156 1.8 TS "zatrokira"

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
jezand
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor
Kontakt:

Torej, moja ALFA 156 1.8 TS zjutraj, ko je hladna, in ko hočem speljat kratkomalo zatrokira. Ko dva do trikrat fajn pohodim gas, pa preneha,in teče normalno dalje.
Še nekaj ! Popije preveč vode-antifriza !??!
Kaj bi lahko bilo temu vzrok ?!
Tesnilo ? Kabel ?

Lp, Andrej
------------------------------------------------------
Hombre
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Cjele

Mater, ka je zdej to?? A nas je zadela kaka epidemija...mozno da je to alfina gripa :D
ps> sej men tud...tulk ljudi je ze napisal ta problem, da si ze mislim da je to normalno pr alfi :wink:

LP Hombre
Tako je na vasi!
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

To glede trokiranja se tudi meni dogaja povsem enako. Sicer ne vsakič, zdi se mi, da predvsem takrat, ko je bolj vlažno. Mislim, da ni razlogov za skrb, pa tudi blazno nadležno ni!
alfaromeo1
Alfa Junior
Alfa Junior

Ko sem pred kratkim menjal variator faze se je tudi meni to začelo dogajati pred tem pa nič. Omenjal mi je da nekaj ni bilo prav naštimano pri jermanu od kar ga je našt... mi zjutraj zatrokira pri speljevanju. Motor je bolj tih skoraj neslišna. ( mogoče vžig, moram ponovno do njega )
primus
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljen Jezand,pa naj ti še jaz napišem svoje mnenje :lol: . Ko sem nazadnje govoril s serviserjem,sem mu povedal, da mi avto cuka-trokira dokler se mašina ne segreje do normalne temperature. In je povedal,da je to normalno za alfice,pač ena majhna hiba katero se da spregledat. Tako , da ni panike. Pa saj si to že vedel ne.. :lol:
Uporabniški avatar
R3p0rt3r
Alfa Member
Alfa Member

Naj še jst dam mal replike: No men pa moja laufa brez napake :D
Kaj bi pa potem rekel prej ko mi ni cukala pa trokirala? :?: neko nevideno čudo :?:
Bi ga kr mal vprašal.
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

pije ti antifreeze ?

mal rdeče paprike stres not v ekspanzijsko posodo pa bo

pa mal manj jo tiš
gregor alf
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

Če ti pije hladilno tekočino ga čimprej odpel zamenjat dihtungo(ali kaj drugega)ker uničuješ mašino pa še rja je pol prisotna in katalizator uničuješ.Meni je na passatu zaradi tega počla glava-dragooo!
alfa samec romeo po duši
po pameti
igor27
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ptuj

Tudi meni se je dogajalo da mi je moja Alfica hladna trokirala, pa sem upošteval nasvet drugih Alfistov.Natankaj 98 ali pa 100 oktanski bencin pa boš videl razliko.Probat ni greh, meni je uspelo.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

jezand napisal/-a:Torej, moja ALFA 156 1.8 TS zjutraj, ko je hladna, in ko hočem speljat kratkomalo zatrokira. Ko dva do trikrat fajn pohodim gas, pa preneha,in teče normalno dalje.
Še nekaj ! Popije preveč vode-antifriza !??!
Kaj bi lahko bilo temu vzrok ?!
Tesnilo ? Kabel ?

Lp, Andrej
Nekatere verzije imajo serijsko ta problem.
Težava se pojavi ponavadi takrat, ko ugasneš avto in je zunaj npr.temp 15 stopinj , zjutraj pa je 10 stopinj manj. Pri kontaktu je vse naštelano na napačno temp., ne zna se sam resetirat.
Rešitev je po navadi enostavna, avto vžgi, ugasni in še enkrat štartaj pa bo OK !
Pri večini pomaga.
Javi če deluje !

l.p.
Uroš
Hombre
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Cjele

Hmm...zanimiva resitev...bom probu ce dela >)
Sam sem sel s tem problemom do mehanika in sva prikljucla alfo na tester...ko je bla hladna, je tester pokazu fuc obe lambde,ko se je pa segrela, so pa tud lambde delovale v normalnem podrocju (no..skor..bolj pr spodnji crtici)...reku mi je,da je mozno,da ne ogrete lambde ne dovajajo ECUju pravilne informacije za vbrizg bencina v motor...men se zdi kr verjetna razlaga...

LP Hombre
Tako je na vasi!
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Men pa pri zagoni zdaj ko se je ohladilo motor zalaufa polpadejo obrati na kritično nizko mejo pol pa naenkrat zadiha in je OK.
"Automatski zaug" (kao-oz iz CPUja vodena simulacija zauga za hladen zagon ?? ) Da bi dal to prekontrolirat na servis? Sicer me ne moti samo ko se ti nekdo od kolegov/znancev not vsede ko je hladn ... pol pa že čuješ kak ovem zatrokira ko jo vžge...po vrhu pa je še "Alfa" in pol je tak celi avto hin.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ja p**** sam to ne mors verjet. Men je ta jajc trokiru skor odkar jo mam. Komi sm iz garaze zutri prlezu, strah se me je blo vkljucit na prometno cesto k mi je avto vedno skor crknu k sm mal po gasu prtisnu dokler ni biu ogret. Studiru kaj vse bo treba zamenjat in kaj bi lahko bilo. Zamenju od sveck, nakoncu se senzor pretoka zraka in senzor temperature vhodnega zraka. Se vedno isti k****. In kaj zdej ugotovim? 2x grem tankat na Agip in zadeva laufa brez trokiranja zjutri?! :lol: Pa tega clovek ne more verjet. :)

LP
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

jst nimam teh problemov jst v mojo natočm kjer kol dela BP boxer power :)
Uporabniški avatar
jezand
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

za : gregor alf

Samo tisto je bil PASSAT #-o

Hecam se....

zdaj dela !
------------------------------------------------------