guma napisal/-a:
Ja matr, ti pa res nimaš sreče. Vem, da to ni smešen, ampak me že prav zabava ko berem tvoje odgovore.... Kolk ma pa tvoja Alfica kilometrov zdaj?
Zdj jih ma 118k. Uceri sm preracunu da imam povprecno porabo pri relaciji LJ-MB in nato se ene parkrat od siske do BTC (kjer je tud obvoznica) 11.2 z gumami 205/45/16. Sm pa dou zdj zimske 14ke gor, bom ta konc tedna vidu kaj bo poraba rekla. Sam men se to vseen zdi too much ce je alfafilu 1.8 zrla pri 160kmh 9,3. Jz pa glih zarad porabe vec kot 140 ne grem nikol...
LP
-meni se vedno zdi,da moje makine preveč porabijo ko berem porabe drugih,tako da verjami da ne lažem niti sam sebi
-saj nisem rekel da mi pri 160 pije 9,3,to je povprečje po avtocesti po kateri imam tempo 160,z občasnimi izleti do konca,najraje po klancu,da se malo spučejo kanali
-145 1,8 mi je žrla ne glede na pogoje(avtocesta,predmestje),najpogosteje med 9,3-9,8, kar teške noge,živim pa 15km iz MB
Sej ti verjamem, zato pa pravim da mora bit z mojo nekaj narobe. Glede na to da imam samo relacijo do MB, pa se potem skoraj do tebe Mestne voznje skoraj nic, povprecna hitrost 130 na AC, pa imam porabo 2 litra vecjo kot ti z 1.8 ?
Ma to ti absolutno preveč žre. Sploh če se vozš po avtocesti in še 140 na uro. Kolegu 146 1.6ts letnik 00 s tako vožnjo žre 8,5 al pa še manj! 16 ti bi lahk sam malenkostno dviglne porabo (manj k 0.5l). Saj sm mel pr hiš 3 alfe, pa vsako sem preobu u večje čevlje pa ni blo nobene razlike u porabi. Naredi pa en simpl test: pelji se s 14kami na določeni razdalji, pol jo pa preobuj u 16ke pa mi sporoč če ti števc isto razdaljo kaže. Jz sm prepričan da ne in da ti s 16kami kaže manj prevoženih km in s tem tud večjo porabo. Lohk je pa seveda spet kej druzga: razne lambde ,lmm, itd...
Q_4 napisal/-a:33 1.5 iE (ni neke očitne razlike) Ma nekje od 8.5 do 10.
Samo pazi! Zavedaj se da imaš več konjev kot marsikateri drug avto.
Ni čudno da golfi pijejo 7-8.3(1.4) če so na 60konjev ali 7.5 do 8.5 nekje, pa na 75 (1.6).
In kaj rečeš ko letiš mimo golfa...??? ALFA STARIIIiiii....takrat pa ti je vseeno kolk je spila ko si jo stisno do daske!
Alfam je logično da spijejo več saj ti tudi več dajo!
TAK PAČ JE! TO JE DEJSTVO!
pa meni enosleden z 150 kg pozere tut do 9 litrov pa se sploh ne sekiram
Q_4 ima prav, glavno da gre
Probi se pelat relacije MB- LJ z hitrostjo cca 90-110 Kmh.. ne prehitevat s polnim gasom itd...
Men je zrla moja z 185/60/14 na 2.3bar napumpane. LJ-Milano-LJ 7.2 litra. z zgoraj omenjenimi hitrostmi.
Hm ja sej se spomnem ko si to govoru, glih zato sem zacuden nad mojo porabo. Bom vidu zdj kako bo s 14-kami, sam 90 se mi glih neda vozt vseh 150km Ce nau nic bols mam pa se eno sondo doma - sicer je univerzalna ampak eni pravjo da jim dela tako kot mora.
moj Alfic se mi ni nikol spustil pod 10 l na 100 km/h. Motor je pa 1.8 TS, menju sm pa ze vso elektroniko. Sploh ni vazn a je relacija, al centr. Sm dostkrt testeru porabo in sm opazu neki zanimivga, da ka ugasnem avto se kazauc za milimetr spusti in se nikoli vec ne dvigne na to visino.
Pa ni nc narobe s kazaucem, ker ko pride pod limito se ugasne