Selespeed?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
dejanka1
Alfa Member
Alfa Member

Alo Alfisti, kaj si mislite o selespeed menjalniku; ima kdo kakšne negativne izkušnje z njim? Kolk pa kj prib. performance avta (v primerjavi z navadnim menjalnikom) trpijo?
Hvala za odgovore.
Lp, D.
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor
Kontakt:

Jaz sem ga parkrat uporabljal v Stilotu Abarth, pa je bil kr ok no. Cas menjavanja je nekje tak kot ce bi hitro menjaval z navadnim. Zna (vsaj pri Stilotu) dat vmesni gas ce menjas na visoke obrate. Fajn je ker imas opcijo manual, pa mas pol ono formula-style menjavanje.

Se pa je baje na Stilotu full kvaril (kolegu so 2x menjalnik menjali, ker je nekaj zasteka). Kako je pri Alfah pa ne vem :)

D.
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Ljubljana

Izogibaj se selespedu,ker je en crap!!
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

przlend napisal/-a:Izogibaj se selespedu,ker je en crap!!
Izkušnje al predvidevanja?
racingboy
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Unec
Kontakt:

Moj kolega vozi že 4. leta AR 156 Selespeed pa mu čist cool dela. Sam je pa počasna zadeva.
"Misliš, da obstaja neka meja. Ko se je dotakneš, se nekaj zgodi. Šele tedaj veš, kje je tvoja meja."
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

racingboy napisal/-a:Moj kolega vozi že 4. leta AR 156 Selespeed pa mu čist cool dela. Sam je pa počasna zadeva.
Ti ko si na sekvencnega navajen :)
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

frend je mel na 147ki selespeed in ni mel nikol nobenih problemov. se mi pa zdi, da bi avto z 150km lahko bolj letel.
bosko
Alfa Member
Alfa Member

Pridi in probaj zadeva je fenomenalna
Uporabniški avatar
alf
Alfa Member
Alfa Member

Probal že marsikaj in po mojem mnenju so alfice v celem krasne, če pa želite dobr avtomatski, pa kakršenkoli že, menjalnik pa je roko na srce "made in germany" v tem primeru zakon. Selespeed je OK, je pa v primerjavi z omenjeno konkurenco po MOJEM mnenju res precej v zaostanku. V mislih imam že omenjeno počasnejše menjavanje, občasno "zmedenost" menjalnika predvsem pri agresivnejši vožnji. Za neprezahtevnega voznika, oz. za vsakdanjo rabo je pa zadeva povsem zadovoljiva.

LP
ALF
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

alf napisal/-a:Probal že marsikaj in po mojem mnenju so alfice v celem krasne, če pa želite dobr avtomatski, pa kakršenkoli že, menjalnik pa je roko na srce "made in germany" v tem primeru zakon. Selespeed je OK, je pa v primerjavi z omenjeno konkurenco po MOJEM mnenju res precej v zaostanku. V mislih imam že omenjeno počasnejše menjavanje, občasno "zmedenost" menjalnika predvsem pri agresivnejši vožnji. Za neprezahtevnega voznika, oz. za vsakdanjo rabo je pa zadeva povsem zadovoljiva.

LP
podpis!
selespeed nima proti recimo smgju za zemlje
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

jah je treba vedt da je zasnova selespeeda stara že kr ene par let,SMG je pa čist nova zadeva...
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

kok je selespeed star? to je prslo vn v 147ki a ni?
od frenda fotr ma m3ja letnik 2002 pa ma smg not.
sicer pa - tut tanove 156ke majo selespeed pa grem stavt, da se ni skoraj nic spremenil od prvih!
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Prva generacija SMG-ja ni nic drugega kot Selespeed, se na kontrolnih racunalnikih menjalnika na veliko pise Magneti Marelli Selespeed.
SMG II pa je nekaj povsem drugega.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

bil je v 156kah...ne vem kerga leta točno, sam je že kr neki časa....
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

glede starosti selespeeda... pri nas sem bil na testni vožnji tam eno 6 let nazaj.
kar se pa tiče samega menjavanja... he he.. ko ga enkrat maš ga več ne daš.
izkušnje:
pri nizkih obratih tam do 4000, se opazi da je malce počasnejši. nad 4000 pa na navadnem niti kuplunge ne boš stisnil pa ma že više. edina jeba je pri prehitevanju. zakasni z šaltanjem dol... tak da moraš za avtom počakat da šalta, potem pa vsipaš. ...
pa super se mi zdi da ko se približuješ križišču, sam šaltava dol, ko se pa zaustaviš pa je že v prvi.
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Odgovori
  • Informacija