Ne dela mi lučka v prtljažniku,žarnica je v redu ,ni toka.
Drugi,večji problem so kratke luči(xenon),ki mi svetijo 4 m od avta,gumba za dvig nima,ker naj bi se kao same uravnavale.
Ima kdo kakšne izkušnje?
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Glede na obtežitev avtomobila sploh na zadnji osi! Da ti ni šel kak senzor ravno tam in "misli" da imaš vedno avto naložen do konca??!
Po mojem boš najbolj hitro uredil, če se zapelješ do koga ki ti stvar priklopi na računalnik!
Bil sem na servisu na Cosmosu,pa mi niso mogli pomagati ,so rekli naj grem do avtoelektričarja.Ne vem kdo bi mi res pogledal te luči,sam ne bom mogel storiti nič.Svetloba sama je izredno močna ,samo snop je prekratek.Kam naj torej peljem avto?
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Včeraj sem raziskoval prtljažnik,pa nisem nikjer našel stikala za lučko.Prtljažnik lahko odpiraš na tri načine,iz kabine,z daljincem in z ključem in ker naj bi se lučka sama ugasnila po nekaj minutah je verjetno lučka vezana na kak rele,ne pa na ključavnico.Ne vem.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Pri novejših avtomobilih je tako da lučke v kabini upravlja računalnik, ni nekih stikal na vratih oziroma prtljažniku kot so bila še par let nazaj. Doma se pri Peugeotu 206SW ni hotela nikakor prižgati lučka v kabini. Razlog, okvara računalnika, kar so v garanciji seveda zamenjali. Danes ko je že sama elektronika so sami stroški še s tako majhno malenkostjo. Najbolje da pelješ avto na tester, bo prec pokazalo kaj je narobe.
Torej za oba problema potrebujem računalnik(tester).Zdaj pa mi prosim povejte kam naj avto peljem,da bodo ugotovili okvare.Do zdaj tega še nisem potreboval,vključno z AR164TB,ki jo prodajam.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
fotr je mel na 166ki isti problem z lučmi. normalno svetile, samo premal naprej. zrihtal so mu na avto triglavu (zacuda), stvar je bla v racunalniku nekje. problem se je po njihovih besedah pojavu zato, ker je avto predolg stal pri trgovcu... U glavnem, problem so resil v manj kot eni uri in ker je slo za reklamacijo (avto je bil kupljen pri njih), je blo zastonj.
Ja, tole bo verjetno dobra varianta,ker je po moje tudi moja Alfa nekaj časa stala.Sem pa tudi nekje prečital,kot da sta dve nastavitvi kratkih luči - prva za Italijo -sveti bolj dol in druga za Anglijo -sveti višje.Potem pa imaš še en vijak zgoraj s katerim naj bi luči dvigoval ali spuščal za 1%.Pri meni ni efekta ,če ga obračam.Pa še nekaj.Ali imajo tudi električarji testerje za Alfe ali samo pooblaščeni servisi,na Avto Triglavu namreč še nisem bil nikoli,na forumu pa nimate ravno dobrega mnenja.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
AR164TB napisal/-a:...na Avto Triglavu namreč še nisem bil nikoli,na forumu pa nimate ravno dobrega mnenja.
sej pravm, to da so dobr zrihtal je prej izjema kot pravilo
drugač pa un šrauf nima veze. 166ke majo v lučeh prizme, ki uravnavajo snop svetlobe. te prizme premika motorček, ki ga krmili računalnik. Pomojem je problem tukaj.