@damijan, nekateri proizvajalci tudi samo vrtajo luknje v diske.
Drugače pa resno katerega proizvajalca diskov izbrati??'
Moderator: Tehnika moderatorji

MG napisal/-a:@damijan: sigurno da ni disk sam ulit tako, ampak tut povrtan. zdj da cist naknadno zvrtajo lukne ne bom trdil, ampak sigurno jih pa potem tut povrtajo. poglej recimo diske pr motorjih, ce ti nardis tak odlitek...
glede pokanja diskov... disk ti bo poknu al tk al pa drugac. do zdj so mi in tarox in sparco pocli po luknjah - na vsaki najbol zunanji lukni.
sigurno se material drugac oblikuje, ce ga ze vlijes v tako obliko, ampak silnice se pa itak spreminjajo ob spremembi materiala. ce mas tako lukno, bojo pac silnice sle okol, pa ni vazno na kak nacin si jo naredu.
@teo: 18ke feltne, pa 330ke keramicne, pa bo ziher fajn grablo
drugac pa mislim da so vsaki "navadni" diski uredu. pa ce das gor se ploscie od sinterja, bo super grablo. drugac mas pa dost poceni brembo diske tuki v lj, pr potokarju.

Če so luknje ulite, najlažje vidiš pri sredinsko hlajenih diskih. Luknje so med seboj povezane s "cevkami"!MG napisal/-a:@damijan: sigurno da ni disk sam ulit tako, ampak tut povrtan. zdj da cist naknadno zvrtajo lukne ne bom trdil, ampak sigurno jih pa potem tut povrtajo. poglej recimo diske pr motorjih, ce ti nardis tak odlitek...
Silnice se prilagajajo neglede na obliko ulitka. Zato so silnice pri ulitku še vedno zvezne, pri naknadnem vrtanju se jih pa prekine, kar je bistvenega pomena.MG napisal/-a:...
sigurno se material drugac oblikuje, ce ga ze vlijes v tako obliko, ampak silnice se pa itak spreminjajo ob spremembi materiala. ce mas tako lukno, bojo pac silnice sle okol, pa ni vazno na kak nacin si jo naredu...

Eh, sem hotel napisat isto, pa si me prehitel. Čemu preluknjani diski?!? A se vam pregrevajo? Jaz imam brembo (AR166) in ni panike, kar se tiče pregrevanja (so polni...). Če se vam pregrevajo, bo treba šaltat na keramiko od Sinterja in ne packat z zlitinami za "navadne smrtnike".sleby napisal/-a:zakaj bi sploh vrtal diske? a mas probleme z pregrevanjem? jz mam cist navadne ATE diske in se mi na poti od morja do ljubljane po stari cesti niso niti enkrat tok segrel da bi obcutu razliko med mrzlimi ter vrocimi zavorami.

Diski majo narejene luknje ali zareze, iz razloga, da se čistijo, se pravi zažgane koščke ploščic zmeče ven. To pride v upoštev z ala racing zavornimi ploščicami. Seveda to le v kombinacije prave ploščice na prave diske.MareA napisal/-a:Eh, sem hotel napisat isto, pa si me prehitel. Čemu preluknjani diski?!? A se vam pregrevajo? Jaz imam brembo (AR166) in ni panike, kar se tiče pregrevanja (so polni...). Če se vam pregrevajo, bo treba šaltat na keramiko od Sinterja in ne packat z zlitinami za "navadne smrtnike".sleby napisal/-a:zakaj bi sploh vrtal diske? a mas probleme z pregrevanjem? jz mam cist navadne ATE diske in se mi na poti od morja do ljubljane po stari cesti niso niti enkrat tok segrel da bi obcutu razliko med mrzlimi ter vrocimi zavorami.
Kar se tiče vrtanja lukenj, je Damijan povedal vse...

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta