Alfa romeo 156 2,4 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Igy
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0

Mene pa zanima kakšno ima kaj porabo ta alfica. Pa od kolegov slišim, da so stare alfe rade pile olje, kaj pa ta? A mi lahko kdo iz prve roke odgovori...

LP,
Igy
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

In kolko tvojih kolegov je imelo alfe ki so jim pile olje :? pomoje noben. Kaj je to pitje olja, odkar sem prodal Renault 5 sploh ne vem. Pa imam že 3jo alfetino.
TKo da nč bat, ti ne bo pila olja.
156SW
Alfa Member
Alfa Member

2.4 poraba med 7 in dobrimi 9l/100km. Za olje se pa ne sikiraj, razen ce ma avto blizu pol milijona km.
gosser
Alfa Member
Alfa Member

JTD so eni najbl vzdržljivih dizlov!
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Prvi JTD 2.4 so izredno glasni in ropotajoči. Raje poglej za drugo serijo, ko so imele že 150 konjev. Te so tihe in lepše delujoče.

Olja pa načeloma ne bi smel motor piti kar brez razloga.
Slika
Glock
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: MB

Jaz imam omenjeno mašino in sem zadovoljen.

Avto porabi po mestu kakih 7 l, lahko tud majn, pod polno obremenitvijo pa tud več.

Imam tisto mašino iz ''prve'' serije, torej 136 KM in je res malo bolj glasna, ampak to je slišno od zunaj in ni nekega pretiranega hrupa v kabini.

Navora pa ima dovolj in prestavno razmerje je na mestu, zato marsikateri podoben dizel ostane v tvojem retrovizoru 8)

Nekaj se je govorilo da so JTD motorji občutljivi na kvaliteto goriva, pa mislim da to ne drži, ker pije čist vse. tudi rdčega, brez problema :twisted:

Nivo olja pa je po 11.000 km ostal skorajda nespremenjen.

neboš razočaran če se odločiš

LP
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Predvsem so cene zanimive! 8)
Slika
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-to da 2,4 jtd porabi 7 l po mestu je malo bosa,ker meni v primestni vožnji porabi toliko,razen če se zelo potrudim pa gre okrog 6
-ne živim v mestu,ampak mislim da bi pod 8l teško spravil

-passat tdi 100,porabi liter olja od intervala do intervala(15000km) in to od samega začetka,se pravi že kot nov,preverjeno,ker sem naredil z njim 150 000km,ampak tega podatka bodo antialfisti prezrli,da ne pišem kaj se je potem zgodilo z njim
Glock
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: MB

Bo podatek za 7l kar držal. Ta ''merjenja'' sem delal ko sem avto kupil kakih 5-6 rezervoarjev ko sem avto na Petrolu vedno polno tankal in delil z prevoženo kilometrino. Zdaj več tega sicer ne delam ker tankam doma v garaži :lol:

Pa poglej v knjigo ki si jo upam da dobil zraven avtomobila, tam kjer pišejo tehnične karakteristike in boš videl da je številka 7 pri porabi tega DIZELA najbolj ''črna '' številka. Seveda se užitki pri vožnji z kakim 2.5 V6 bencinarjem ne smejo primerjati. To je pač dizel in povrh tega zelo dober dizel.

Drugače pa zamenjaj olje z kakšnim malo dražjim. se splača, pa ne zaradi nižje porabe ampak mašine nasploh.

Poraba olja pa je minimalna kot sem že omenil. po 11+k km je vse v normalnem nivoju.

pa lep vikend vsem
buny
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: kamnik

cao vsem sam imam 156 sw 2.4 jtd poraba goriva povprečna od 6,6 do 7.5 več ne gre res pa je da imam npvejši motor 103 kw poleg tega pa še čip na 175 km končna hitrost blizu 230 km/h. poraba olja takšna kot je predpisana na 20 000 km cca 0,7 l. to je že moj 7 italijan po predhodnih nemcih oz. vw, ki niso bili narejeni na moje mučenje. prejnšnja marea 2.4 jtd je imela 420 000 km ko sem jo prodal in se je poraba goriva malo povečela ampak poraba olja pa praktično nič. Ampak vsem priporočam uporabo olja selenia turbo diesel, ker po mojem najbolj paše jtd motorjem. zanima pa me če kdo ve kje bi dobil po ugodni ceni termostat, ker je cena originala 30 000. se mi zdi neumno visoka cena. če kdo ve kje se da dobiti cenejše dele za alfo mi naj prosim javi
buny
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Ma s temi orginalnimi deli pri Alfah so obupne. Nategujejo k bolani, ni cudn, da je potem prodaja vedno slabsa, ker k**** bo pa su nazaj na Alfo, ce je ze kaj mel za narest in garancija zahteva pooblaščene servisi. Da ne govorim, ce pac ljudje hodijo tudi po izteku garancije na pooblaščeni servis in te nategnejo k prasca. Avtov bolj kot 159 ne rabijo izbolsavat, ker so ze kvalitetne in dalec od 80ih, sam prekleto s temi pooblaščenimi servisi, distributerji itd. naj ze nekaj ukrenejo (ajmo nemac napravi to, ker to je najvecji problem).

Prakticno vsak orginalni del, neglede kok je mizeren oz. pocen drugod je na pooblaščenih drag kot zlato. p**** za Forda termostat stane celih 3 cuke (v avstriji, pri nas pomoje vseeno ni cez 10k) motorcki za brisalce celih 40k za druge firme skor da ni pol te cene. Da ne govorim o popravilih ce ze pride do tega, nobenih akcij za servise (male ali velike). Profesionalnost na psu in tkole bo vedno slabs in bo kmalu res da bodo Alfo in Lancio pokupil nemci oz. japonci. Sej po en stran bi blo to vredu, ker motorje in tehniko bi jim tako ali tako pustil, ker je vrhunska bi pa popedenal distribucijo, oglaševanje, servise in vso to pizdarijo. Zdej ce pa imaš italjana se pa znađi kako se znaš.
Odgovori
  • Informacija