Štarter ??

Tehnična teme o modelih 33, 75 in starejših

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
AlfaL
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo,
v zadnjo sem probal vžgati alfo 33, do kontakta
je šlo ni pa hotela vžgat.
Ko sem jo vžgal po klancu dol
mi ni potem več delala problema.
Le včasih noče vžgat, to se mi je v roku
3 mescev zgodilo 2X .Sumim da je nekaj s
štarterjem(zaganjačem).
Zanima me če se da kupit kje krtače ali moram
menat ves štarter?

Kaj priporočate?
Uporabniški avatar
akhaab
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: lj-center

mel isti problem na 75ki. ponavad ni hotla vzgat ce je bla segreta na delovno temperaturo, hladna pa. obnovil sm starter (krtace, avtomat...), pa je blo isto. Problem je baje v napeljavi od kljucavnice do starterja, ki tece zlo bliz motorja. Ko se motor segreje, se segreje tud napeljava in mimgrede prekine kaksen stik.

Men je pomagal, da sem avto ugasnu, ga takoj spet przgal in spet ugasnil. ne vem zakaj je to pomagal, ampak je :)
sapere aude
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Mel podoben problem - poglej maso na štarter.
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Ko probaš vžgat se sliš kakšen klik? Če se, potem so zanič krtačke v štarterju, servis take zadeve je nekje okol 5k.
Če se ne sliši nič pa se lučke mal zatemnijo potem je lahko kej z kablom od mase, ki je pritrjen na ohišje motorja.
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
AlfaL
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja, naredi klik, in lučke ostanejo iste svetlosti
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

mislm, da mam jaz al pa sigurn ma dare še kak štarter ...menjava pa tud ni nek velik poseg
Uporabniški avatar
Nuvolari
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Štarterjev kolikor hočeš. Dare
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

jst mam podobne probleme pr moji 155. sicer ni panike, če veš kva delaš. stanje je tako. včasih si sedu v avto, vtaknu kluč in obrnu. avto vžge. pol pa nekega dne ko izvedeš to, avto sam klik, pa nč. fora je, da zj vžigam tko, da vtaknem kluč v klučavnco, obrnem sam tuk, da da kontakt, počakam 1-2s (se zasliš en motorčk nek), pa pol obrnem, pa dela. sj v avto šol so me učil, da morš počakat, da ene lučke ugasnejo (na peugeotu 206), sam pr moji alfi jih ni :mrgreen:, zato nism nikol čakov . zj ne vem, a je to kj narobe, al ni panike. k zj tko vžigam avto že kar en let, pa ni blo nikol panike. prej sm pa en let tko vžigal, da nism nč čakov, koj na polno obrnu.
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če maš avto ki ni frgazar je dobr mal počakat zato da se pumpa zažene pa da se rač. ˝nastavi˝.. Če ma avo lučko rumeno na kateri je narisan motor potem je lepo počakat da ta lučka vgasne, seveda pa ni nič narobe če takoj vžgeš, stvar navade.
Če samo nardi klik so krtačke v štarterju fuč, če ni ravno 1.7 16V je menjava peresno lahka :D

Slika
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

155, 1.8 TS, pa še nobene rumene lučke nism vidu (razn tisto za rezervo pr benzu). pol bi mogu krtačke zamenat? k jst tko vžigam že cel let, pa sm mel namen tko delat dokler bo delal :mrgreen: , pa tut na servisu mi ni nč glede tega omenu. če bo panika bom zamenov, čene pa dokler bo šlo bo šlo.
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne sej 155-ka je nima. Jest sm mal počakov pa je isto začel delat. Lahko da ti bo delov še dolg cajta al bo pa samo riknu. Vedit pa ne moreš kdaj.

Slika
Odgovori
  • Informacija