti (mal bolj odpre) pa normalno spelješ sam problem je k maš že cca 2000 obratov in še več in zgledaš k en avto-šolar...
Če bi bla pa taka napaka možna tud pr Alfici pa ne vem, vbistvu sploh ne vem kako ma TS narejen ta sistem za dovod zraka (a ma elektronsko al mehansko loputo?)... ti bo kak drug znal to povedat...
ko odkriješ poročaj...
Izgleda res nekaj takega...

A lahko kdo pove kako naj to preverim?

LP
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

kixs napisal/-a:Ne rata mi lepo speljat!!!!!

Vajen sem, da speljem cisto na izzi in ne s prevec obrati... zdaj, da kolikor tako mehko speljem, moram dat ful prevec obratov (za moje pojme) ... cca 2500... drugace se zgodi, da mi avto poskakuje-kot traktor, pac grdo speljevanje!! Podobno je sicer v rikverc, ampak je vseeno bolje!

Kaj bi lahko bilo narobe?

Razen tega, da bi lahko bil anti-talent!! (pa ceprav sem vozil vsaj 15 razlicnih avtomobilov in nikoli imel takih problemov!!!)

Avto: 145 1.4 16V L1999

LP
Sprobaj speljat brez zračnega filtra, pol pa boš videl, če je problem v filtru!
Pa še to, pri Alfi 145/146 Boxer-TS, opaziš bolj, kot pri večini drugih avtomobilih, da je enota menjalnik-sklopka-gas skupno bolj športno nastavljena, s tem bolj kratka prestavna razmerja in posledično potreba po relativno večji moči! Ja in zaradi kratkega in trdega hoda sklopke, je potrebno razvit pravi „feeling“!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

tut pr 33ki se mi zdi, da je nekako tako nastavljeno. meni je namrec mehanik reku ze 2 leti nazaj da bo treba menjat sklopko ker prime cisto na koncu.. pa je po dveh letih isto kot je bilo - brez problema!
EboranMS
Alfa Member
Alfa Member

Brez veze komplicirate,poba se mora navaditi na alfo.Očitno nima kaj dosta izkušenj.LP
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

041 53 33 82 Blaz

Poklic pa se bova ucila :mrgreen:

Men tud ne rata lepo spelat, vedno zakoplje v prazno.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

prevec konjev:))
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

kixs... pomoje je najboljš da se dobiš z nekom na forumu k ma podobno alfo pa da probaš njegovo, oz. on tvojo... Tist k vozi alfo bo hitr vidu a ma alfica kakšne probleme al ne... [tist kar sem jst pisal je ena izmed možnih variant lahko pa da je problem čist drugje]

No evo sej Laser se ti je že ponudu poklič ga... pa naj on proba - mal filinga mislm da že ma v teh letih prijateljevanja z Alfo... [sam pazi, da ga ne boš samga spustu na testno vožnjo... [-X ti jo zna spelat... :-)( O:) ]
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Halo.. 1.4 ma :)
Odgovori
  • Informacija